|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Otrok in šport
21.6.2007 19:24:26   
caillou
Glede na to, da sem zadnjič poslušala nekega športnega pedagoga ki je rekel, da naj bi otrok pri osmih letih že poizkusil več kot štiri športne panoge , me zanima, kaj o tem menite vi ? Otrok naj bi se nekako pri osmih letih že odločil kateri športi  mu bolj in kateri manj ležijo. In  potem bi tistega, ki mu bolj leži toliko bolj zagrabil.

Kaj je res pametno otroka zasičiti s parimi stvarmi in se potem na podlagi tega odločiti kaj in kako naprej (upošteva se seveda otrokova volja) ?

Poznam fantka, ki pri svojih šestih letih in pol plava, drsa, smuča,... Pogosto ga prestavljalo iz ene dejavnosti takoj na drugo. Ne vem, je to prav ? Sama se sicer bolj nagibam na to, da je, mož pa mi pravi, da naj se otrok navduši nad eno dejavnostjo in jo potem izpili do konca. Pravi mi, da bom otroka recimo z ritmično gimnastiko samo zmedla.

Da se razume, tukaj vsak šport predstavlja dejavnost, ki je trikrat ali večkrat tedenska.

Resnično me zanimajo vaša mnenja. Mogoče še kakšen športni pedagog pove svoje mnenje.  Hvala in lep pozdrav.

lp, Caillou

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Otrok in šport
21.6.2007 19:34:37   
nuala
Moje mnenje je, da so otroci po naravi dejavni in da jim je fino že kot malim ponuditi različne športne dejavnosti.
Ampak kot igro, kot možnost preživljanja prostega časa, kot zabavo.
Po drugi strani se mi zdi, da športne dejavnosti krepijo samozavest, otrok se v dobrem društvu nauči discipline, spozna prijatelje.
Opazila sem, da mali otroci obiskujejo dejavnosti zato, ker to od njih pričakujejo starši, vsaj na začetku. No, kasneje jim pa morda celo všeč rata.
Moj sin bo decembra star 5 let in je hodil na "telovadbo", ki mu ni bila všeč, na plavanje, ki ga obožuje in na smučanje, ki mu je bilo sicer všeč, vendar je bil zato še nekoliko premajhen. Ni obiskoval vsega ob istem času in nismo ga silili, samo malo spodbude je bilo potrebno včasih.
In nikakor ne pričakujem, da bo kdaj karkoli od tega ( ali tega, kar mu bomo še ponudili; sedaj je na vrsti rolanje, drsanje in plezanje ) treniral. Bog ne daj, samo zunaj naj bo, spoznava ljudi in svoje sposobnosti.

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu caillou)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.6.2007 20:29:10   
kofetek2010
Naš tavelik (star 10,5 let) že 5 let trenira (v klubu 3x na teden, plus 1x na teden tekma) nogomet, ki ga veseli najbolj na svetu - to je pa tud edini šport, ki je njegova stalnica.
Začeli smo s telovadbo za malčke pri 3.letih, ob vstopu v šolo pa si je vsako leto izbral še en šport, ki ga je obiskoval (karate, košarka, otroška nogometna šola,...).

Letos je treniral še plavanje (2x na teden) - če pogledam na treninge še iz mojega zornega kota, so velik napor saj zahteva vsakodnevno prevažanje na in iz treninga. In sem prav vesela, da je konec šole in s tem treningov in bom imela bolj easy popoldneve. user posted image  

Naš trenira zato, ker on hoče, ker v tem uživa, ker mu je fajn... Sem pa tudi sama mnenja, da je fajn, da se otrok spozna z veliko različnimi športi, ker mu je potem, ko je starejši dosti lažje zapolnit prosti čas. In šport ti daje samo pozitivne stvari - se razmigaš, naučiš discipline, dela v skupini, vidiš, da se moraš za rezultate potrudit, naučiš še sprejemat tudi poraze,...

In prav fajn mi je, ker tudi kot družina lahko športno preživljamo skupne trenutke - smučanje, rolanje, bowlanje, plavanje, drsanje,...

Je pa res, da si je tam nekje pri 7.letih začel zmišljevat, da ne bo več treniral oz. obiskoval izven šolskih dejavnosti - tega pa mu po 2.mesecih nisem dovolila - kar je začel naj tudi nadaljuje.

Nikoli pa ne bi moj otrok treniral zato, ker mora zaradi mene ali očeta. Dokler ga bo veselilo bo treniral in mu bomo to tudi omogočili, tako finančno kot tudi z odrekanjem svojega prostega časa. user posted image

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.6.2007 21:27:52   
Putka
Skoraj 10 let sem bila trener športne gimnastike, imela sem vse od začetnic (5-6 let) pa do tekmovalnih kategorij (9-10 let). Večino so bili to zelo motorični otroci z veliko potrebo po gibanju, veliko je bilo otrok staršev športnikov. Gimnastika je idealna osnova za vse športe. Se mi zdi pa prav nateg staršev, ko zdaj vabijo 4-5 letnike v šolo atletike, košarke, tenisa... Vse je samo tržna niša za služenje €€.

Odgovor na vprašanje: v vrhunski gimnastiki ostanes blazno malo otrok. Usposobljen trener pa bo prepoznal, za kaj je otrok talentiran in ga bo znal usmeriti v drug šport, npr. atletiko, igre z žogo.. Kajti različni športi imajo nek "rok trajanja". Z gimnastiko se lahko aktivno ukvarjaš max do 30 let (ženske še manj), košarko, nogomet, hokej, atletiko pa čez 40. Kakšne športe, npr sabljanje, čez 50.

