Mlečni - stalni zobki (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

mily -> Mlečni - stalni zobki (25.6.2007 9:24:13)

Zanima me, kdaj približno začnejo izpadati prvi mlečni zobki? Moja Nika je stara 4 leta in 8 mesecev in kakšna 2 tedna nazaj sta jo začela boleti prva dva zgornja zobka. Pravi da se ni nič udarla. Včeraj pa ji zvečer umivam zobke in vidim, da sta se oba naenkrat začela rahlo majati. A je to normalno, da se grejo ven že zdej? Sem mela skos občutek, da se to dogaja okoli šestega leta. Malo me skrbi, da je to posledica, ko se je malo pred drugim letom zelo močno udarla v ta dva zobka. Tudi takrat sta se migala, ampak sta se potem s časom nazaj utrdila in ni blo nobenih problemov.

al1* -> RE: Mlečni - stalni zobki (25.6.2007 9:27:32)

Mlečni zobki lahko izpadejo že okoli 4. leta, lahko pa prvi izpadejo še po šestem letu. Ponavadi najprej izpadejo spodnje enke. Pri naši taveliki je prišla miška prvič, ko je bila stara 5,5 let. Naše tudi boleli niso ti majavi zobki. Mogoče vseeno bolje, da se greste pokazat k zobozdravniku.

san -> RE: Mlečni - stalni zobki (25.6.2007 9:56:45)

moji je odpadel prvi mlečni zobek 2 meseca pred njenim 5. rojstnim dnevom - takrat sem se tako prestrašila, ker nisem pričakovala, da se bo to zgodilo že tako zgodaj. Odpadla pa ji je sp. enica. Baje pa, da vrstni red izpadanja (tako kot izraščanja) zob ni določen - tako je rekla naša zobarca. Nekaterim pač malo drugače izpadajo zobki, kot ostali večini otrok.

LP, S

caillou -> RE: Mlečni - stalni zobki (25.6.2007 10:01:03)

Ja seveda, ni panike. Pri nas sta pa dva stalna zobka že zrasla, brez da bi se mlečna majala. Jih je morala zobozdravnica izpuliti.

Hitro gre pri teh naših otrocih, res.

mily -> RE: Mlečni - stalni zobki (25.6.2007 11:08:12)

No hvala vsem, sem kr malo pomirjena. Glede bolečine - sej to ni taka močna bolečina. Je lahko čisto normalno, le ko ji zobke umivam, moram biti malo bolj nežna. Bom še malo počakala, da vidim kako se bo razvijal vse skupi, če jo bo pa še bolelo, bom pa njeno zobarco poklicala.

mily -> RE: Mlečni - stalni zobki (5.7.2007 11:08:27)

No, samo da povem razplet. Jaz sem jo vseeno peljala k zobarju, ker jo je en začel vedno bolj boleti in majati. So jo za vsak slučaj slikali in je vse OK. Verjetno bo šel malo prej ven zaradi tistega nesrečnega padca, ampak ni nič narobe. Nič ni odlomljeno, zagnojeno...oz. karkoli. Edin škrbasta bo verjetno malo dlje. Se pa na sliki vidijo že vsi stalni zobki, ki so že v pripravljenosti za izrast. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

No sem veliko bolj pomirjena in bom zdej laži spala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Stran: [1]