recept (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Anonimen -> recept (13.6.2007 17:55:57)

povejte mi kakšen dober recept za biskvit[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] rad bi ga jedu pa ne vem kako se naredi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]




muki1 -> RE: recept (13.6.2007 18:00:41)

4 jajca, 4 žlice sladkorja in 4 žlice moke, pa en pecilni prašek.
Ločiš beljake in rumenjake.
Beljake stepeš z žlico hladne vode v trd sneg.
Ostalo zmešaš z mešalnikom in dodaš sneg. Spečeš v pečuici in to je to.

Ja, pa pecilni prašek moraš zmešat z moko. Pa za to maso je dovolj pol pecilnega.

Ko maš osnovo, pa lahko samo preliješ s sirupom
Lahko naložiš gor sadje in preliješ z želatino.....




Anonimen -> RE: recept (13.6.2007 18:06:54)

hvala, če ne bo ok ti prnesm[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anonimen -> RE: recept (13.6.2007 18:09:33)

tale je čisto enostaven

9 žlic moke
9 žlic cukra
9 žlic mleka
9 žlic olja
4 jajca
pecilni
vanili




Anonimen -> RE: recept (13.6.2007 18:10:42)


IZVIRNO SPOROČILO: čipka

9 žlic cukra




pardon sladkorja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anonimen -> RE: recept (13.6.2007 18:21:25)

čipka ta je pa tak kot za pijano nevesto[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anonimen -> RE: recept (13.6.2007 18:54:28)

Ja točno tko in jas ga najraje uporabljam.
Mi še vedno rata pa čist enostavn je.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




dudi2006 -> RE: recept (13.6.2007 18:59:54)

Kolk časa ga pa pečeš in na kolk stopinj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Anonimen -> RE: recept (13.6.2007 19:03:11)

js vem,dokler ni pečen[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] na konc ga pa preliješ z mlekom in rumom[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




dudi2006 -> RE: recept (13.6.2007 19:05:30)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ne res no....men se ga ful papa...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]ups, to je pa mal čudn zvenel[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Anonimen -> RE: recept (13.6.2007 19:08:54)

ne vem, sej vidš kdaj je[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anonimen -> RE: recept (13.6.2007 19:11:57)

Tam nekje 25 do 30 min na 180 stopinj.
Mal pogledam če je lepo zapečeno in probam z nožem, če je tudi v sredini in to je to[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




dudi2006 -> RE: recept (13.6.2007 19:15:23)

Kul, hvala čipka.




Maleal -> RE: recept (13.6.2007 19:22:56)

IZVIRNO SPOROČILO: dudi2006

Kolk časa ga pa pečeš in na kolk stopinj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]


Zobotrebec zapičiš v biskvit in če se ne prime zobotrebec na biskvit je vredu.




2 Sraki -> RE: recept (13.6.2007 19:29:58)

Opazuj med peko biskvit. Biskvit najprej naraste in potem malo dol pade. No ko malo upade je pečeno. Lahko pa tudi preveriš tako, da pogledaš če se je na kakšnem delu biskvit že ločil od pekača. To je tudi znak, da je že pečeno




pajčolanka -> RE: recept (14.6.2007 7:28:03)

15 žlic sladkorja
15 žlic mleka,
15 žlic olja
15 žlic moke
1 pecilni.
zmešaš in polovico mase vliješ v pekač, daš v pečico toliko da se čez naredi malo skorjica oz. za enih 10 minut. vzameš ven čez potrosiš odcejene višnje, ter v preostalo maso dodaš žlico kakava v prahu-al pa čokolade in tak rjav biskvit lepo preliješ čez višnje ter vse skupaj še zapečeš. pečeno je ko na zobotrebcu ne ostane nič.
če bi nadaljevala bi prišli ven donavski valovi, ker sem pri enih teh valovih sunla ta recept ki vedno rata in nebi mogel bit bolj enostaven.
lahko pa iz zgornje mase spečeš lepo biskvit-vliješ vso maso v pekač, spečeš. 9 dl mleka zavreš in vkuhaš 2 vanilijeva pudinga po receptu. puding ohladiš-temeljito primešaš da ni grudic in tako ohlajenemu pudingu dodaš 4 lončke kisle smetane, zmešaš. odpreš kompot  marelic ali breskev  ter s tekočino kompota, malo navlažiš biskvit. čez biskvit  namažeš kremo ter na kremo ki jo lepo pogladiš  porazdeliš marelice ali breskve. po navodilih narediš še dva prozorna preliva za na torto in preliješ čez pecivo. in voila naredil si jajčka na oko ki so zelooo njamsi. in enostavne.




bamby -> RE: recept (14.6.2007 16:24:40)






IZVIRNO SPOROČILO: duc.20
na konc ga pa preliješ z mlekom in rumom[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]


....Pa posebej zmešaš 2 kisli smetani z 4 žlicami sladkorja in 10-15 dag kokosa, to namažeš po biskvitu in poliješ čezenj še z 15 dag jedilne čokolade + 10 dag margarine 







Anonimen -> RE: recept (14.6.2007 18:51:14)

ne ne, preliješ z melkom in rumom, pol to preliješ z pudingom, na vrh pa sladka smetana[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Stran: [1]