Driska pri dojenčku (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Anonimen -> Driska pri dojenčku (25.6.2007 13:48:16)

Naša Ela je zdele prov orenk podriskala. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] že zjutraj je kakala (kaka na 4 dni približno), sedaj pa je prov teklo od nje. Kdaj moram z njo k zdravniku? Če bi driskala kolikokrat? Vročine nima, bruha ne. Stara je 4 mesece in pol in je izključno dojena.
Pa ne me kregat, da sem panična [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], sam to je naša prva driska. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




eya -> RE: Driska pri dojenčku (25.6.2007 13:59:26)

Če bi driskala še večkrat, pa če se ne bi hotela dojit, bi jo jaz peljala k P. Pozabi na kak urnik hranjenja, če ga slučajno imata, ti jo čimvečkrat pristavi, da se bo čimveč dojila. Če slučajno sprejema kako vodo, čaj, ji kar ponudi. Ker pri driski pri tako majhnih je problem dehidracija.

Torej, če bi driskala npr. še 5 x in ne bi hotela se dojit, bi jo jaz peljala k P. Lahko pa še prej pokličeš in vprašaš za nasvet, kako nujno je.




Anonimen -> RE: Driska pri dojenčku (25.6.2007 14:05:35)

Ma za dojenje itak nimava urnika, ker noče čaja ali vode piti. Vem, da jo moram potem še več pristavljati, jo tudi bom. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




karamela -> RE: Driska pri dojenčku (25.6.2007 15:53:38)

A si prepričana, da je res driska? Jaz sem tudi samo izključno dojila in nista kakala vsak dan ampak tudi par dni ne, potem pa sta se res orenk pokakala.

Jaz sem tako enkrat poklicala P, da ma drisko, pa mi je rekla da je driska v bistvu samo če se res toliko pokaka, da gre čez pleničko. Jaz sem posebej pri 1[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] težko razločila ali je driska ali ni.

Če ne želi piti čaja, jo čimvečkrat podoji. Drugače pa jutri  pokliči P, da ti svetuje.

Pa brez skrbi ni panična ampak si le  skrbna...




Anonimen -> RE: Driska pri dojenčku (25.6.2007 16:03:10)

Driska je takrat, kadar na plenički ni nič "kašastega materiala", kadar je v bistvu vse samo voda.




Primoza -> RE: Driska pri dojenčku (25.6.2007 16:14:38)

Driska je kakanje šest ali večkrat dnevno. Ker je zdaj še vroče je kar dobro paziti, da ne bi dehidrirala. Tudi če je izključno dojena je po mojem v takem primeru dati kakšen rehidracijski napitek.




Anonimen -> RE: Driska pri dojenčku (25.6.2007 16:56:45)

Je bila driska, kljub temu, da je bilo vmes tudi malo kašasto. Saj ponavadi tudi kaka redko, vendar sem jo prekmalu razvila in je res potem vidno samo voda šla od nje. Je pa kakala normalno danes zjutraj.
No, to je bilo prej nekaj do dveh, do sedaj ni več kakala. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Trkam in upam da tudi ne bo več. Če pa še bi slučajno danes ali jutri, pa bom definitivno poklicala P.
Jo pa bom seveda še večkrat podojila, pa že tako ali tako se dojiva na uro in pol sedaj poleti, ker pač noče ne vode ne čaja piti, ne po steklenički ne po žlički. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Hvala vsem za nasvete.




Primoza -> RE: Driska pri dojenčku (25.6.2007 18:24:41)

IZVIRNO SPOROČILO: hothien
ker pač noče ne vode ne čaja piti, ne po steklenički ne po žlički. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]


Daješ ji lahko nekaj Nelita 60 ali podobnega rehidracijskega napitka po par mL ji našpricaš z brizgo.




Stran: [1]