Kako ali s čim pobarvati vrata od omare? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan >> Gradnja

Sporočilo

ery -> Kako ali s čim pobarvati vrata od omare? (13.6.2007 12:13:06)

Ojla,

če ima katera izkušnje oziroma, če kateri od poznanih to dela , me zanima kako pobarvati vrata od omare-otroška soba... Namreč moj dela sobo, naredi res originalno vse, barvanje mu pa ne gre. Recimo, da bi bilo pohištvo rumeno, rdeče?
S čim ali kako pobarvati , da bo kot v trgovini?

hvala za pomoč, ery

karamela -> RE: Kako ali s čim pobarvati vrata od omare? (13.6.2007 12:18:31)

V specializiranih trgovina z barvami in laki ti bodo znali svetovat  predvsem Belinka, pa mislim da tudi Mavrica.

Jaz imam previjalno mizo kot komodo z 4 izvlečnimi predali  kar polepljejo z  samolepilnimi tapetami živih barvnih oddtenkih  in zgleda tudi ful dober.

frufru -> RE: Kako ali s čim pobarvati vrata od omare? (13.6.2007 13:31:58)

Za omare ne vem. Jaz sem barvala rjava vrata na belo in štoke z barvo na vodni osnovi na rumeno. Barvo so mi namešal (jubin emajl) v prodajalni barv in lakov. Aja barvala sem pa z moherastim valjčkom, ker pride bolj enakomerno. Preden greš barvat je treba zbrusit (šmirgel papir na gobici), pol se suši, pa spet malo pobrusit zbrisat in pobarvat. (3x), če bi rada, da se sveti bo treba pa še s kakšnim lakom, samo ti pa ponavadi smrdijo in se ne mešajo z vodo.

popi -> RE: Kako ali s čim pobarvati vrata od omare? (13.6.2007 13:39:00)

Hja odvisno od podlage.Prvo moraš tako ali tako zbrusit podlago.Če lahko odneseš vrata ven jih lahko posprejaš.Ker tako dosežeš najlepši nanos.Lahko pa barvaš z čopičem,valjčkom.Priporočam barvo na vodni osnovi(Aquacol od Colorja)naprimer...
lp

Stran: [1]