Refleksni ugriz? (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Vzgoja

Sporočilo

Rubin. -> Refleksni ugriz? (26.6.2007 20:29:53)

Danes sva bile z malo na vadbi (kot že velikokrat doslej) in je bila sploh zelo dobro razpoložena. Naj povem, da ima telovadbo izredno rada, tako da ko ji že rečem da greva, mi pomaga nahrbtnik pripravit, copate prinese in komaj čaka da greva. No da nadaljujem, prav tako rada ima tudi otroke, jim daje žoge, se lovi z njimi, nasploh je zelo ljubeča, gre do katerega ga poboža ...
Danes, kot se že omenila, pa je bila sploh zelo dobro razpoložena, tako je šla do ene deklice in jo objela, nakar se zasuče z solzami v očeh in mi moli prstek. Jaz sem bila, ne vem mogoče en meter proč, vse opazovala in jebešterga nisem videla kaj se je zgodilo, pa mi ati od te deklice pravi, to je bilo refleksno. ??? Kaj je bilo refleksno? Ja to,  da jo je ugriznila. (In to mi pove, tako kot bi rekel jutri bo sončno.) Pogledam od tamale prst in res, skoraj do krvi, poznali so se vsi zobje, prst je postajal moder. In jaz sem ostala brez besed, pa se to ne zgodi pogosto.

Pa me zanima:

- a je grizenje sprejemljivo? Ati od deklice namreč ni reagiral, to se mu je zdelo čisto samo  po sebi umevno. A smo v džungli? Jaz moji namreč ne dovolim nobene agresije nad nobeni živimi bitji.

- kot drugo pa me zanima, kakšne izkušnje mora imeti ta otrok, da se tako odzove na objem??? Sicer res ne vem, če deklica obiskuje vrtec, ampak od kolegice otrok, po enem letu vrtca ne prenese dotika drugih otrok [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Res ne vem kaj se tam dogaja, a dopuščajo nasilno vedenje?

Aja, pa še to naša ima 22 mesecev, deklica pa več kot tri leta.

Anonimen -> RE: Refleksni ugriz? (26.6.2007 21:32:34)

Hm, lalo je že stara za take finte.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Drugače so eni res grizliji in je pri njih to neko obdobje, ko jij je pač trem imeti stalno pod kontrolo, če ne so vsi pogrizeni, Očka bi moral reagirat, vsekakor, nima otrok drugih otrok niti za tepst nii za grist, in če deklica pogosto grize, ker očitno da, potem je ne bi smel še na telovadbo vozit. Pa kot sem že rekla, malo je že "stara" za take izpade. Jaz bi na tvojm mestu, če bi se to še kdaj ponovilo, povedala oziroma se pritožila vaditeljici oziroma vaditelju. Če očka ne uspe obladat otroka, ki to počne, potem pač na telovadbi ne moreta biti.

marelicaa -> RE: Refleksni ugriz? (27.6.2007 12:45:06)

IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Očka bi moral reagirat, vsekakor, nima otrok drugih otrok niti za tepst nii za grist, in če deklica pogosto grize, ker očitno da, potem je ne bi smel še na telovadbo vozit. Pa kot sem že rekla, malo je že "stara" za take izpade. Jaz bi na tvojm mestu, če bi se to še kdaj ponovilo, povedala oziroma se pritožila vaditeljici oziroma vaditelju. Če očka ne uspe obladat otroka, ki to počne, potem pač na telovadbi ne moreta biti.

Strinjam se, da bi moral očka reagirati, da se prepove obisk telovadbe, se mi pa ne zdi vredu. Potem otrok, ki grize, ne bi smel nikamor. Mislim, da bi moral očka deklico non-stop opazovat. Pa še tako, se kaj takega hitro zgodi. Kaj pa če se je deklica ustrašila in se samo branila z ugrizom?
Očka je pa definitivno reagiral narobe!

dory -> RE: Refleksni ugriz? (27.6.2007 14:45:14)

aja da bi se kar reflexno grizli? na ta je pa dobra....v vsakem primeru bi moral fotr reagirat...ker pa se mu je to zdelo ocitno samoumevno,da se kar lahko ugrizne,pa tamala valda grize...aja in ce bi se reflexno tepli,bi se pac tepli al kako? ja kam pa bi prisli...torej akcija...ce se zadeva ponovi, govori s fotrom ali pa omeni vzgojiteljici kaj se dogaja...

mamuška -> RE: Refleksni ugriz? (27.6.2007 16:55:22)

Jaz v refleksno grizenje tam po 6. mes ne verjamem več. Glede na reakcijo očeta jih bo ta deklica še veliko obgrizla, dokler ne bo našla nekoga, ki bo krepko obgrizel - njo! Samo dvomim, da bo takrat taisti očka zadovoljen z razlago o "refleksnem" grizenju. Na isto finto se je tolažila prijateljica, ko je njen krepko čez 2 leti star sin še vedno veselo grizel naokrog, vse in vsakogar.  v vrtcu so ga nekaj časa lepo gledali, prosili in prepričevali, nato pa se je vzgojiteljica in ostali starši malo naveličali. Lepega dne je prišel domov naravnost obžrt. Od tistega dne dalje ni nikoli več nikogar ugriznil!

Rubin. -> RE: Refleksni ugriz? (27.6.2007 21:07:53)

Kaj pa če se je deklica ustrašila in se samo branila z ugrizom?

Verjetno je bilo to, ampak mene je zmotilo to da je oče odreagiral tako kot je in da se triletna deklica brani z ugrizom, pa da se je vstrašila objema? Sicer pa menim, da bo  oče kmalu spremenil menenje o refleksnem ugrizu, doma imajo namreč še enomesečno dojenčico, se mi že sedaj smili.

O vaditeljici pa ne bi izgubljala besed, je prišla zraven, vprašala kaj je narobe in mi hladnokrvno predlagala neko mažo s katero naj ji namažem prst, o grizenju pa nobene.

skuštrana -> RE: Refleksni ugriz? (29.6.2007 15:54:48)

Tole o refleksnem ugrizu pri 3 letnici je malo iz trte izvito[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Se pa strinjam s tem, da se je deklica, ki je ugriznila najverjetneje ustrašila ali pa ne mara dotikov drugih otrok, sploh takšnih, ki jih ne pozna najboljše. Tudi to je mogoče, jaz poznam eno deklico, ki ne mara dotikov, ona bi tudi reagirala burno, če bi jo tvoja deklica kar tako objela.  Nikakor se pa ne strinjam z reakcijo njenega očeta [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image], sploh ni čudno, da deklica grize če ji pa ni nihče povedal, da se to ne dela, da to boli[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].

Majabo -> RE: Refleksni ugriz? (6.7.2007 14:03:29)

obnašanje oceta je bila vsekakor nepravilno
da triletnica tako reagira je prav grozljivo
ubogo dete ki ga imajo doma

po drugi strani pa si mislim...ubogi otrok - 3 letnica, le zakaj taka reakcija???

Rubin. -> RE: Refleksni ugriz? (6.7.2007 21:30:46)

IZVIRNO SPOROČILO: Majabo

po drugi strani pa si mislim...ubogi otrok - 3 letnica, le zakaj taka reakcija???

Sej to me je najbolj šokiralo - njena reakcija.

Stran: [1]