***pika*** -> RE: Kako pripravite kašico iz bučk? (23.6.2007 22:46:44)
|
Blue sky, mogoče so bile pa kake čudne sorte, da so bile neokusne. Jaz bučke samo olupim, narežem na kolobarje in skuham, potem pa pretlačim z vilico. Kombiniram pa s krompirjem, polento, ajdovo kašo in riževimi kosmiči. Velikokrat pa po žlički zmaže se 'juhico', ki ostane od kuhanja bučk. Včasih dam v vodo še kapljico olivnega olja, so še malo bolj okusne. Smo pa mi na začetku kombinirali z jabolkom, da jih je začela jesti. Cvetačo jaz najprej razrežem na manjše 'cvetove', skuham in dam potem zamrznit, ker se mi ne da sproti čakat, da se skuha [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Odmrznenjo potem prevrem, pretlačim z vilico in dodam k polenti (to ji od kombinacij s cvetačo najbolj tekne). Včasih dodam k cvetači še korenje - je bolj zanimiv okus. Vsaj naši tamali [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] meni je vse to skoraj brez okusa.
|
|
|
|