NEPRESPANE NOČI!!!!!!!! (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


tanjicka -> NEPRESPANE NOČI!!!!!!!! (31.10.2004 10:22:17)

Pozdravljene vse na RR in upam, da mi boste lahko pomagale s kakšnim dobrim nasvetom :bravo::bravo:
Sem mamica šest mesečnemu :duda: Maju, ki je do četrtega meseca prespal skoraj vso noč :bravo:, zbudil se je le proti jutru - okoli pete ali šeste, se najedel in spal do devete ure. No, v petem mesecu, pa se je začelo- zaspal je okoli pol devete do devete ure, prvič se je zbudil okoli ene ali druge ure, nato okoli pete, pa šeste, pa sedme ....:zmeden: , to je bilo še kr O.K., tako se je stopnjevalo do te mere, da se sedaj zbuja vsako uro ob pol enajstih, ob pol dvanajstih, ob pol enih, pol dveh, pol treh...., vse do jutra, danes pa je zaradi prestavljene ure bedel že ob štirih :(:(
Sem se o tem pogovarjala že z pediatrinjo, pa je rekla, da bi pri tej starosti moral prespati celo noč in naj mu zvečer naredim rižolino (seveda z vodo), pa bo prespal celo noč :)-- vendar tudi to ni pomagalo.
Ali ima kakšna od vas podobne težave?






lutka -> NEPRESPANE NOČI!!!!!!!! (31.10.2004 12:03:07)

Tudi jaz se pridružujem klubu neprespanih mamic.:(:(.Tudi moja pet mesečna dvojčka spita čez dan zelo malo.Ponoči se zbujata na4-6ur,ampak ne oba naenkrat,tako,da včasih sploh ne vem,da je bila noč:((:((.Podnevi pa živa katastrofa.To se vleče že kakšen teden in se mi zdi da se mi bo vsak čas utrgalo:zmeden::zmeden:.Zaspana sta kot top,ampak preden jih lahko dam spat imam pol ure borbe(od joka do zvijanja...).Mi počasi zmanjkuje energije in upam,da bo tako pri vas kot pri meni bolje.
Želim vama LAHKO IN DOBRO PRESPANO NOČ:sloncek::sloncek:
LP:zaspan::zaspan::zaspan:




Anonimen -> NEPRESPANE NOČI!!!!!!!! (31.10.2004 12:10:44)

Kaj pa tista metoda, ko hodi vsake toliko časa (v določenih intervalih, pa ne vem točno kakšnih, so pa predpisani) v sobo, pobožaš dte, mu poveš, da ga imaš neskončćno rad in sobico zopet zapustiš. To ponavljaš vedno poredkeje ali kako že, dolkler otrok ne zaspi. Nekje sem to brala, pa po televiziji sem videla. Mogoče katera kaj več ve o tem sistemu "uspavanja".




mika -> NEPRESPANE NOČI!!!!!!!! (31.10.2004 13:38:09)

:ups::ups::ups:OOOO TO TUDI MENE KMALU ČAKA:ups::ups::ups:

NE VEM MOGOČE JE TO NEUMNOST KAR BOM ZDAJLE NAPISALA AMPAK... GLEDE NA TO DA NE SPI VEČINA SLOVENIJE (KOT STE ZAPISALE), A JE MOŽNO DA MOGOČE PREVEČ KURITE IN MALČKI NE MOREJO SPATI ZARADI VROČINE.

LP MIKA
:sloncek:




kimi -> NEPRESPANE NOČI!!!!!!!! (31.10.2004 13:40:40)

to temo imam napisano v eni reviji pravijo da če malček čez dan zaužije potrebo po hranjenju ponoči lepo spi. Če pa se ponoči zbuja naj bi mu ponudili le čaj in ga odvajali z nočnega hranjenja ker potem otroček nima pravega ritma hranjenja. Jaz vem da je pisati veliko lažje kot pa uporabiti v praksi. samo tako piše




Mel -> NEPRESPANE NOČI!!!!!!!! (31.10.2004 14:10:06)

Ne vem, če bom svetovala, samo, da povem mojo izkušnjo.
Tudi moj mali je pri treh mesecih že trikrat prespal celo noč brez dojenja in sem rekla, bravo, se je končno začelo spanje....
Ne, ne potem se je zbujal dvakrat do trikrat na noč, skratka vsake tri ure in pol, pa smo se podojili in takoj zaspali.... Pri osmih mesecih sem pa rekla temu konec in danes je že peti dan, da se ponoči ne dojiva. Ob osmih gre z dojenjem spat.

