Kornelija -> PREGRADA-pomagajte!! (2.11.2004 21:49:48)
|
Pozdravljena dekleta! Po dveh ss mi je G ugotovil pregrado v maternici. Pregrada ne vpliva na zanositev ampak na donositev. Glede čakanja je odvisno koliko jih čaka na ta postopek -histeroskopijo, drugače si lahko na vrsti že čez 1 mesec. Po postopku bi naj počakala na zanositev 3 mesece. Jaz sem bila v MB, prvi dan te pripravljajo na postopek(vzamejo ti kri,naredijo EKG,dobiš odvajala pa tudi obrili so me), drugi dan pred postopkom naredijo še vaginalni UZ in takrat je pri meni G ugotovila,da so me narobe naročili, morali bi me takoj po M, naročili pa so me v času O, ko je maternična sluznica odebeljena in ne morejo pregrade odstraniti. Vseeno so mi naredili histeroskopijo, ter pregledali podrobno maternico in pregrado.Pregrade mi niso odstranili, ker ni bil pravi čas, rekli pa so, da je itak tako majhna, da je ni potrebno odstraniti.V naslednjih 2 letih sem imela ponovno 2 ss in zadnjič mi je G na razgovoru v MB rekla, da bom morala sedaj na histeroskopijo, da bodo pregrado vseeno odstranili, ker je verjetno kriva za ss, čeprav je majhna. Zato dekleta pazite, kdaj vas bodo naročali na postopek, od drugih deklet sem tudi slišala, da so dobile tablete, ki so jim stanjšale sluznico. Vse skupaj pa nič ne boli, zato nič strahu-želim vam veliko sreče in dobro opravljen postopek!! Kornelija
|
|
|
|