Magi* -> RE: Laserska odstranitev tkiva (17.6.2007 10:22:03)
|
Wahoo, držim pesti, da te bodo dobro zrihtali. kje pa imaš pregled? najbrž ti bodo na ginekološki kliniki delali poseg, ker si iz LJ konca, a ne? res se dobro pozanimaj, če je laser najbolj primerna opcija. sicer vidim, da nekateri G zdaj prav forsirajo laser, ampak bi bilo v tvojem primeru verjetno res fino dobiti tkivo za preiskavo. sploh, če ti niso delali odščipa, ker potem niti ne vejo kako hude in kako lokalizirane so spremembe. laser je že fajn, ker je najmanj invazivna metoda. ampak z laserjem uparijo cca 80% spremenjenega tkiva in potem čakajo, da telo opravi z ostalimi spremembami. saj v večini primerov se menda res samo zazdravi, ne pa v vseh, sicer se ne bi pri toliko bolnicah razvilo naprej... če niso bili uspešni, morajo postopek ponoviti. ampak stopnjo spremembe pa nikakor na ta način ne morejo določiti (to so tisti CINi). jaz sem bila mogoče res zoprna, ker se nisem strinjala s svojim G in na koncu mi je dr. Kobal pritrdil, da pri moji starosti in dolgotrajnih spremembah (mene so packali in opazovali 3 leta) kar splača pregledati za kako tkivo gre. zdaj me spremljajo na 6 mesecev, čeprav sem 5 mesecev po posegu zanosila in brisa še sploh nismo mogli narediti. drugače pa menda tudi poseg z LLETZ, sploh če je plitek rez, ne vpliva na zanositev in donositev. drugače pa se ti ni treba nič bati, vse bo v redu. sam poseg je res malo zoprn, že zato, ker ti delajo tam spodaj, znotraj. ampak pravih bolečin pa res ni, pa tudi tako hitro so gotovi, da ne moreš verjeti. prvi dan po posegu je še malo zoprn občutek, naslednji dan pa, kot da ne bi nič bilo. aja, nekateri operaterji delajo v splošni, superkratki narkozi, nekateri pa v lokalni (4 vbode v MV, ni hudo). v vsakem primeru si doma še isto popoldne. veliko sreče[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image]
|
|
|
|