Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: današnje razmišljanje 22.6.2007 23:21:23
|
|
|
|
Barbara111
|
Meni pa je hudo ,ker nimam ne tašče in ne mame,ker otroka nimata babice.Večkrat moram starejšemu razlagat kje so babice in ,da jih angelčki čuvajo.
|
|
|
|
RE: današnje razmišljanje 22.6.2007 23:26:20
|
|
|
|
artista7
|
Dodala bi še to; ljudje so zelo različni. Sama živim stran od staršev že celih 9 let, domov hodim ob vikendih vendar ne vsak vikend. moji starši imajo normalen pogled na svet, svoje vnuke bodo videli, ker sem jim hvaležna kar so storili zame - vem pa nekaj. Dosedaj vedo, kje je meja in da bom o vsem poročala sama ko bo prišel za to primeren čas - in tako si povemo skoraj vse. in ko bo na svetu moj potomec, bo enako. bi mi pa bilo zoprno če bi imela občutek, da sem pod nadzorom in da nekdo ve vse - družina tudi rabi svoj mir. moj fant je glede tega enakega mnenja.
|
|
RE: današnje razmišljanje 22.6.2007 23:31:32
|
|
|
|
Barbara111
|
To so prave besede.
|
|
|
|
RE: današnje razmišljanje 22.6.2007 23:34:15
|
|
|
|
Magi*
|
IZVIRNO SPOROČILO: artista7 Dodala bi še to; ljudje so zelo različni. Sama živim stran od staršev že celih 9 let, domov hodim ob vikendih vendar ne vsak vikend. moji starši imajo normalen pogled na svet, svoje vnuke bodo videli, ker sem jim hvaležna kar so storili zame - vem pa nekaj. Dosedaj vedo, kje je meja in da bom o vsem poročala sama ko bo prišel za to primeren čas - in tako si povemo skoraj vse. in ko bo na svetu moj potomec, bo enako. bi mi pa bilo zoprno če bi imela občutek, da sem pod nadzorom in da nekdo ve vse - družina tudi rabi svoj mir. moj fant je glede tega enakega mnenja. oprosti, ampak tole si pa tako faktografsko zapisala, da se mi je kar koža naježila. je imela nejcko kar prav. po eni strani bi jim postavljali pravila, pogoje... po drugi strani pa jamrate kako babica ne spusti vsega iz rok in prihiti na pomoč tisti trenutek, ko jo rabite. mogoče bi vam pa v življenju bilo veliko lažje, če bi začeli živeti s pol manj predsodki in pravili in bili malo bolj spontani. sicer boš pa imela svoje otroke in boš sama videla. bolj, ko boste komplicirali, težje vam bo.
|
|
RE: današnje razmišljanje 22.6.2007 23:48:18
|
|
|
|
artista7
|
ne kompliciram, daleč od tega. Z mojo bodočo taščo sem se potrudila, poizkusim pomagati, nisem lena in se lotim vsakega dela, tudi kar mi ona naroči. Druga stvar pa je: ne maram da se mi vtika v moj in in fantov odnos. poleg tega - če najprej reče mojemu dragiju, da je šutast in za v idrijo, da rabi psihiatrično pomoč in podobno (pa tako pravi samo ona, z mojim fantom ni prav nič narobe), jaz pa niti nisem njegova punca ampak samo kolegica (me kljub letom in izobrazbi ne jemlje resno - niti ne jemlje resno ta druge snahe, ki je še starejša in že mati), kasneje se pa čudi, kako da sin ne pride rad domov - veš da tu nekaj ne štima. ne rabim na dolgo in široko razlagat in sem pač napisala v par stavkih - kot praviš Magi, faktografsko. Da povem o čem govorim oz kaj sem mislila s prej opisanim; moj sosed (konkretno moj stric) ima prečudovit odnos s taščo in tastom. Vedno sem si želela takega v življenju. Pomagajo si med sabo, vendar sta starejša dva za sebe in oni za sebe - in ti stari starši vidijo ogromno svoje vnuke, veliko se pogovarjajo, so vedno dobrodošli v hiši itd. Zakaj? Ker imajo normalen odnos in pustijo "mladim" dihati. Jaz tega od moje tašče kljub vsemu ne morem pričakovati, ker se ne bo spremenila. Resno me ne jemlje, žali mene in žali lastnega sina (tudi v moji prisotnosti) - takega človeka naj jaz spoštujem na osebni ravni? Je ne. Spoštujem samo to, da je mati mojega partnerja, ker ga je donosila in rodila ter vzdrževala. Ker otroštva kakega lepega ni imel v primerjavi z menoj. torej, da zaključim, blagor vsem ki imate dobre tašče in v redu odnose z njimi. Nekaterim nam to žal ni bilo dano.
