Braxton-Hicksovi popadki in srčni utrip (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

AnaB. -> Braxton-Hicksovi popadki in srčni utrip (12.6.2007 13:23:22)

Živjo,

mene pa zanima, če se še kateri ob otrdevanju trebuha močno poveča srčni utrip? Ker gre za popadek, je seveda to logično, ni pa mi logično, da se mi srce tako močno "zažene". Poleg tega pa opažam, da mi srce večkrat pospeši kar za brez veze - ko sedim, ležim in mi trebuh ne otrdeva. Pritisk imam normalen in sem v 24. tednu. Je to normalno in samo posledica tega, da je sedaj v telesu veliko večja količina krvi? Ima katera podobne izkušnje?

Hvala za odgovore.

Anonimen -> RE: Braxton-Hicksovi popadki in srčni utrip (12.6.2007 14:02:35)

BHP so t.im. lažni popadki in kot taki nenevarni. Meni so se prvič pojavili v 21 tednu. Ob otrdevanju trebuha (BHP) se mi ne poveča srčni utrip. Mislim, da je razbijanje srca bolj povezano z večjo količino krvi v telesu in mogoče s tvojo (podzavestno?) reakcijo na BHP. Mogoče ne bi bilo slabo, da bi šla do G povedat kaj se ti dogaja - toliko, da boš mirna.

BaByGiRl -> RE: Braxton-Hicksovi popadki in srčni utrip (12.6.2007 15:42:19)

Po moje ni nič hudega. Hormoni pač delajo svoje. Jaz sem imela pogosto ta čudn 'napad', hitro bitje srca, pol pa kr nekako težko dihala. Vseeno pa lahko omeniš svojemu G , da boš mirna.

sandra85 -> RE: Braxton-Hicksovi popadki in srčni utrip (12.6.2007 19:04:39)

pri številnih ženskah trebušna stena med nosečnostjo večkrat otrdi-včasih celo nekajkrat na dan. v večini primerov gre za t.i. lažne popadke, ki ne bodo sprožili prezgodnjega poroda, a nosečnici povzročajo velik strah.

med nosečnostjo se poveča tudi količina tekočine in krvi v telesu. to je potrebno zato, da tudi v maternico in v plod pride zadostna količina krvi in s tem kisika, zaradi tega pa mora srce hitreje biti.

Stran: [1]