glivice na nogah? (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

bobika -> glivice na nogah? (20.6.2007 9:05:54)

Danes sem opazila, da ima moja sedemnajst mesečana hčerkica nekakšne bele večje pike med palčkom in kazalčkom na nogi. Zgleda kot, da bi se ji gnojilo.
So to glivice? Kot zgleda je to nič ne moti.
Kaj naj naredim?
Naj grem z njo k pediatrinji ali ji lahko kako sama pomagam?

Prosim pomagajte mi!

Anonimen -> RE: glivice na nogah? (20.6.2007 9:26:01)

JA ZANJO BIT RES GLIVICE.probaj mazat s canestenom. drgač je za nožne glivice ok lamisil sam ne vem če je za tko male otroke bi mogla prov navodila prebrat

Anonimen -> RE: glivice na nogah? (20.6.2007 9:54:56)

Ja, če so glivice, bi moral Canesten pomagati. Če ne, pa Olje 31. Vse to se kupi brez recepta v lekarni.

piščanc -> RE: glivice na nogah? (20.6.2007 10:08:00)

pa čimveč naj bo bosa, da ji ne bo vroče v nogice. po kopanju skrbno obriši med prstki, anm je pomagalo tudi mazanje z bepanthenom (je bilo samo rdeče)

BLAŽIKA -> RE: glivice na nogah? (20.6.2007 12:23:44)

Ja, če so glivice, bi moral Canesten pomagati.

Alina_alin -> RE: glivice na nogah? (26.6.2007 23:26:19)

Mi smo šli z našo k pediatrinji, ki je dala napotnico za dermatologinjo - otroško. Dobili smo kremo za nohtke. Redno smo morali mazati nohtke 2 meseca, imeli kontrolo in še dodatni mesec. Krema je bila Atifan na recept. Stara je bila ob začetku 18 mesecev.
Imela je pa malo rumenkasta dva nohtka na nogah. Šlo je  za začetek glivičnega obolenja. Najverjetnje smo staknili na bazenu. Kljub temu, da je bilo samo na 2 nohtkih malo rumeno, smo kar 3 mesece čakali, da se je izrastlo.
Priporočam, da čimprej greš k pediatru. Čimprej, tembolje. Glivice se hitro prenašajo. Previdno tudi pri uporabi pribora za  striženje nohtkov - se prenaša...

Stran: [1]