< Sporočilo je popravil artista7 -- 22.6.2007 23:53:22 >
|
|
RE: današnje razmišljanje 22.6.2007 23:52:03
|
|
|
|
Magi*
|
če je tako, vzamem nazaj.
|
|
RE: današnje razmišljanje 22.6.2007 23:58:56
|
|
|
|
artista7
|
hvala Magi. vem da jih je dosti, ki niso hvaležni za pomoč - pa ta res dosti doprinese. Načeloma sem zelo za to, da imajo otroci družbo starih staršev, jaz sem na mojega dedka še danes zelo navezana ker se mi je res posvetil. vendar pa se ni nikoli vtikal v zakonske prepire mojih staršev; hočem reči posredoval, pa prav tako ne, ko so prihajali vnuki. moja babica po očetovi strani je bila druga slika, najbolje vedeti o vseh vse, se vtikovati v sinov odnos, ko pa jo je moj oče rabil je lepo dvignila roke - je pa tudi skoraj spravila narazen moje starše s tem "šuntanjem". mamini starši so nam bili vedno na voljo in so bili iz tega razloga tudi vedno spoštovani, ampak - sem razložila zakaj. mislim da je v tem vsa poanta - ljudje smo svobodna bitja.
|
|
RE: današnje razmišljanje 23.6.2007 0:08:03
|
|
|
|
Anonimen
|
Nekateri ste naredili celo znanost iz tega. Mogoče sem res kaj napisala tako grozno in da ne rečem sovražno nastrojeno...ampak vse kar sem hotela reči- hvala artista7 za podporo in da si našla izraz ki sem ga iskala pa mi tisti trenutek ni padel na pamet - tašča nam ne pusti dihati!!! To je vse. Brez zakaj je tako, kako da je tako, mogoče pa .... ne, to je vse. Preveč se vtika v vse, hoče vse vedeti, biti zraven non stop. in brez skrbi, vidi vnuka več kot dovolj!!!
|
|
|
|
RE: današnje razmišljanje 23.6.2007 0:11:37
|
|
|
|
artista7
|
ah no se mi je zdelo da o nekaj takega. Anonimna, opažam da ljudje tudi na hitro in površno berejo - morda je včasih bolje pogledat od daleč. in seveda, vidim da nisi prav nič "nenormalna" in bi rada imela mir me veseli, če sem ti kaj pomagala, da se pomiriš. le uživajte pa se imejte radi .
|
|
RE: današnje razmišljanje 23.6.2007 9:19:22
|
|
|
|
Blacky30
|
IZVIRNO SPOROČILO: nežna Mislim ljudje, kaj je z vami? Če tašče ne maraš, dovoli vsaj, da vidi vnučka.Zakaj morate že majhne otroke učiti koga se ima rad in koga ne? Tvoja tašča je MATI tvojega moža in če jo ne prenašaš, jo vsaj spoštuj. Ali boš srečna, ko bo tvoj sin odrasel in bo njegova izvoljenka gojila takšna čustva do tebe, kot ti zdaj do svoje tašče? Tako se govori. Jaz se z mojo taščo ne razumem ravno super, imava svoje muhe, ampak NIKOLI, res NIKOLI tega ne izražam pred otrokom ali na kakršenkoli način omejujem njuna srečanja. Sram vas bodi! Otroke učit sovraštva do svoje babice. Jaz se brez težav postavim v vlogo babice, ker bom verjetno tudi jaz enkrat na tem mestu in takrat bi se mi srce zlomilo, če bi moja tašča izjavila kaj takega.
