|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Je katera rodila s TENS-om?
15.6.2007 0:17:07   
Anonimen
Imam možnost sposoditi si ga. No, definitivno si ga bom sposodila.user posted image Me pa zanima, če je katera tu že rodila z njim in kakšne izkušnje ima.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Je katera rodila s TENS-om?
15.6.2007 5:28:12   
Anonimen
eeeeeem...... jaz pa sploh ne vem, kaj je to. Dajte prosim podučiti ubogo nevednico.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
15.6.2007 8:43:13   
valči
Kaj to je naprava z električno stimulacijo,ki si jo sama dovajaš ,glede na stopnjo bolečine ob porodu?
Pa to napravo neseč zraven,ko greš rodit?Sem mislila,da imajo to samo v porodnišnicah.

Kaj pa če bi ti poklicala direkt na ginekološki oddelek in vprašala?Boš najprej zvedla.

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
15.6.2007 8:47:12   
IWONA
http://www.mama.si/forum/viewtopic.php?t=14860

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 4
15.6.2007 8:56:33   
Anonimen
Jaz sem rodila z njim - fantastična zadevauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu IWONA)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
15.6.2007 9:00:59   
Marogica
Prvič slišim, da to obstaja...sem si prebrala v linku..Torej, moj TENS je bil kar moj mož in pa dobra znanka, ki je prišla pri prvem porodu k meni in me med samim porodom masirala....user posted image

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.6.2007 10:42:30   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: raho

Jaz sem rodila z njim - fantastična zadevauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

No, dej povej kej več, če se da.user posted image

TENS je napravica, s katero si lajšaš bolečine pri popadkih. Na hrbet si naštimaš elektrode, preko katerih si potem sama spuščaš električne impulze, ki lajšajo bolečino. Baje super zadevca in še brez posega v telo, kot je pri EA. Učinek je pa baje približno enak. Bom poročala po porodu, ker sem prvič pa z EA rodila.
No, sej tole o TENS-u sem povedala kar sem sama slišala. Izkušenj še nimam.

Valči, nimajo samo po porodnišnicah tega, marsikdo ima to doma, zlasti ljudje s težavami s hrbtenico ali pa se ukvarjajo s čim takim, da to potrebujejo. Jaz si bom od ene prijateljice to sposodila, ki ima napravico doma.

Zdej grem pa še link prebrat. Hvala IWONA.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
15.6.2007 10:49:26   
scubadiver
Kje pa se to napravico dobi? Jaz nobenega ne poznam ki bi jo imel doma. A pa v porodnišnici nimajo nič proti če to prineseš sabo? Prvič slišim za kaj takega, bi blo pa zanimivo. Bom malo povprašala še mojo G, da vidim njeno mnenje. 

28.11.07 se je rodila naša princeska Lana

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
15.6.2007 10:55:53   
Anonimen
To, kar si napisala je vse res. sam hudič je, če se fejst potiš - meni je proti koncu vsakega toliko časa kakšna elektroda dol padla pa sta moj in babica tudi bila deležna kakšnega elektrošokauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

V glavnem, ko čutiš začetek popadka (v roki imaš adapeter), pritisneš na gumbek, ki ti neposredno pošlje elektrošok v križ ter popadek tako omili.

Sicer se je po 12 urah moj porod končal s CR. Vendar pa sem vse popadke preživela samos TENSom brez kateregakoli drugega protibolečinskega sredstva. user posted image  Je pa res, da pa sem jim spraznila baterijeuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
15.6.2007 10:56:15   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: scubadiver

Kje pa se to napravico dobi? Jaz nobenega ne poznam ki bi jo imel doma. A pa v porodnišnici nimajo nič proti če to prineseš sabo? Prvič slišim za kaj takega, bi blo pa zanimivo. Bom malo povprašala še mojo G, da vidim njeno mnenje. 

V MS porodnišnici jo imajo.

(odgovor članu scubadiver)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
15.6.2007 10:58:41   
Anonimen
Meni je TENS olajšal bolečine po poškodbi hrbtenice. Res je SUPER zadeva.
Mislim, da aparat lahko kupiš v trgovini Hartan (a se tako napiše?), verjetno ga imajo pa tudi v Sanolaborju in podobnih trgovinah.

Jaz sem mislila, da je v porodnišnici to ena izmed možnosti, ki jo lahko izbereš za lajšanje bolečin pri porodu in da imajo oni tudi aparat... Ker jaz bi to izbrala za lajšanje bolečin...

