Koliko soka lahko popije na dan? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

blue sky -> Koliko soka lahko popije na dan? (20.6.2007 20:12:23)

Hoj!

Naš mali sonček obožuje korenčkov in jabolčni sok (ki ga pripravim sama), ampak ne vem, koliko ga lahko popije na dan?
Drugače popije kar dosti čaja, ampak ima sok še raje. Kaj priporočate?

lp

borovnička -> RE: Koliko soka lahko popije na dan? (20.6.2007 20:38:59)

Jaz mislim, da nima bit kaj narobe, naj ga pije kolikor mu paše. Moj Nik popije ogromno tekočine, od vode, sokov, čajev. Pa sem pediatrinjo vprašala koliko tekočine sploh lahko popije. Odgovorila mi je, da naj mu dam kolikor bo želel. Če ne bo žejen, že ne bo pil in je res tako.

Jaz to kar po občutku.

Pozdravček [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

ana b -> RE: Koliko soka lahko popije na dan? (20.6.2007 21:24:29)

Jaz ne bi pretiravala s korenčkom, torej korenčkovim sokom, ker vsebuje korenček vitamin A, ki se v telesu kopiči in lahko povzroči hipervitaminozo.

frufru -> RE: Koliko soka lahko popije na dan? (20.6.2007 22:04:24)

IZVIRNO SPOROČILO: ana b

Jaz ne bi pretiravala s korenčkom, torej korenčkovim sokom, ker vsebuje korenček vitamin A, ki se v telesu kopiči in lahko povzroči hipervitaminozo.
glede na to, da otrokom predpisujejo AD3 kapljice celo prvo leto, ne more bit nič narobe. Jaz bi mela kvečjemu pomislek, da je sok sladek in manj odžeja kot  voda ali čaj. Kaj pa če mu sok razredčiš?

Naja30 -> RE: Koliko soka lahko popije na dan? (20.6.2007 22:45:27)

Če delaš sama sok, naraven, je še bolje. Vsaj po moje, no. Kar ponujaj mu tekočino, sploh zdaj, ko je tako vroče.

Naša tudi zelo rada pije jabolčni sok, sicer frutkov,ampak je brez sladkorja in ji ga še z vodo mešam. Najraje pa ji dam sok od kompota.

Stran: [1]