|
|
|
|
RE: današnje razmišljanje 23.6.2007 9:34:21
|
|
|
|
Anonimen
|
OMG kakšna tema . Jaz imam pa eno dobro idejo: Zakaj ne bi vseh grdih, grdih tašč, ki se vmešavajo v življenje svojih otrok in njihovih partnerjev, ki jim otroci padajo iz vozičkov, ki so izrodek sodobne civilizirane družbe, ker smo me tako ali tako najbolj popolne in nikoli ne bomo tašče, postavili pred zid in uprizorili javno kamenjanje z žurko? Se pa drugače podpišem pod Blacky30 in Nežno
|
|
|
|
RE: današnje razmišljanje 23.6.2007 9:40:59
|
|
|
|
Blacky30
|
IZVIRNO SPOROČILO: Blacky30 Jaz se brez težav postavim v vlogo babice, ker bom verjetno tudi jaz enkrat na tem mestu in takrat bi se mi srce zlomilo, če bi moja tašča izjavila kaj takega. Se popravljam...... če bi moja SNAHA izjavila kaj takega.
|
|
|
|
RE: današnje razmišljanje 23.6.2007 10:25:26
|
|
|
|
artista7
|
kaj naj rečem, vsi ki imajo kolikor toliko normalne odnose odnose s partnerjevimi starši, ne bodo primera nikoli razumeli. Anonimna je lepo povedala, da ne drži stran malega. Jaz vem da moja "svakinja" (no od fanta pravzaprav) npr prav tako ni nikoli rekla sinu, da ne smejo k babici ali kaj podobnega, češ da je babica taka in taka. Enostavno se ne pojavijo tam, ker imajo sami kot družina veliko problemov tudi med seboj, če je on (mož) pod pritiskom mame. Tako pač je, stari starši da, samo ne povsod. Če pavšalno pogledaš - potem še niti sexat nimaš časa če mora eden skoz zraven biti in vse vedeti malo črnega
|
|
RE: današnje razmišljanje 23.6.2007 10:30:13
|
|
|
|
sneška_
|
O joj res je tema. Odnosi med snahami in taščami se gradijo počasi čez leta. Sicer jaz doi sebe nimam niti mame niti tašče in moram povedati da mi manjkajo.Na primer prej tri dni smo imeli obletnico in nikjir nismo mogli iti ven ker nismo imeli nobenega da nam otroka merka za dve urce da bi nekam sami šli.Ko grem pri zdravniku morem svojo malo peljati s seboj če mož ni doma.Tako da nimam nobene če gre ali pa za dobro ali pa za zlo. Zakaj se ne potrudite pa uredite zadeve? Nekoč bomo mi tudi tašče.Sicer res bi se slabo počutila da bi me snaha ali pa zet odrival iz življenja svojih vnukov.Ne morem opisati kako se tašča počuti ali pa moja mama ko vidijo svojo vnukinjo in to veselje iz očesa jim se vidi.To se ne more pa skriti. Pa tudi če nekaj rečejo ali pa dajo kakšen nasvet okrog otroka če mi paše ga sprejemem če pa ne preslišim in vsi smo mirni. Moja mama je moja mama tudi moja tašča je mama od mojega moža in sem dolžna tašči dati od sebe eno spoštovanje.
|
|
RE: današnje razmišljanje 23.6.2007 10:36:33
|
|
|
|
najina pikica*
|
jst imam podoben problem z tastom,zato anonimko razumem! sicer se ne kregava se pa čuti,da si nisva glih nevem kako naklonjena.čist drugačen odnos imam z taščo,se ful dobro razumeva...tako,da pri nas glih ne drži tisto o -taščah.... tut jst ne držim tamalega stran,izvesta o njemu vse kar jih oz ga zanima,no skoraj vse,sm oz sva z možem pristaš tega,da imamo nekje začrtano mejno črto,kjer je naprej najina intimnost in od tam dlje ne dovoliva nikomur,ne mojim,ne njegovim.....!
|
|
|
|
RE: današnje razmišljanje 23.6.2007 10:42:01
|
|
|
|
artista7
|
ce podpišem pod ta post, definitivno.
|
|
RE: današnje razmišljanje 23.6.2007 11:58:26
|
|
|
|
nuala
|
No, ne vem, jaz sem bolj zaprte sorte, ampak neskončno sem vesela, da se babice zanimajo za svoje vnuke. Bilo bi mu hudo, če se nebi. kasneje ugotoviš, da se med otrokom in babicami splete neka posebna vez, ki je ti kot starš sploh ne dojemaš. Pomisli na svoje babice.