Moraš biti močne volje in nepopustljiv, če se enkrat odločiš. Mora se ti dat vstat, ga dat na bok, pa ga pobožat po hrbtu in mu zapet pesmico, samo dvignit ga ne, četudi se zvija...... pomiriš ga s ššššššš al mu pa kaj nežno prigovarjaš...odvisno od vrste joka... saj to zdaj že poznaš... al je to izsiljevanje al ga pa res kaj muči... moj mali joka pet do deset sekund... se skor začne "dušit" ampak pol neha, ko vidi da ga ne dvignem... Mora se ti pa vedno dat vstat in ne smeš pol po desetih poskusih ga pa končno dvignit, ker takrat je zmagal on in jaz mislim, da je potem še težje, ker te je že skužil. Pametni so mali, pametni...

Moj dragi sicer zelo težko posluša jokanje in mi je že rekel: Pa daj mu jesti no! In sem rekla, ne, ker je jedel pred dvema urama, ker lačen ni. Trda volja, vendar uspeš.
Ne me napast, če katera misli drugače. Mal se ti res smili ampak moraš biti trd... sej od šestih naprej se pa itak crkljamo cel dan....

Upam, da tudi ti kmalu vzpostaviš en red, ker hrane res ne rabi.





Blanka77 -> NEPRESPANE NOČI!!!!!!!! (31.10.2004 18:41:52)

Najina se tudi zbuja. Spat gre ob osmih, pa se zbudi ob pol enajstih in potem na pol ure do pol petij, ko zahteva flaško. Ko se zbuja, je zadovoljna z dudo ali vodo. Dlesni sem ji mazala s Calgelom, pa nič ne pomaga. Torej niso zobje. To traja že deset dni. Jaz sem že čist koma. Ni pa krivo gretje, ker zaprem radiator že popoldan in ponoči odprem okno.
Če ima katera kakšno idejo, na pomoč.




Primoza -> NEPRESPANE NOČI!!!!!!!! (31.10.2004 18:49:00)

Poskusite z zanimivim "receptom": kopajte ga zvečer in ga med kopanjem polivajte po telesu z vodo (npr s skodelico).

Vsaj našega to utrudi.




dory -> NEPRESPANE NOČI!!!!!!!! (31.10.2004 18:52:19)

Tudi jaz sem mamica sest mesecnemu Maju in do sedaj sploh ne vem kaj pomeni prespana noc...najprej so bili krci,potem zobki...zdej pa...nimam pojma..papcat hoce redno na tri ure, ceprav je ze od cetrtega meseca na gosti hrani in ima 5 obrokov cez dan...pri nas enostavno nic ne pomaga...pred spanjem mu dam kar obilno vecerjo v upanju, da bo spal kaj dlje..vendar ne gre...sem se ze sprijaznila...mogoce bo cez pol leta kaj bolje :)

papa,teja&maj




mala Zala -> NEPRESPANE NOČI!!!!!!!! (31.10.2004 23:11:13)

Jo, kaj res nobena mamica (razen svetlih izjem) te dni ponoči ne spi??? Pri nas tole traja že kakih 14 dni, celo malo več. Tudi jaz že hodim okoli kot satelit. Danes ponoči smo bili vsi auf, je bila ob 4h toooolk lačkana, da je mogla dobit porcijo. Drugače je šele ob 6-7h. Me prav zanima, kaj bo danes... Ker jo je malo ura zmešala, smo se po tanovi uri kopali že ob 19h, jedla pa je ob 19.30. Pa je ful malo pojedla in zaspala. Je nekaj jamrala, ko sem jo šla pa pogledat, bi me pa kmal na rit vrgl! Je spala na trebuhu z visoko dvignjeno rito kot top! Do sedaj je vedno spala na hrbtu, odkar se zna obrniti pa ji še ni ratalo zaspati na trebuhu, ampak je vedno javkala, ko se je naveličala biti na trebuhu.

Upam, da bomo kaj spali! Mirno noč in lp:kuza:!




Anonimen -> NEPRESPANE NOČI!!!!!!!! (1.11.2004 9:16:33)

Se strinjam z Mel.




Nika G. -> NEPRESPANE NOČI!!!!!!!! (5.11.2004 0:05:41)

Pri nas vstajamo tudi 2x na noč, s tem da ga samo podojim in ga dam nazaj spat.

Sem omenila v posvetovalnici, ker sem mislila da je problem v količini hrane pa je sestra rekla, da rabi malo mame ;). Mora vedet, da si še tam, da te čuti.

Traja že tri mesece in ga drugače res dajejo zobki, pri 6m ima 4 zobke pa zgleda, da mu še kočniki rastejo...

tanjicka probi ga mal pocartat :miska:

Čimmanj vstajanja vam želim,

Nika




Stran: [1]