ronja -> RE: tašča se je spremenila (14.6.2007 14:07:18)
|
Kadar je prijazna, bodi kolikortoliko prijazna nazaj, ni treba, da si hladna kot led, imej pa svojo mejo, do katere jo spustiš, če se bojiš, da te bo spet prizadela. Tako je boljše za obe, ker tudi njej ni fajn, če te prizadane, saj ji prvič lakho ti tudi kaj nazaj rečeš, drugič, večina ljudi, ki dela kaj narobe, to nekak čuti in zato niso najbolj srečni... (če bi bili, ne bi imeli depresije...) Ves čas bodi korektna in otroku razloži, da je pač taka - enkrat takšna, drugič drugačna... Imam tako mami, lahko greš pogledat mojo temo (mami in vraževerje), kjer sem čisto podobno stvar spraševala, samo da ne jemlje antidepresivov, niti nima diagnosticirane depresije, enkrat jo je po moje vseeno imela, vendar trenutno ni bolana, vsaj ne ona ne ostali (ne zdravniki ne domači) ne mislimo tako. Pač smo različni karakterji, če pa je še bolana zraven, je pa to še toliko bolj ekstremno. Nauči otroka, da so ljudje včasih bolani in pač ne morejo naredit nekaterih stvrai tako kot bi jih zdrav človek. Če šepaš, se ne moreš tako hitro in lepo umaknit na pločniku nekomu, ki se mu mudi, čeprav bi se mu prav tako rad. Isto je z depresijo. Rada bi sicer vse najboljše, vendar ji pač ne rata vedno. Sploh je ljudem zelo težko priznat, da rabijo pomoč, sploh psihiatrično pomoč, sploh tablete in antidepresije. Meni se tudi te tablete ne zdijo nič slabega, če se jih ne zlorablja, seveda, vendar pa dosti ljudi razmišlja o tem še vedno kot o neki sramoti... Skratka, moj nasvet: uživaj v lepih trenutkih in ne pričakuj, da bojo trajali, otroku pa razloži, da je to vse skup posledica bolezni in da naj proba delat kot ti...
|
|
|
|