Freycha
|
IZVIRNO SPOROČILO: saline A ni namen foruma, da vsak pove svoje mnenje? Ljudje smo si različni. Meni osebno pač več pomeni intenzivna terapija za dojenčka in mamico v isti hiši kot pa razni vodni in nevemkakšni porodi , epiduralna analgezija in lepa posteljnina (ja, tudi takšne argumente sem že slišala). Sama sem rodila brez epiduralne in v navadni postelji, pa mi je bil porod, ko sem zaslišala jok svoje pupe, kljub temu najlepši dogodek v življenju. pa še to... ti si svoje mnenje že enkrat povedala... smo te slišali... ni pa potem treba treh postov pustiti z namenom, da nekaj blatiš, kar sploh ne poznaš. Nekje si slišala in sedaj imaš občutek dolžnosti, da z lažmi prepričaš ostale, da ne hodijo gor. Prosim, pojdi gor in se prepričaj na lastne oči. Pogovori se z osebjem, z ginekologom, da boš sploh imela občutek, kako to izgleda. 1. to ni samo porodnišnica, ampak imajo tudi urgenco in intenzivno nego itd... torej ljudi, ki so usposobljeni delati s kritičnimi primeri. 2. to je deželna bolnica, ki ima večno svojih pacientov avstrijcev, ki se odločajo tam roditi. Zato ne nabijaj, da je dobra statistika samo zato, ker pridejo zdrave porodnice gor. Recimo pri meni gre lahko kaj hitro kaj narobe, pa če mi danes voda odteče, grem raje gor, kot v MB 3. če si ti naslednja slo mati Tereza in še mučenica ob enem in si pripravljena določene stvari potrpeti, potem je to tvoja odločitev. Pusti pa drugim, da se posvoje odločijo, ok? 4. S tabo in s tvojo pupo je bilo vse ok, nobenih komplikacij... ampak nimamo vsi te sreče, žal! 5. Če je moje prepričanje, da hočem roditi v vodi, ne vem zakaj si ne bi tega privoščila? v 21. stoletju bi pa res lahko imeli malo več alternativnih možnosti poroda........
|