gorčica (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


solatja -> gorčica (21.6.2007 22:22:20)

danes sem za na zeleno solato naredla preliv iz gorčice in je bil prav dober... na kake solate pa še paše (verjetno tud bolj?)?

naredla sem ga pa iz "navadnih" sestavin za naredit solato (sol, temen balzamični kis, oljčno olje) in ene žlice gorčice (mi je zmanjkalo za več[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]). a ga kera kdaj dela? za kaj še v kuhi uporabljate gorčico (pa pustmo ob strani hrenovke ipd.)? dajem ga še na zrezke za omako...




Anonimen -> RE: gorčica (22.6.2007 7:56:34)

Jaz jo uporabim za goveje zrezke ali pa steake. Jih namažem in jih na žaru samo spečem na hitro. Vendar jih v tem primeru nujno pustim v navadnem olju stat vsaj 2-3 dni, že namazane z gorčico, brez soli. Druga varianta je, da naredim goveje zrezke v gorčični omaki, najboljša je s tisto, ko ima semenke not.
Tretji recept. Rabiš listnato testo, razvaljaš, ga narežeš na trikotnike, jih namažem z ene strani z zenfom, gor položim pečeno hrenovko (za otroke) ali (ne)pekočo klobaso, zaviješ. namažeš z jajcem in daš na hitro spečt v pečico. Posuješ lahko še s sirom, sezamom, grobo soljo, lanenim semenom.....
Ravnokar pa sme videla še en recept na TV, ki ga pripravljajo v enem hotelu. File bele ribe, debelejši file, namažeš z gorčico (tisto, ko ima semenke not), povaljaš v drobtinah in na vročem olju na hitro spečeš z obeh strani. Zraven ponudiš pire krompir in omako iz gorčice (mislim, da je dal smetano, in 2 vrsti gorčice). V glavnem hočem povedat, da zgleda, da lahko daš tudi na ribo.
Moj foter pa da malo gorčice vedno tudi v paco za perutničke na žaru.

Upam, da sem ti dala nekaj idej




Anonimen -> RE: gorčica (22.6.2007 8:15:10)

pOzabila povedat, da zaviješ hrenovke tako, da konci hrenovke ali klobase ven štrlijo 2-3 cm, ne jih cele ovijat.  Pr nas se dobijo mini hrenovke ene 6 cm velike, tak pride bolj kjut za froce, ko pa tisti velik kos. 




kofetek2010 -> RE: gorčica (22.6.2007 9:51:14)

za kuhanje uporabljam Dionsko gorčico, ki je bolj polnega in drugačnega okusa od navadne npr. Tomy gorčice [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

en recept na brzino...
piščanjčje meso narežeš na majhne kose, posoliš in ga na čebuli prepražiš, nato dodaš 2 veliki žlici Dionske gorčice in vse skupaj premešaš in še mal podušiš; nato dodam kisle kumarce (tiste čist tamičkene zrezane na koleščka), koruzo in rdeč fižol, ter na koncu še 2-3 velike žlice kisle smetane - za zraven skuham testenine (naši imajo najraje čist tamičkene polžke) in jih vsujem k mesu in premešam - lahko se je toplo ali hladno kot testeninska solata [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Stran: [1]