Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: AnaB. Tudi jaz sem rodila v Postojni in DEFINITIVNO NE GREM več tja! Saj babice (Nataša in Jana) sta bili vredu, ampak sestre ... KATASTROFA. Arogantne, nesrmane, brezčutne, zdo dojenčkov nestrpne .... Njihov način, da otroke še vedno ponoči odpeljejo, je itak prazgodovinski in prav tako navada, da otrokom, hočeš nočeš, dajejo flaške. Vsako jutro ti otroka odpeljejo na vizito, pa še za vsako previjanje, in kaj vem kaj z njimi tam počnejo. Hvalabogu, da sem imela nadstandardno sobo, da sem takoj začela kar sama previjat, da mi ga ni blo treba njim dajat. Da ne govorim, da mi NISO HOTELI prinesti nove pleničke v sobo, ko se je mali pokakal, z odgovorom, da je lihkar bil previt! Po prvi noči, ko sem imela otroka ob sebi, me je prišla direktorica vprašat, če bom drugo noč tudi ZMOGLA, ja halo, kdo mi ga bo pa doma odnesel, ko bom zaspana in utrujena... Pa še to... od poroda je že 8. mesecev, moji negativni občutki in jeza na Postojno pa je še vedno zelo živa. Mislim, da je Postojna primerna res samo za tiste, ki želijo svojega otroka dat stran čez noč, za vse ostale pa ne. A je s tabo vse ok? Svetujem ti, da greš res v ljubljano rodit, saj boš šele tedaj spoznala, kaj je v resnici arogantnost, nesramnost, brezčutnost, nestrpnost do dojenčkov..... ker bolj nestrokovnih, nesramanih, arogatnih in brezčutnih ljudi kot so tam, še svoj živ dan nisem srečala. Toliko poniževanj, nestrokovnosti in tega, da so me zašuštrali, kot sem jih tam doživela in to 2x, jih nisem nikdar še nikjer, celo drugod v zdravstvu ne, od koder imam tudi sicer same slabe izkušnje. Tako da...takim ljudem, ki so tolk razvajeni, priporočam ljubljano. Prava šola zate. Sicer pa: - če ti ponoči odpeljejo otroka, je to usluga tebi, prijaznost, nezadovoljna pa si najbrž zato, ker se ti zdi, da ga moraš zmeraj imeti ob sebi, ker sicer si zanič mati, ali ker si tolk posestniška, da je to konec sveta, če gre otrok čez noč drugam - če otroku dodajo mleko, v primeru, da ga ti nimaš dovolj, ti deljo uslugo, prijaznost iz njihove strani, nezadovoljna pa si zato, ker si prebrala, da otrok ne sme dobiti flaške, če hočeš imeti ti dovolj mleka, to ni res, sama sem ga imela kasneje čist dovolj, pri prvem, ko mi niso v lj. dali mleka za malega, ki je jokal od lakote, pa je trpel zgolj lačen otrok - če te pride direktorica vprašat, če boš zmogla, je to prijaznost, uvidevnost iz njihove strani, zakaj pa bi morala ženska trpeti ob dnevih, ko ji nekdo nudi pomoč, zakaj ne bi smela sprejeti pomoči, zakaj mora biti posesivna in imeti konstantno vse pod kontrolo, če ji tega ni treba- srednjeveška si ti, ker vidiš lik trpeče matere kot edini normalen - če ti otroka za vizito odpeljejo, je pač samo stvar organizacije dela, nezadovoljna pa si ob tem, ker si najbrž control freek, ki mora vse nadzorovat, sicer je konec sveta Uf, zelo zelo si zamešala pomen reči. Smiliš se mi.
|