jagoga -> RE: Marčevke (2.10.2007 22:06:07)
|
Hrana in vaga so vaši pogovori, no pa nakoncu ste le prešle še na prehrano in vago po porodu. Pa da še jaz dodam svoj piskr. V 16 tednih pridelanih 1,5 kg, to je 86 cm obsega trebuha. V 1. nosečnosti sem se zredila za 12 kg in sem jih po porodu izgubila v 4 tednih, pa še dodatnih 5 minusa. To pa je naredila ene vrste lažja poporodna depresija oz. jaz ji rečem depresija zaradi težav z dojenjem. Kar se tiče prehrane po porodu: nekaj tednov ali mesecev nič sveže zelenjave in sadja oziroma vse tisto, kar v normalnih pogojih napenja (stročnice, zelje,..), začinjene hrane. Izogibati se je potrebno hrani, ki je alergena (jagode, arašidi,...). Potem pa postopoma začenjaš s to hrano, ampak ne vse naenkrat in opazuješ, kaj naredi probleme pri prebavi pri dojenčku. Pri tem moraš upoštevati, tudi čas prebave in kdaj se hrana absurbira v telo. Probleme lahko dela tudi mleko in mlečni izdelki, ki ga matere pijejo oz. jejo. Nekatere se bodo pohvalile, da so jedle vse in da niso imele problemov. Za krče pri dojenčkah ni vedno kriva samo prehrana matere, ampak tudi drugi dejavniki. O tem boste največ slišale v materinski šoli. Ali pa kje prebrale. Pomembno je, da se veliko pije, no ne pa spet preveč. Kako je s temi čaji, ki so namenjeni doječim materam, ne znam povedat. oz. pri meni ni prav nič več mleka zaradi tega bilo.
|
|
|
|