Prosima za vašo pomoč (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

tinkara55 -> Prosima za vašo pomoč (30.10.2004 18:53:25)

Sem v 17.t nosečnosti in mi je ginekolog na zadnjem ultrazvoku rekel, da imam posteljico nizko. Da se moram izogibat aktivnositm, skratka malo pazit. V materinski knjižici pa mi piše pod ultrazvok-posteljica:zadaj. Kaj zdaj to pomeni? A je to kaj nevarno sem zelo zaskrbljena. Pa tudi trebuh me vsake toliko boli oz. peče kot pri menstruaciji. Ce ima kakšna podobne iskušnje bi bila zelo vesela, če bi jih delila z mano.:zmeden:

Tinkara55 17t

eva1 -> Prosima za vašo pomoč (30.10.2004 19:33:25)

Ojla!
No glede posteljce je takole-pri meni je ležala dolgo na materničnem vratu, potem se je pa kar naenkrat dvignla v 19t! In sedaj je spredaj ležeča, kar je vse ok! Še najbolj je da leži zadaj, tako kot pri večini nosečk! Nič ne skrbi, men so rekli da se mora dvigniti do 28tedna, drugače lahko pride do prezgodnjega poroda in eventuelno da CR!
Glede bolečin-mene vsak dan neki špika, pa dol tiši pa boli v trebuhu-se sploh več ne obremenjujem s tem, ker je normalno-maternica se veča raste, kosti se širijo...
Tako da nič ne skrbi in lepo nosečnost ti želim!
Lp, Eva 20t in :duda:

ZARA -> Prosima za vašo pomoč (30.10.2004 19:37:40)

no tinkara55...sm hotla mal nakladat,ampak ti je ze eva vse lepo razlozila,tko da...lepo nosecnost ti zelim...pa pazi na vaju...

papa:rozica:

tinkara55 -> Prosima za vašo pomoč (30.10.2004 19:45:41)

Hvala za odgovore ampak me še vedno zanima nekaj:kaj pa vama piše v materinski knjižici pod ultrazvokom?
Meni piše posteljica:zadaj.Kaj to pomeni:(

ZARA -> Prosima za vašo pomoč (30.10.2004 19:57:23)

jst sem jo imela spredaj tinkara, ampak nekje pac mora bit... tko da pomoje ni nobene panike glede tega...

mika -> Prosima za vašo pomoč (30.10.2004 20:36:12)

meni tud piše, da imam posteljico zadaj, tako da se pripravi na bolečine:((:hudicek::(( v križu oz celi hrbtenici.
jaz ponoči komaj kaj spim.
ni pa to nič narobe. ene imajo posteljico spredaj ene pa zadaj.

lp mika.

beti 1 -> Prosima za vašo pomoč (30.10.2004 20:57:47)

Pri 17. tednih posteljica še ni tako velika, pa se da določiti, kje leži. Sredina je ponavadi tam, kjer se je oplojeno jajčece vgnezdilo. Povečini je to na zadnji maternični steni. Ni pa nobenega pravila. Tako, da je to kar ti piše v materinski knjižici čisto običajno.

lp
beti 1

kimi -> Prosima za vašo pomoč (30.10.2004 22:38:16)

jaz mislim da je zadaj v hrbetnici in to ni nič hudega fantki so večinoma v hrbtenici punče pa se nosijo spredaj redkokdaj so zadaj v hrbtenici. Moj:modri::duda: je bil v hrbtenici in je blo super ker sem imela full majhen trebuh

Abby -> Prosima za vašo pomoč (31.10.2004 10:02:43)

Tudi jaz sem imela majhen trebuh, torej sem najbrž nosila zadaj. Tako je ugotavljala tudi moja tašča hrvatica. Samo...rodila sem punčko.:zmeden2:
Mogoče je pa po poti izgubila lulčka.

Anonimen -> Prosima za vašo pomoč (1.11.2004 11:54:03)

Hay!

To kje se kdo nosi..larifari..kak je tak je..

Jaz sem imela posteljico spredaj..se pravi, da sem bila velikkk sod od spredajjj..od zadaj pa ista kot prej in sedaj. Če nosiš spredaj, imaš velik bušček, če nosiš zadaj pa majhen bušček, pa malo se razširiš v bokih oz. v tazadnji(pa ne vse)...odvisno od konstrukcije. To napišejo, da vedo. Ni to nič slabega ali kaj podobnega.

Glede nizke posteljice pa se izogibaj naporom in lepo počivaj, ko si utrujena..pač malo več se počiva kot ne.
Maliko vprašaj, ona je imela to nadlogo.:(

Lepo nosečnost ti želim!:nosecka:

Stran: [1]