smetanova omaka (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


karmy -> smetanova omaka (25.6.2007 20:42:50)

kako jo naredite? jaz bi jo ful rada naredila pa se je ne upam spravt delat da ne bom kj zaj.....




Anonimen -> RE: smetanova omaka (25.6.2007 20:44:43)

za kaj pa?




Anonimen -> RE: smetanova omaka (25.6.2007 20:45:09)

JAz vem dobro in simpl za testenine, če te zanima [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




saraja -> RE: smetanova omaka (25.6.2007 21:37:57)

Ta recept pa še mene zanima!Se tudi priporočam!




sato -> RE: smetanova omaka (25.6.2007 21:49:59)

Jaz na drobno narežem malo čebule, pražim, da postekleni, nato pa zalijem z mešanico sladke in kisle smetane (pol-pol). Smetano dobro zmešam, preden jo dodam čebuli- da postane fajn tekoča. Nato pa pustim nekaj časa kuhati, da dobro prevre. Solim, popram in vlijem na torteline. Njam.




karmy -> RE: smetanova omaka (25.6.2007 23:44:40)

aja so različne omake za različne priloge?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] no razmišljam da bi zravn puranjih zrezkov naredila omako... pa testenine ja...




Anonimen -> RE: smetanova omaka (25.6.2007 23:51:23)

Zrezke popeces na olju, prej jih posolis, gor narezes se cesen (na ''listke''), ko so zrezki peceni, jih popopras, dodas malo zacinke/vegete oz. zacimbe, ki so v njej, zalijes z vodo + moko (1 dcl vode + 1 zlicka moke npr.), prevres, ce je ful redka omaka, jo se malo zgostis z moko + vodo, ce ne pa samo se dolijes malo sladke smetane, prevres in je. Lahko dodas se mal cebule v prahu in zacimbe za pico (origano in to, ampak jaz ne dam)

LP




Saša27 -> RE: smetanova omaka (26.6.2007 9:02:19)

Zrezke spečeš na malo olja. V lončku žmešaš kislo smetano, malo ostre moke, vegeto in obvezno origano ter malo vode. Mešanico preliješ po zrezkih, malo pokuhaš in okusna jed je pripravljena. Moj možek obožuje to smetanovo omako, zraven pa paše kakšen kruhov cmok al pa njoki. Če mi od nedeljskega kosila ostane pečenka, jo vedno naslednji dan, ko je že "suha" naredim v tej omakci, le da meso samo pogrejem na malo olja.




jade1 -> RE: smetanova omaka (26.6.2007 10:34:57)

Jaz popečem puranje zrezke ali za gobovo omako šampinjone (posolim po okusu).  Zalijem s sladko smetano, malo kisle smetanedodam par tikotnih topljenih sirčkov in malo mešam ter pustim, da se sirček raztopi.
Aja samo pol je to že sirova omakca.




jade1 -> RE: smetanova omaka (26.6.2007 10:38:44)

Ali pa tole.
http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=7143




Anonimen -> RE: smetanova omaka (26.6.2007 12:49:53)

Za testenine:

slanino narežem na koščke ali katero drugo klobaso, panceto..., prepražim, da zadiši, potem dodam na kolobarje narezan por čisto malo še prepražim (ne sme porjaveti), zalijem z Vrhnjem za kuhanje (DUKAT) malo popram dodam še rožmarin in je odlična omakica po 3 minutkah kuhanja  tukaj. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]


LAhko pa delaš samo od pora naprej in na koncu na testenine potreseš na tanko narezan pršut. LAhko dodaš še vmes grah.




tosja -> RE: smetanova omaka (26.6.2007 12:55:10)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] jaz delam tako kot argetka [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image], sam ne uporabljam smetane iz kravjega mleka ampak SOJINO smetano za kuhanje, ali pa riževo...njammmmi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]




Enolla -> RE: smetanova omaka (27.6.2007 8:29:30)

Jaz delam pa takole: puranje zrezke spečem v teflon ponvi (kao žar) na malo maščobe. Zrezke začinim s soljo in poprom. Ko so pečeni jih dam na toplo in v ponev vlijem smetano za kuhanje, dodam na lističe narezan česen ter začimbe (origano, baziliko, rožmarin - to je čisto odvisno kakšne volje sem ko kuham se pravi od navdiha,), smetano zalijem z malo vode ali juhe, malo prevrem do primerne gostote in dodam zrezke, da se segrejejo in to je to.




Stran: [1]