tašča se je spremenila (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi

Sporočilo

iva01 -> tašča se je spremenila (14.6.2007 13:02:45)

prejšnji vikend smo bili na obisku pri tašči na Ptuju, še sedaj sem šokirana.  Do sedaj v 2,5 letih (toliko je star sin) se sploh ni zmenla za malega, ko smo bili gor na obisku, ma tud ene besede mu ni namenla al pa kar koli, no sej men je ampak to sam kritike, pustimo zdej kritike,...ta vikend pa je bila čist drugačna, ful se je z malim pogovarjala, celo jagode mu je šla na vrt nabrat sam jih ni hotev jest, ker se je bal ker navadno teži če gre sam proti jagodam, kaj šele da jih je. Tako, da je biv v nedeljo že čist zmeden ker je lahk delal in uzel stvari, ki jih prej ni smel niti pogledat, sej midva tud nisva nilč razumela, sej še sedaj ne.
Kaj je vzrok, ok res je da je na antidepresivih in da velikrat menja razpoloženje ampak kaj takega v 2,5 letih odkar mamo malega še nisem doživela.
No sedaj pa mi je smotano, ker navadno je ona mene in malega čist ignorirala, zato sem tako tudi jaz ravnala, pa je biv mir, kaj pa sedaj, ali naj tudi jaz odnose do nje malo otalim ali naj še naprej ostanem hladna....kaj bi ve naredile

tehnofil -> RE: tašča se je spremenila (14.6.2007 13:11:14)

IZVIRNO SPOROČILO: iva01
ok res je da je na antidepresivih ....kaj bi ve naredile

Tašča je hudo bolna. Ravnaj z njo, kot z bolnikom. Še posebej je čudno to, da ti tega ne razumeš.

BLAŽIKA -> RE: tašča se je spremenila (14.6.2007 13:17:56)

Tašča je hudo bolna. Ravnaj z njo, kot z bolnikom.

iva01 -> RE: tašča se je spremenila (14.6.2007 13:22:43)

razumem da je, razumem njene spremembe razpoloženja in ne silim v njo ko tega noče, ne razumem pa tega ker to je res ekstremno, njen sin in mož jo poznata že zelo dolgo, njeno bolezen spremljata že dolgo, od vsega začetka, pa nevsta kaj in kako, ker navadno je takšne trenutke dobrote in sprejemanja na hitro obrnila na slabo, očitke in kritike.

tehnofil -> RE: tašča se je spremenila (14.6.2007 13:25:26)

ker navadno je takšne trenutke dobrote in sprejemanja na hitro obrnila na slabo, očitke in kritike.

Ne ona ampak njena bolezen je tista, ki obrača. A razumeš da je to bolezen, ki vpliva na občutke. Ravnaj z njo, kot se ravna z bolnikom. Popustljivo, potrpežljivo, ne zameriti,...

tanikaa -> RE: tašča se je spremenila (14.6.2007 13:28:24)

IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil

ker navadno je takšne trenutke dobrote in sprejemanja na hitro obrnila na slabo, očitke in kritike.

Ne ona ampak njena bolezen je tista, ki obrača. A razumeš da je to bolezen, ki vpliva na občutke. Ravnaj z njo, kot se ravna z bolnikom. Popustljivo, potrpežljivo, ne zameriti,...

Se podpišem.

Anonimen -> RE: tašča se je spremenila (14.6.2007 13:36:02)

IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa

IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil

Se podpišem.

Jaz se tudi podpišem pod ta post

iva01 -> RE: tašča se je spremenila (14.6.2007 13:36:59)

sej ravnam spoštljivo, jo sprejemam,....torej jaz moj sin in partner nismo vredni spoštovanja....ok tako pač je.....res pa ne razumem tega da ko končno pride k sebi se počuiti tako dobro da lahk kaj naredi neha jemat zdravila in se stanje spet poslabša.
Torej menite da je to spet ena faza, in da se naj še naprej do nje obnašam kakor prej, ker če sem kaj rekla je vedno vzkipela, pa to če nekomu rečeš da redna uporaba zdravil ni nič slabega ni razlog za vzkiplivost.
Hvala bogu da živim 200 km stran.

