strah pred "tujci" (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


maja2 -> strah pred "tujci" (2.11.2004 14:03:48)

Naš malček, stari smo sedem mesecev in pol, se je začel bati vseh, ki jih ne pozna in ga poskušajo ogovarjati. To še ni tako zelo moteče, moti pa, da se boji tudi svojih tet, stricev, babice in dedka, če jih nekaj časa ne vidi. Ko ga npr. pripeljeva k babici, da bi pri njej ostal kakšno popoldne, midva z možem pa morava po opravkih, se najprej pol ure "spoznavamo", preden lahko greva. Pa čeprav smo se videli par dni nazaj. Vem, da gre čez to fazo večina otrok, pa vendar me zanima, koliko časa naj bi to trajalo. Kako je bilo, oz. kako je pri vas.

Lep dan,
Maja





kimi -> strah pred "tujci" (2.11.2004 14:09:10)

No jaz sem po eni strani vesela da je moj mali neprestano v družbi ali hodiva naokrog ali pa smo povečini doma staščo, tastem in od fanta bratom. In je kar ok do sedaj se še ne boji res pa da je šele 6 mesecev star




maja2 -> strah pred "tujci" (2.11.2004 14:23:33)

Takrat se tudi naš ni bal nikogar. Vsem se je smejčkal in sploh bil pravi mali veseljak. POtem pa kar naenkrat...Je pa včasih tudi hecno. Zadnjič je prišla na obisk kolegica s svojim sedemmesečnikom - in naš je veselo planil v jok, ko se mu je približal:ups:
Upam, da ga bo kmalu minilo ali pa da bo katera od vas imela kakšen pameten nasvet.
LD, Maja




Anonimen -> strah pred "tujci" (2.11.2004 14:33:07)

Brez skrbi, to obdobje dokaj hitro mine. Le da so eni pač bolj občutljivi od drugih. Malo se spomnim, da se je tudi moj bal, ampak, če se sedaj, ko je star dve leti in pol, spominjam samo še tega, da smo se nekaj dogovarjali, da ga bomo morali več po obiskih vozit, potem že ni bilo nič hujšega iz tega. Kot pride tudi mine.




Sarina -> strah pred "tujci" (2.11.2004 20:27:52)

Joj, tudi mi še predobro poznamo strah pred tujci, ki je pri nas trajal od približno sedmega pa do enajstega meseca :). Meni je včasih bilo prav nerodno, ko sta prišla stari ata in st. mama, pa strici in tete, pa je nismo mogli nikakor pomirit, tako je jokala :((. Zdaj, ko je stara eno leto je končno minilo, pa vendar še ne povsem - kakor kdaj. Še vedno je zelo previdna do tujcev, joka pa hvalabogu ne več. Tako da bo brezskrbi tudi pri vas minilo - želim, da čimprej :)!




Anonimen -> strah pred "tujci" (2.11.2004 20:49:18)

Jaz tudi nisem pustila d abi me kdorkoli pogleda...nekaj časa me še oči ni smel, ko sem bla mejhna:ups::ups::ups:
Sem pa riba jasno...




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (2.11.2004 22:16:03)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Stran: [1]