Zato nima smisla prezgodaj začenjat, ker bo 5-letnik po 10 letih treniranja košarke še vedno nek mlajši pionir (govorim napamet). Jaz bom svoje otroke vpisala najprej v gimnastiko, kjer se bodo naučili obvladati telo in upam kaj discipline. Potem naj se usmeri v kar hoče (samo v ritmično gimnastiko ne pustim, nivo trenerjev pri nas je za bruhat).

Aja, pa žnj različnih aktivnosti v enem šolskem letuuser posted image Absolutno ne. Skupaj se odločite za en šport (zraven gre lahko jezik, umetnost, ples) in naj obiskuje ta tečaj celo leto.

Smo imeli primere, ki so imeli po dva treninga v enem dnevu, pa zvečer se privat angleščinouser posted image Otroku se zrola, če že ne staršem. Resno, ta punčka je imela pri 9 letih čir na želodcu. Vsak dan gimnastiko in violino, pa tenis in jezike. V šolo pa včasih od utrujenosti ni mogla!! Starši za prijavit na csd.

ok, preveč sem se razpisala

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.6.2007 21:50:31   
caillou
Putka in ostale, hvala za vaša mnenja.

Zelo zanimivo se mi zdi, ko si rekla, da je gimnastika izhodišče za kar nekaj drugih športov. Se strinjam, ker sem jo dolga leta, poleg plavanja tudi sama trenirala.

Kaj pa vem, pri nas sta oba otroka, sploh starejša pučka zelo aktivna. Punčka je v enem letu dosegla pri plavanju maksimalno. Od popolnega neplavalca, do tega, da brez težav preplava določeno disciplino 50 -ih metrov. Res je, da sem jo sama nekako porinila tja, ker sem nekako čutila, da se bo v vodi počutila doma.
In kot je rekla mislim da nuala, važno da se vklopi v družbo, spoznava ljudi in svoje sposobnosti. Tudi meni je to važno.

Pogostokrat slišim:"Krasno da ima otrok to in drugo obveznost, jim v kasnejših letih vsaj traparije ne bodo hodile po glavi." Kaj mislite, je kaj na tem ali si nekako že sedaj sami mečemo pesek v oči ?

Še nekaj me zanima. Ko pride obdobje (sigurno pride), ko se mali/a odloči, da bi pa rajši kaj drugega počel ? Kako se rešujej take zadeve ? Je mogoče dobro, da nekaj pusti in se loti nove stvari ? Bi svojemu otroku dopustile, da bi nekje na sredi začel nekaj novega ? Recimo pol leta nogometa, potem mu pa začne presedati in bi se rad lotil košarke ? Kaj je najbolj prav za otroka  po vaše ? Se otrok kljub temu, da bega med eno in drugo dejavnostjo, pravilno uči odgovornosti in obveznosti ?

Upam, da boste razumele moja vprašanja ?

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
22.6.2007 7:31:49   
Lenny
Bom dodala še naše izkušnje. Smo precej "razmigana" družinica in s prvim sinom sva začela pri njegovih 2. letih obiskovati telovadbo za malčke, kjer smo bili ob vaditeljici prisotni tudi starši. Za to sva se odločila, ker mali takrat še ni obiskoval vrtca in se je tako navajal na delo v skupini in na druženje z vrstniki. Po dveh letih sva ga vpisala v športno šolo, ki jo ima 2xtedensko v popoldanskem času. Program je pripravljen tako, da otroci v igri spoznavajo veliko različnih športov: pohodništvo, jahanje, plavanje, smučanje, rolanje, plezanje, atletiko, gimnastiko. Verjetno sem še kaj izpustila. Z otroci delajo profesorji športne vzgoje, program pa je prilagojen njihovi starosti. Tudi nam so povedali, da se motorika otroka intenzivno razvija prav do njegovega 8.leta. Predvsem do takrat je fino, če otrok spoznava različne vrste gibanja.
Všeč nama je, da v okviru te šole ne gre za tekmovanja, za trening, ampak za motivacijo otrok, da skozi igro obvladujejo vedno nove spretnosti.
Če bo tudi mini pokazal veselje do "miganja", bova ubrala enako pot tudi z njim.
Lep dan!

(odgovor članu caillou)
Neposredna povezava do sporočila: 6
22.6.2007 7:56:06   
Putka
caillou, plavanje je eden tistih športov, ki se ga tudi zgodaj loteva, pravijo zaradi navajanja na vodo.

Se strinjam, otrok naj počne tisto, kar ga veseli. Sigurno pride kak dan, ko se mu ne ljubi na vadbo. Ko pa pride tja, je ponavadi ok. S tem se navadi vztrajnosti in discipline. Načeloma nisem za menjavo med letom (razen če sje to npr. trimesečni tečaj). Če pa otroku vadba res ne ustreza več, naj jo prekine sredi leta. Najslabše je, da se otroka v nekaj sili - se mu zameri lahko gibanje nasploh.

Pri tekmovalnem športu je drugo. Starši so zelo pomembni - morajo vedeti, kdaj na otroka pritisniti (manjše krize, ki se vsem dogajajo) in kdaj resnično odnehati.

Za svoja otroka si želim, da bosta z veseljem športali, pa naj bo to organizirano ali v krogu družine. Sama sem bolj ta lene sorte, pa so aktivni otroci dober motivatoruser posted image

(odgovor članu Lenny)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?