Neposredna povezava do sporočila: 11
15.6.2007 11:05:26   
Anonimen
Hm, sem zdaj prebrala link in me je na koncu kar presenetila ugotovitev iz diplomske.user posted image
Bom pa očitno nekaj posebnega, ker bom sprobala tako EA kot TENS. Me bojo lahko intervjujali.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 12
15.6.2007 11:10:16   
Anonimen
V ljubljanski porodnišnici imajo dva na voljo. Jaz si ga bom sposodila privat, da ga bom ziher imela.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
15.6.2007 11:15:02   
Anonimen
Samo dva imajo user posted image  Ja, nič... Ziher je ziher - sposodit ali pa kupit. Sa je že nova postelja loterija... Hvala za infouser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
15.6.2007 12:19:12   
Kaštrun
IZVIRNO SPOROČILO: raho

Je pa res, da pa sem jim spraznila baterijeuser posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image

Otroci ne vedo, kako radi jih imajo njihovi starši,
in tega tudi nikoli ne bodo vedeli, dokler se ne bo
nad temi starši zagrnil grob ali dokler
ne bodo imeli svojih lastnih otrok.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
15.6.2007 14:26:35   
alj
Kaj zdaj tole slišim, Tašonka?

se spomnim si pred leti grozovito zagovarjal zdravo življenje (nič jest od tega kar imajo v trgovinah, vse doma na njivi pridelat, nobenih tablet in zdravniko, le "samozdravljenje" in podobne opasnosti...)

Kakšna EA???  Kakšen TENS??? Dej naredi enkrat nekaj tako kot želi mati narava - si jo zagovarjala dosti bolj kot jaz!!!  No jaz sem rodila naravno, ti bi pa najraje da bi poroda niti ne bilo.

(odgovor članu Kaštrun)
Neposredna povezava do sporočila: 16
15.6.2007 15:07:43   
Rozmarinka
Ja, zanimivo se slisi tale TENS. Vsekakor nova opcija lajsanja bolecin pri porodu !
Ne vem zakaj si zadev ne bi olajsale ce lahko, kajne zenske ?! 
Saj bomo energijo vec kot potrebovale po porodu za nase malcke ! 

Tasonka, ce sem prav razumela si pri prejsnjem porodu imela prej EA sedaj pa bos poizkusila TENS.
Nisi bila zadovoljna z EA oz. kaj je vzrok da bos sedaj poskusila TENS ?

(odgovor članu alj)
Neposredna povezava do sporočila: 17
15.6.2007 17:16:08   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: alj

No jaz sem rodila naravno, ti bi pa najraje da bi poroda niti ne bilo.

Aja, sej res, jst sm pa umetno rodila.user posted image Moj otrok ni prišel ven po isti poti kot tvoj.user posted image In ja, kok fajn bi blo, k kr ne bi rodila, da bi otrok rajši not ostal. user posted image Kako čem to narest? A obstaja kkšna napravica?user posted image

Dej si najdi pametnejše delo...

(odgovor članu alj)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
15.6.2007 17:20:47   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Rozmarinka

Tasonka, ce sem prav razumela si pri prejsnjem porodu imela prej EA sedaj pa bos poizkusila TENS.
Nisi bila zadovoljna z EA oz. kaj je vzrok da bos sedaj poskusila TENS ?

Ne, jaz sem bila zelo zadovoljna z EA, samo tokrat sem se odločila, da bom rodila v Ljubljani, EA tukaj dobit je praktično nemogoče, pred kratkim pa sem izvedela za tale TENS in sem se odločila ga uporabit. Če bi vedela zanj že prvič, bi se verjetno raje zanj odločila kot za EA, ampak samo zato, ker pri TENS-u ni posega v telo.

(odgovor članu Rozmarinka)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
15.6.2007 17:50:34   
Magi*

se spomnim si pred leti grozovito zagovarjal zdravo življenje (nič jest od tega kar imajo v trgovinah, vse doma na njivi pridelat, nobenih tablet in zdravniko, le "samozdravljenje" in podobne opasnosti...)

Kakšna EA???  Kakšen TENS??? Dej naredi enkrat nekaj tako kot želi mati narava - si jo zagovarjala dosti bolj kot jaz!!!  No jaz sem rodila naravno, ti bi pa najraje da bi poroda niti ne bilo.

