Mel -> NEPRESPANE NOČI!!!!!!!! (31.10.2004 14:10:06)
|
Ne vem, če bom svetovala, samo, da povem mojo izkušnjo. Tudi moj mali je pri treh mesecih že trikrat prespal celo noč brez dojenja in sem rekla, bravo, se je končno začelo spanje.... Ne, ne potem se je zbujal dvakrat do trikrat na noč, skratka vsake tri ure in pol, pa smo se podojili in takoj zaspali.... Pri osmih mesecih sem pa rekla temu konec in danes je že peti dan, da se ponoči ne dojiva. Ob osmih gre z dojenjem spat. Moraš biti močne volje in nepopustljiv, če se enkrat odločiš. Mora se ti dat vstat, ga dat na bok, pa ga pobožat po hrbtu in mu zapet pesmico, samo dvignit ga ne, četudi se zvija...... pomiriš ga s ššššššš al mu pa kaj nežno prigovarjaš...odvisno od vrste joka... saj to zdaj že poznaš... al je to izsiljevanje al ga pa res kaj muči... moj mali joka pet do deset sekund... se skor začne "dušit" ampak pol neha, ko vidi da ga ne dvignem... Mora se ti pa vedno dat vstat in ne smeš pol po desetih poskusih ga pa končno dvignit, ker takrat je zmagal on in jaz mislim, da je potem še težje, ker te je že skužil. Pametni so mali, pametni... Moj dragi sicer zelo težko posluša jokanje in mi je že rekel: Pa daj mu jesti no! In sem rekla, ne, ker je jedel pred dvema urama, ker lačen ni. Trda volja, vendar uspeš. Ne me napast, če katera misli drugače. Mal se ti res smili ampak moraš biti trd... sej od šestih naprej se pa itak crkljamo cel dan.... Upam, da tudi ti kmalu vzpostaviš en red, ker hrane res ne rabi.
|
|
|
|