Anonimen -> RE: tašča se je spremenila (14.6.2007 13:39:49)

Postavi se na njeno mesto, pa boš razumela... Dokler pa si zdrava, pa ne moreš razumeti tiste, ki so bolni in jemljejo tablete.. 

tanikaa -> RE: tašča se je spremenila (14.6.2007 13:42:13)

Človek, ki ni izkusil depresije, je ne more ali pa noče razumeti. Jaz razumem taščo in tudi tebe. Tašča pa vsekakor dela narobe to, da potem, ko se začne dobro počutit, neha jemati zdravila. Ker antidepresivi začnejo učinkovati komaj po treh mesecih rednega jemanja.

iva01 -> RE: tašča se je spremenila (14.6.2007 13:47:12)

IZVIRNO SPOROČILO: Gorazdova

Postavi se na njeno mesto, pa boš razumela... Dokler pa si zdrava, pa ne moreš razumeti tiste, ki so bolni in jemljejo tablete.. 

...sama jemlem tablete imam epilepsijo, migreno z auro in artritis stara sem 24 let, zdravila pa jemlem redno samo zato ker mi pomagajo.....zato mi je tako težko razumet zakaj zavrača zdravila za katere ve da ji pomagajo, ampak če ji to reče kdo domač zažene vik in krik

Anonimen -> RE: tašča se je spremenila (14.6.2007 13:53:38)

Ja, saj veš, ni lahko, če moraš živeti od tablet.. Jaz osebno, če bi mi res pomagalo, bi jih jemala tudi ko ozdravim, ... Vsak zase.. Bi bilo pa dobro, da se pogovorite z njo, čeprav ob tem zažene vik in krik.. Bodite vztrajni, pomagajte ji...

iva01 -> RE: tašča se je spremenila (14.6.2007 14:00:20)

sej to je glih problem, ko jo pustiš na miru ji nič ne rečeš če prav vidiš da dela narobe ampak se zadržiš zaradi bolezni je vse ok, ko pa kaj rečeš je vse narobe, zato enostavno nevem in se bojim njej kaj rečt ali od nje uzet da nebo kaj narobe, pa tud če se gre za malenkost, ker je že tud za jagodo kričala na malega da jo je pojedel....

ronja -> RE: tašča se je spremenila (14.6.2007 14:07:18)

Kadar je prijazna, bodi kolikortoliko prijazna nazaj, ni treba, da si hladna kot led, imej pa svojo mejo, do katere jo spustiš, če se bojiš, da te bo spet prizadela. Tako je boljše za obe, ker tudi njej ni fajn, če te prizadane, saj ji prvič lakho ti tudi kaj nazaj rečeš, drugič, večina ljudi, ki dela kaj narobe, to nekak čuti in zato niso najbolj srečni... (če bi bili, ne bi imeli depresije...) Ves čas bodi korektna in otroku razloži, da je pač taka - enkrat takšna, drugič drugačna...

Imam tako mami, lahko greš pogledat mojo temo (mami in vraževerje), kjer sem čisto podobno stvar spraševala, samo da ne jemlje antidepresivov, niti nima diagnosticirane depresije, enkrat jo je po moje vseeno imela, vendar trenutno ni bolana, vsaj ne ona ne ostali (ne zdravniki ne domači) ne mislimo tako. Pač smo različni karakterji, če pa je še bolana zraven, je pa to še toliko bolj ekstremno.

Nauči otroka, da so ljudje včasih bolani in pač ne morejo naredit nekaterih stvrai tako kot bi jih zdrav človek. Če šepaš, se ne moreš tako hitro in lepo umaknit na pločniku nekomu, ki se mu mudi, čeprav bi se mu prav tako rad. Isto je z depresijo. Rada bi sicer vse najboljše, vendar ji pač ne rata vedno. Sploh je ljudem zelo težko priznat, da rabijo pomoč, sploh psihiatrično pomoč, sploh tablete in antidepresije. Meni se tudi te tablete ne zdijo nič slabega, če se jih ne zlorablja, seveda, vendar pa dosti ljudi razmišlja o tem še vedno kot o neki sramoti...

