Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Otrokov osebni dokument - prečkanje meje 24.6.2007 10:54:00
|
|
|
|
Anonimen
|
Zanima me, če so vam kdaj na meji delali probleme z OI ali PL za . Slika na dokumentu je recimo, ko je bil star 3 mesece, mejo ste pa prečkali, ko je bil star 1 leto in si seveda ni nič podoben. Kajti, ko sem dala delat OI za Elo, mi je uslužbenec na UE rekel, da bi mi lahko delali težave, če si ne bo več podobna. OI sicer velja 5 let, PL pa 3, vendar je v zakonu zapisano, da je treba osebni dokument zamenjati, ko človekova podoba ni več podobna tisti na fotografiji. Torej tudi odrasla oseba, ki ima kontaktne leče namesto očal, je blond namesto rjava, ima kratke lase namesto dolgih, kot na fotografiji, je dolžna zamenjati dokumente. Vaše izkušnje?
|
|
|
|
RE: Otrokov osebni dokument - prečkanje meje 24.6.2007 10:55:55
|
|
|
|
Anonimen
|
Moje izkušnje: Tamali je na sliki OI star 2 meseca, zdaj pa 3,5 let- nobenih problemov. Če bi morala menjat OI vsakič ko se prebarvam, bi bankrotirala.
|
|
|
|
RE: Otrokov osebni dokument - prečkanje meje 24.6.2007 11:04:35
|
|
|
|
Maxica
|
Ne, ta velikega smo fotografirali pri dobre pol leta, sedaj, pri treh letih si res ni podoben, ampak nikoli ni nihče težil zaradi tega. Jah, saj vedo, da se tako majhni otroci ful spreminjajo, naj pa naredijo krajšo dobo veljavnosti, če jih to moti.
|
|
RE: Otrokov osebni dokument - prečkanje meje 24.6.2007 11:05:47
|
|
|
|
Anonimen
|
Naj vam povem svojo izkušnjo. Na sliki sem imela spuščene lase. Ko sem prečkala mejo pa sem imela čop in sem si morala spustiti lase, da si me je carinik dobro ogledal, če sem taprava
|
|
|
|
RE: Otrokov osebni dokument - prečkanje meje 24.6.2007 11:50:16
|
|
|
|
2.2.
|
ja včasih full komplicirajo, doma sem blizu meje ampak je čist odvisno od carinikov oz. policajev, takrat ko delajo; če so cobre volje je o.k. če pa slabe si pa naje.... mi smo našo slikali pri 1 mesecu zdaj ko je stara pa 5 mese. je že full spremenjena najbolje da res vsake pol lete oz na eno leto delam osebno. država ne bo bankroterala. za take ta male bio mogo bit samo rojstni list pa mir tako kot je bilo včasih a ne!!!
|
|
|
|
RE: Otrokov osebni dokument - prečkanje meje 24.6.2007 17:28:08
|
|
|
|
duhica
|
Aja!? No, hvalabogu nismo imeli z nobenim težav. Hčerko smo slikali, ko je bla 2 meseca, zdaj ima že novo osebno, ker ji je stara potekla, sina smo slikali pri enem mesecu, zdaj je star # leta, je blo še v se OK. Ta trretjega gremo pa zdaj enkrat slikat, bo tud 1 mesec. Upam, da ne naletimao na kakga komplikatorja, ker otroci imajo po moje res čisto brezveze tisto sliko na osebni.
|
|
|
|
RE: Otrokov osebni dokument - prečkanje meje 26.6.2007 13:17:02
|
|
|
|
skuštrana
|
Nikoli nobenih težav pa stalno prečkamo Hr-Slo mejo. Na sliki je stara 1 mesec, sedaj ima že 2,5 leta.
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?