TENS je čisto naravna zadeva, s šibkimi e. impulzi se stimulira živčevje in s tem omili bolečina. nobenih kemikalij, nobenih stranskih učinkov. TENS se že od 70ih uporablja v zdravstvu, predvsem v fizioterapiji in če vas še zanima, korenine raziskav električne stimulacije sežejo tudi k nam. naši zanstveniki so v začetku 70ih, v sodelovanju z ameriškimi razvili prvi TENS, ki so ga uporabili na pacientih.user posted image  patentirali so ga valjda amerikanci.

BTW, sem imela namen roditi s TENSom, pa je šlo tako hitro, da sem ga pozabila ob prihodu v porodnišnico prevzetiuser posted image

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu alj)
Neposredna povezava do sporočila: 20
15.6.2007 18:53:29   
Anonimen

A ti imaš mogoče prebavne motnje?user posted image

(odgovor članu alj)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
15.6.2007 20:35:49   
alj
Kje si prebrala da je naraven porod ENAKO EA?? En te ja naflancal.
Ja poznam primer da otrok ne pride ven po isti poti kot je moj: reče se mu CR - ti sploh ne bo treba rojevati.
Ja je res zanimivo ko imaš toliko proti strupom v medicini, pol pa slišim za EA, pa da "iščeš" raznorazne  "napravice" da bi rodila ko da te ni tam ali da sploh ne bi bilo treba???... ko je kriza so pa dohtarji kar u redu, a ne? To da moj porod brez EA enačiš z EA....pa probi po moje, pa se hecaj potem!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
15.6.2007 20:47:58   
Marogica
alj, punca draga, kaj pa si se ti tako v Tašonko zapičila? Kje te srbi, povej, te pridem malo popraskat... Pusti jo na miru, je punca na mestu, pa če zaradi mene žuželke je, urin pije ali se ukvarja z ne vem čim.

Če ti je pa dolgčas..pa obstajajo še kakšne druga "aktivnosti", kot pa podjebavanje... ALi pa so to tvoji nosečniški hormoni?user posted image

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu alj)
Neposredna povezava do sporočila: 23
15.6.2007 23:49:43   
Anonimen

Kje si prebrala da je naraven porod ENAKO EA?? En te ja naflancal.
Ja poznam primer da otrok ne pride ven po isti poti kot je moj: reče se mu CR - ti sploh ne bo treba rojevati.

No, pol jih je pa zlo mal, ki naravno rodijo, ker jih zelo veliko prejme vsaj kakšno snov za lajšanje bolečin, ki btw otročku veliko bolj škodijo kot EA, ki kolikor vem, ne škodi sploh, ker anestetik ne pride do njega.
Uh, pa še dobr, da si me seznanla s CR, ker tega pa res nisem vedla.user posted image
Ampak moram bit pa res hudo blond, da sem misnla, da sem rodila po naravni poti, ker sem rodila skozi porodni kanal in k sreči nisem rabila CR.user posted image

Ja je res zanimivo ko imaš toliko proti strupom v medicini, pol pa slišim za EA, pa da "iščeš" raznorazne  "napravice" da bi rodila ko da te ni tam ali da sploh ne bi bilo treba???... ko je kriza so pa dohtarji kar u redu, a ne? To da moj porod brez EA enačiš z EA....pa probi po moje, pa se hecaj potem!

V končni fazi, kaj tebe sploh vse to briga? Pucaj si komplekse kje drugje. Pa ko si taka pristašica strupov v medicini, pa vzam kakšno tabletko, ki ti bo pomagala, da se nehaš obremenjevat z mano. Ker to škodi zunanji lepoti, notranji pa še bolj.
In dokler ne probaš, ne pametuj, da je roditi z EA ali pa s TENS-om, kot da te ni tam. In če bi me tko sekiral, da vsaj ne bi blo treba rodit, si najbrž tud otroka ne bi dala narest.
Bom pa mogoče pri ta tretjem probala po tvoje, da se bom lahk hecala potem.

(odgovor članu alj)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
16.6.2007 7:41:31   
lorch
Ok tale alj se je pa konkretno zapičila v tašonko.
mogoče bi blo dobro, če bi se malo pozanimala kaj delajo raznorazne kemikalije, ki jih vnašamo v telo in kaj EA ter kaj TENS.

Ma sej se me niti ne tiče kaj ima proti njej, ampak tako napadanje pa sploh ni primerno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?