Anonimen -> RE: Zakaj ženske ne grejo stran (19.6.2007 13:22:38)
|
IZVIRNO SPOROČILO: trojči Gledam, da se pretepena anonimna ni oglasila. Je ostala, ni ostala...???? Kaj odpustiti, ni vprašanje. Odpušča se vse, če ljubiš. Ljubiš, kljub temu, da te udari. Ljubiš, ker udarec ni znak, da te ne ljubi. Če ženske ostanejo skupaj s svojimi tudi ko je evidentno, da jih njihovi ne ljubijo, ker jih varajo, si bo ženska še lažje lagala, da gre za pravo ljubezen, ker lahko vsak kdaj izgubi živce. Mislim, da je finta v tem. Seveda je ogromno drugih dejavnikov, ki vplivajo na to, a najpomembneje gotovo vpliva ljubezen. Pa ne se mi prosim zdaj obešat za vsako besedo, ker sem se samo postavila v kožo žensk, ki ostanejo, jaz nisem. Ker nisem ljubila. To ni ljubezen, to je iluzija ljubezni. Nekaj, kar ni resnično. Resnična ljubezen ni mogoča, če človek nima sam sebe rad, se ne spoštuje. Človek, ki prenaša udarce, zmerjanja, poniževanja, nekje globoko v sebi misli, da si vse to zasluži. Ker je slab, ni vreden boljšega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Potem so tu zraven še strah pred še večjim nasiljem, če bi prišlo do razhoda, mogoče kakšna obcesija, nezavedno prepričevanje smaega sebe, da si boljšega ne zaslužiš, pa kaj bodo rekli sosedje,... Ne gre se toliko, kaj nasilen partner čuti do svoje partnerke, bolj je pomembno, kako ona čuti samo sebe. Dokler se ne začne spoštovat in uvidi, da si zasluži boljše, do takrat se bo krog nasilja ponavljal in stopnjeval. Nasploh sta v nasilnem odnosu skupaj dva človeka, ki imata oba nepošlihtane zadeve v svoji glavi. In namesto, da bi najprej uredila nered v svoji glavi, se dobita skupaj - iz dveh ločenih kaosov nastane en ogromen kaos, ki raste in raste.
|
|
|
|