popadki - voda (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Anonimen -> popadki - voda (23.6.2007 21:10:03)

Zanima me kako se ve kdaj se začnejo popadki, sama sem v 38. tednu nosečnosti. Meni otrdeva trebu čez cel dan in zlo boli. Imam bolečine v spodnjem delu trebuha kot da bi imela močne menstrualne krče ine ne popusti. To se mi zgodi nekajkrat na dan. Enkrat dnevno pa me zbada v križu, sprva sem mislila da so to ledvice ma NISO. Prosim za mnenje!!!!

VODA. zanima me še nekaj glede odtekanje vode plodovnice. Na spodnjicah se mi vsake toliko pozna mokro. Obarv se včasih v belo barvo včasih v rumeno. Kaj naj bi bilo to? Urin ali plodovna voda . Zelo hvaležna bi vam bila,če bi mi pomagale.

lunca2 -> RE: popadki - voda (23.6.2007 21:32:01)

Ti tvoji znaki kažejo na popadke. Kdaj pa imaš pregled oz.CTG?

Glede vode ti nebi znala povedati, ker so meni v porodnišnici predrli mehur. Jaz sem se odpravila v porodnišnico, ker sem imela na spodnjih hlačah krvav izcedek in tako se je začelo vse skupaj. Popadkov pa nisem čutila vse dokler mi niso predrli mehurja.

digi -> RE: popadki - voda (23.6.2007 21:34:08)

Skoraj zagotovo popadki, pojdi takoj h G!!!!

NRMM -> RE: popadki - voda (23.6.2007 21:35:28)

Kaže,da imaš popadke vendar glede na opisano še ne redne. Če se ti pojavlja to v enakomernih razmakih se pravi,da so redni popadki in če so na 5-10min vsaj eno uro pot pod noge.

To kar se ti vidi na hlačkah in če je obarvano ni plodovna voda.Verjetno ti ob popadku malenkost ''spusti''mehur.Plodovna voda se navadno na hlačkah ne pozna,nima vonja.

Če pa te skrbi pa pokliči v porodnišnico in ti bodo povedali kako in kaj.

eva1 -> RE: popadki - voda (23.6.2007 22:00:39)

Ko bodo poadki redni in se bodo po bolečini stopnjevali potem so pravi...jaz sem imela na koncu takšen izcedek kot ga ti opisuješ...popadke zadnje dni pred porodom tut kr redne, samo ko so pravi bolj boli! počakaj da ti odteče voda, ali pa da bodo poadki redni na 5 minut pol pa do P! Srečno!!!

Anonimen -> RE: popadki - voda (23.6.2007 23:58:43)

Ko sem imela CTG mi je g. rekla da je vse uredu. Ampak a tiste naprave so zanesljive. V petek imam v bolnici  pregled tako da me ne bo imela moja zdravnica. Moja g pravi da to otrdevanje je normalno. Samo ko mi trebuh otrdi kot prvite ve je kot kamen  me zlo boli in ne popusti tudi po 10 ali več minut. Zame to ni normalno.
Verjetno bo tudi to držalo ko mi otrdi trebuh imam mokre spodnjice in verjetno je to uhajanje vode ne pa plodovnica.

Stran: [1]