Skratka, moj nasvet: uživaj v lepih trenutkih in ne pričakuj, da bojo trajali, otroku pa razloži, da je to vse skup posledica bolezni in da naj proba delat kot ti...

iva01 -> RE: tašča se je spremenila (14.6.2007 14:11:46)

joj to mene tud razkuri ko reče da jo je sram ker mora tablete jest, halo če ti rešujejo življenje bodi srečenda maš lahk to možnost,...sam tako razmišljam jaz ki nimam depresije....

Anonimen -> RE: tašča se je spremenila (14.6.2007 14:15:49)

Jaz se moram vsak dan pikat z injekcijo.. In ne, ni me sram, ker to rešuje moje zdravstvo, zaradi teh injekcij bom ozdravela.. Je pa odvisno od vsakega človeka, eni se sramujejo tega, kot da je to največje zlo na svetu... Bodite prijazni do nje, tudi ko je nesramna...

Anonimen -> RE: tašča se je spremenila (14.6.2007 14:22:59)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

tanikaa -> RE: tašča se je spremenila (14.6.2007 14:35:16)

joj to mene tud razkuri ko reče da jo je sram ker mora tablete jest, halo če ti rešujejo življenje bodi srečenda maš lahk to možnost,...sam tako razmišljam jaz ki nimam depresije....

Glej iva. So ljudje, ki se sramujejo svoje šibkosti in potem posledično ne priznajo, da rabijo zdravila. To je zatajevanje bolezni in zato tudi marsikdo raje trpi in trpinči okolico. Verjemi, mene marskido čudno pogleda in si misli svoje, ko jaz čisto odkrito in brez sramu povem: ZBOLELA SEM ZA DEPRESIJO. Zgražanja, nekateri me niti v oči ne morejo pogledat. Ne vem zakaj in tudi vseeno mi je. Bila sem bolana, zdaj pa več nisem. In ni me sram govoriti o tem.

In najbolj žalostno je, da prav taki, ki so res bolani kot tvoja tašča, ne priznavajo tega in si nočejo pomagat. Kot si napisala, če ti rešujejo življenje .... ja, samo nekaterim je ponos vse. Žal.

Anonimen -> RE: tašča se je spremenila (14.6.2007 20:59:06)

Ja Tanikaa to pa zato,ker še dosti ljudi ne pozna pomena bolezni Depresija.In vsak misli joj to pa je nekaj narobe v glavi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]Joj depresija je pa živčnost pa nevem kaj.Ampak depresija je ena težkih bolezni za katero se zdravi marsikdo celo življenje.Je pa v končni fazi isto kot sladkorna kot astma kot nevem kakšna bolezen.Ampa nekoč se o tem ni vedelo dosti bog nedaj da bi kdo povedal ven kaj mu je.

tanikaa -> RE: tašča se je spremenila (14.6.2007 21:00:32)

Hja, zato pa me nakateri čudno gledajo, ko priznam, da sem tudi jaz nekoč imela za družbo gospo Depresijo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Anonimen -> RE: tašča se je spremenila (14.6.2007 21:02:26)

Hvala enako Tanikaa tudi jaz sem se zdravila za njo.Kakih tri leta.Na žalost.Ampak je zdaj ok.

tanikaa -> RE: tašča se je spremenila (14.6.2007 21:03:29)

Itak. Nekateri mamo pač srečo, da jo premagamo. Nekaterim pa pač ne uspe. Žal. Pa si mogoče niso sami krivi. Ker res moraš vložiti ogromno truda in tudi podpora družine je več kot pomembna.

tehnofil -> RE: tašča se je spremenila (15.6.2007 15:47:37)

...sama jemlem tablete imam epilepsijo, migreno z auro in artritis

Ja. Samo v tvoji glavi je vse v redu. Kako ne razumeš, da je depresija bolezen, ki vpliva na razmišljanje in razpoloženje. Nič od tega ni več normalno. Torej tudi reakcije ali pa sam način življenja ni večnormalen. A kapiraš? Nobena situacija več ni v redu, ker v možganih vsako situacijo obrne na slabo.

In tak dan, ko je tvojemu ta malmu dajala jagode in ga obrajtala je sončen dan v njenih dnevih depresije. Ne ignorira in ne reagira razburjeno (običajno) zaradi tvoje/vaših dejanj ali besed ampak zaradi svoje težave v razmišljanju, v možganih.

Stran: [1]