ronja -> RE: (ne)samozavest (19.6.2007 14:58:52)
|
Ne vem, če ti to kaj pomaga, ampak meni so bolj okrogle punce bolj luštne... Sama sicer nisem bila nikoli predebela, tako da ne morem vedet, kako se počutiš, si pa probam predstavljat. Jaz mam zdaj recimo bušija, ko sem pač visoko [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image], pa se nič kaj ne sekiram zato - vem, da ni isto, ampak enim gre tudi to na živce. Si rečem, da če komu nisem všeč, lahko gleda drugam... Sicer za samozavest najbolj pomagajo uspehi - torej probaj it čim večkrat v družbo in ko si v njej, se probaj čim večkrat vključit v pogovor, pa pojdi na kak tečaj ali kako tako stvar, kjer te ljudje ne poznajo, ne vejo, da si nesamozavestna, ne vejo, da si navadno v ozadju,... tam si lahko narediš drugačen image - za začetek, da vidiš, da te lahko ljudje vidijo tudi drugačno. Potem boš počasi lahko začela spreminjat vlogo v okolju, ki te pozna. Ker če začneš tu, je sicer super, samo malo težje - ljudje so te namreč navajeni take in bojo mogoče čukasto pogledali, češ kaj pa ti zdaj? In čeprav ne bojo mislili nič slabega, ti lahko vzame pogum...
|
|
|
|