Anonimen -> RE: recept za PIZZO (26.6.2007 14:55:52)
|
Jas dam čist navadno moko. Nekje 40 dag, kvas, malo soli(sem izvedela od ene osebe, da je dobro dati malo pive kakšen deci zraven), sem preizkusila.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Testo kar z vilico zmešam, dodajam vodo, tko da je mehko testo. Pustim malo počivati 10 min. In še enkrat pregnetem. Testo mora biti čisto mehko. Naoljim si roke in povlečem testo po pekaču. Ja kar nekajkrat sem morala poskusiti, da mi je uspelo narediti dobro testo. Sedaj imamo najraje pico doma pripravljeno in tudi ponavadi (večinoma), moj sim pripravi pico. Če boste gnetle z rokami bo testo pretrdo. Mi je pa sosed povedal, kateri ima gostilno(pice[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]), da testo pusti počivati en dan v hladilniku.
|
|
|
|