Anonimen -> RE: Hruške (22.6.2007 13:37:41)
|
Čokoladni kolač s hruškami 100 g zmehčanega masla 100 g cukra 2 jajci 50 g škroba 150 g moke 40 g naribane čokolade 2 žlički pecilnega 2 cl ruma 600 g hrušk 2,5 dcl vode 2 žlici cukra V skledi penasto zmešaš jajce in cuker, dodaš moko s pecilnim, premešaš in na koncu dodaš še čokolado. Pristaviš vodo in sladkor, hruške olupiš in narežeš na četrtinke (peščice odstraniš). Dve četrtini ene hruške narežeš na lističe, preostale hruške pa na kockice. Hruške daš tako v vrelo, sladko vodo. Odstaviš in pustiš stati 2 minuti, kockice pa 2-4 minute. Nato jih odcediš. Tste n akockice narezane pomešaš z rumom in jih dodaš čokoladnemu testu. Testo daš v pomaščen tortni model (22cm): na vrh zložiš na lističe narezane hruške v vzorec. Rahlo jih potisni v testo. PEčeš na 200 60-70 minut na spodnji rešetki Hruške s čokoladno omako 4 viljamovke 2 žlici limoninega soka 0,5 litra polsuhega belega vina 150 g cukra Za omako: 200 g mlečne čokolade 4 žlice sladke smetane čokoladne drobtinice Hruške olupiš, peclje jim pustiš in takoj pokapaš čez limonin sok, da ne potemnijo. V kozici skuhaš vino in sladkor na šibkem ognju, toliko, da se sladkor raztopi. V zavretek položiš hruške in kuhaš 5-8 minut. Pustiš, da se v sirupu ohladijo. Čokolado zlomiš, aš v skledo, dodaš smetano in in jo razpustiš. Hruške prerežeš, odtsraniš pečke, daš na krožnik in čez poliješ omako in potreseš s čokolado Imam pa še: Marcipanova pita s hruškami, Hruške Helena, Popečene hruške s sirom, Hruškov zavitek, Hruškovo torto z redečim vinom in kislo smetano, Hruškovo pito če katero še zanima, da ne bom zastonj prepisovala.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] .
|
|
|
|