*bubi* -> RE: Vrste lajšanj obporodne bolečine (5.7.2007 18:05:36)
|
ej bubi, jaz ne vem, no..meni so rekli na predavanju pa tudi zadnjič, da se razgradi takoj po parih sekundah oz. naj bi trajalo tako dolgo dokler čutiš popadek. Informacije, ki sem jih jaz podala, so povzete iz SmPC (= razširjeno navodilo za uporabo zdravila, namenjeno strokovni javnosti). Tam je točno opisana farmakokinetika, torej kako se zdravilo porazdeli po telesu, kako se metabolizira in kako izloči. Če pomislimo..... ta učinkovina deluje v možganih direktno na center za bolečino. Iz žile v roki ne more prit v možgane v sekundi, ker mora najprej v srce in potem naprej s krvjo v možgane (in po celem telesu). Tudi razgradi se ne tako hitro, ker metabolizem poteka v jetrih, torej mora učinkovina prit najprej v jetra. To pa se ne meri ravno v sekundah. Je pa tudi dokazano, da učinkovina prehaja posteljico. Doziranje (morda res dodatno) na 5 minut ima smisel, če upoštevamo zgoraj napisano..... 1 dozica lahko drži tudi več kot en popadek. Ok, to je bilo zdaj malenkost bolj strokovno.... verjamem, da v porodnišnici mamicam ne grejo na tak način razlagat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|