F*S*M -> Janšalanija (14.6.2007 15:04:54)
|
Letališče je šele začetek!!! Leto 2008 in tujec (T) pride v mesto in vpraša kako bi lahko prišel do nekega hotela, ker je že utrujen in bi rad prespal. Na križišču zagleda policaja (P), pristopi ter ga vpraša: T: Oprostite, ali mi lahko poveste, kje je najbližji dober hotel. P: Ja ni problema, sicer pa so pri nas vsi zelo dobri, le eni so se boljši od drugih. T: Jaz bi rad le najbližjega. P: OK, najbližji je le 500 m daleč. T: Kako pa pridem do tja? P: Enostavno. Pojdite po tej Janša cesti in na naslednjem križišču zavijete v desno na Janšino ulico, na prvem križišču pa na desno na Janšin drevored in čez 100 m ste na Janšini ploščadi, tam pa spet na desno do Janšinega bulevarja in tam še naprej. Na desnem vogalu je Grand Hotel Janša. T: Koliko Janš pa imate tu v tem mestu? P: (začudeno) Enega seveda, našega ljubljenega vodjo Janeza Janšo. T: No, malo me čudi to, da grem samo desno, da pridem do hotela, ki je kot vidim na moji levi, in to takoj zraven naju. Policaj ga zabodeno pogleda in mu reče: P: No, ker ste tujec naj vam razložim, pri nas v Janšolaniji in v tem mestu Novo Janševo, je prepovedana uporaba besede levo in tudi gibanje je strogo v desno. Zapomnite si SAMO V DESNO in vedno boste na pravi poti.
|
|
|
|