|
|
|
|
RE: današnje razmišljanje 23.6.2007 12:12:51
|
|
|
|
digi
|
Še enkrat, že res da so babice, ampak jim to ne daje nobene pravice. Bi rekla, če ne bi anonimna dovolila tašči obiskov al pa kaj, ampak 5 klicev na dan?! Drage moje, še kako lahko imamo radi svoje starše, tašče ali koga že, ampak kar je preveč je preveč. Jaz se z mojo mamo ne štekam, vidi lahko malega valda, ampak ko je dovolj je dovolj. Sem ji to tudi povedala, je bila užaljena, ampak kaj čemo..... še vedno pa pride pogledat otroka (saj tudi prav) pa tudi ne dajem ji ga v varstvo, ker sem rekla, da bom pa za svojega otroka že sama poskrbela, da ne bo potem kdo rekel, da ne morem (to omenim v tolikor, da ne bo kdo rekel, da je moja mama takrat vredu, ko jo rabim za avrstvo).... Ampak to ne pomeni, da ga ne sme videt ali pa ga popestovat, samo vse ima svoje meje..... Ona je svoje otroke vzgojila, zdaj pa se naj obnaša kot babica in ne kot mama oziroma žena mojega moža
|
|
RE: današnje razmišljanje 23.6.2007 15:04:43
|
|
|
|
Slončica
|
Moje mnenje je da je vsak sevojega časa gospodar.Če ti telefonski klic ne paše se pač ne javiš,če ti obisk ne odgovarja ga pač ne sprejmeš,pa naj bo to mama,tašča,stric,bratranec,kolegica al pa šef.Ko želimo bit sami se to dogovorimo in smo sami,pa ni kej za debatirat!To pa da se je ga.tašča zdej spomnla da paše v komplet?Po mojem se je že prej sam anonimna noče priznat..sej je konc koncu mami od tvojga in babica
|
|
|
|
RE: današnje razmišljanje 23.6.2007 15:12:43
|
|
|
|
ada2
|
Jaz takoj vem, če grem nekomu na živce oz. če dobim občutek, da me tisti trenutek določena oseba raje ne vidi, se rajši umaknem stran v takem primeru. To je ta šesti čut, ki ga imamo povečini ženske, no razen tašč. ko boš pa ti tašča boš pa izgubila ta šesti čut aja, pa nisem brala odgovorov, če je mogoče že katera to omenila...
|
|
RE: današnje razmišljanje 23.6.2007 15:41:21
|
|
|
|
kodrana
|
artista7 se vsekakor strinjam. se mi pa včasih rahlo zazdi, da je odziv nekaterih preburen, res. sicer je že res, da ima vsak svoja razmišljanja in prepričanja. lahko bi veliko o tem razpravljali kaj je prav in kaj ni. pa ne bi prišli do konca...
|
|
RE: današnje razmišljanje 23.6.2007 18:11:31
|
|
|
|
Pupica
|
popolnoma se strinjam s tjago
|
|
|
|
RE: današnje razmišljanje 23.6.2007 21:53:37
|
|
|
|
sky
|
IZVIRNO SPOROČILO: Magi* IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Ne vem, ali ima vsak v življenju kakšno osebo, ki mu greni življenje? Ki ostaja vedno in povsod, kljub temu, da ji daš znake na vse možne načine, da bi bilo bolje, če se odstrani? NE, nimam take osebe v življenju. Jaz tudi ne. Imam to srečo, da moj otrok te dni "100 na uro" uživa z obema babicama in obema dedkoma, pa še s svojo sestrično na morju. Pri nas je družina na prvem mestu.
|
|
RE: današnje razmišljanje 23.6.2007 21:59:49
|
|
|
|
Naja31
|
Nežna je super napisala. Me prav zanima če tvoj mož tudi njegove mame ne smatra za del družine. In kaj on pravi na to? Si mu povedala kaj tebe moti pri NJEGOVI mami? Ali se strinja s tabo in je mami kaj povedal?
|
|
|
|
RE: današnje razmišljanje 23.6.2007 22:53:59
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Presrečna sem. Ne vem, ali ima vsak v življenju kakšno osebo, ki mu greni življenje? A se ti ne zdi, da si kontradiktorna?
|
|
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?