|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Majhne nogice
12.6.2007 9:48:59   
sanci
Pozdravljene,
vem da mogoče malce preveč paničarim ampak ko se gre za mojega otroka, ni nič preveč. Sem v začetku 30 t in sem bila včeraj na pregledu pri G + ultrazvok, in mi je povedala da je glavica normalne velikosti, da so vse notranji organi na mestu in vredu, edino malce krajše nogice ima, do zdaj je bil namreč fantekuser posted image , včeraj smo pa zvedeli da je punčkauser posted image . Ko me G videla celo prestrašeno, ji je postalo žal da mi je sploh kaj povedala in začela vleči besede nazaj. Predpisala mi je Baby Aspirin, poleg Magnesola in Spasmexsa. Vem da moram jemati zdravila, ampka ni to malce preveč????Glede na to, da je to moj prvi otrok se res mogoče preveč sekiram, ampk zdaj enostavno ne bom več mirna, ja pa še nekaj:moja G mi je do zdaj že sigurno 4 delala ultrazvok, a ni to preve???user posted image
Hvala vsem za odgovore in nasvete.

Sanci
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Majhne nogice
12.6.2007 9:58:17   
Blacky30
IZVIRNO SPOROČILO: sanci

moja G mi je do zdaj že sigurno 4 delala ultrazvok, a ni to preve???user posted image

Sanci

Preveč?!?!?!!?!? Vsaka mamica je zelo vesela, čim več UZ ji naredijo. Meni ga je delal na vsakem pregledu, torej 10x in potem še v porodnišnici 2x. To tudi ni razlog, da bi bilo kaj narobe.

Sicer pa je nekaj takega o nogicah povedal g. tudi moji sodelavki, pa na koncu ni bilo nič res, otrok je bil čisto OK. Tak da ne se sekirat, vse bo v redu.user posted image

(odgovor članu sanci)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.6.2007 10:01:34   
Anonimen
Pa vidva z možem? Sta bolj kratkonoga? Včasih rečejo, da ima otrok veliko glavico, pa imajo tudi starši ogromne, tako da..

(odgovor članu sanci)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
12.6.2007 10:02:00   
birdy
Žvjo, glede zdravil in tega ne bom pisala ker ne vem. Kar se pa tiče UZ pa sem jaz tudi imela 4 oz. 5, ker enkrat ni slišal srčka na tisti napravi pa je rekel, da bomo pogledal na UZ da me ne bo skrbelo. Sem pa mogla 2 od UZ plačat (NS in tiga zadnjega v 30 tednu). Drugače pa ne skrbi, bo vse v redu. Samo user posted image  rade malce paničarimo.

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010

(odgovor članu sanci)
Neposredna povezava do sporočila: 4
12.6.2007 10:09:57   
sanci
Pozdravljene, oba z možem sva bolj visoka:jaz 173 cm, mož pa 186 cm, tako, da res ne razumem?!user posted image

Sanci

(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 5
12.6.2007 10:27:52   
BaByGiRl
Glede nogic se ne pusti živcirat,...to sploh ne pomeni, da je kaj narobe...mogoče ima pa po pradedku krajše nogice. Ali pa so čisto normalne. Sploh se ne obremenjuj s tem. Tako kot spol, k so ti ga določila najprej fantek pol punčica,..ni točen, tudi za nogice ni čisto točno.
Glede UZ,...pri nas ga delajo za vsako. Čisto različno od bolnice do bolnice. Pa hvala bogu, da te da čim večX, da spremljate razvoj.

Pa da te malo 'potolažim',...nisi panična, ker je prvi...tut če bi bil 5ti, bi bilo enako user posted image  Pa saj otročki so za to, da nam delajo preglavice od samega začetka, ampak se splača potrpeti, k je vse z lepim poplačano.

Lp, L

(odgovor članu sanci)
Neposredna povezava do sporočila: 6
12.6.2007 10:29:15   
Anonimen
Mah to se itak ne da čisto točno izmerit, namreč dolžine stegnenice, po kateri delajo tudi izračun teže. Zato pa se tolikokrat in to pošteno zmotijo. Najbrž je kaj same zase pojamrala, ker ji ni ratalo dobro izmerit ali kaj takega. Zato pa ji je bilo tudi žal potem, ko je videla tvojo reakcijo. Po moje je samo malo nepremišljeno kaj sama zase govorila. Ne vem, nisem še slišala za otroka, ki bi imel to "napako", da bi imel kratke noge. Zato se ne sekirat.

(odgovor članu sanci)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
12.6.2007 10:53:43   
Pingvinčica
Tudi jaz sem mela v nosečnosti sigurno ene 10 UZ in še nuhalna + 2 v bolnici 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
12.6.2007 11:08:44   
Anonimen
sanci

a lahko napišeš mere stegnenic,pri moji je blo nekaj podobnega.Pa še tedne nosečnosti ko ti je delala UZ prosim če napišeš.

(odgovor članu sanci)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
12.6.2007 11:32:56   
Magi*
mere stegnenic doejnčkov v Sloveniji naj bi tako ali tako malce odstopale od svetovnega povprečja, in to navzdol. o tem je enkrat pisal Pušenjak. tudi sicer te meritve niso v kamen vklesane... tudi moji pupi so v 31t izmerili "kao" krajšo stegnenico in je rekel, da bo pač manjše rasti in tudi težo je ocenil na manjšo. pupa se je rodila 18 dni prezgodaj, 52cm in 3750g. bolj ne bi mogel faliti, kot je.

glede števila UZ ni nič narobe, če narediš kakega več, če ti to prežene skrbi. če se zaradi tega tako sekiraš, pojdi še po drugo mnenje k drugemu G.

glede zdravil pa res nimam pojma.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu sanci)
Neposredna povezava do sporočila: 10
12.6.2007 13:46:10   
Anonimen
Jaz bi bila pa na tvojem mestu zelo srečna, če bi meni moj G večkrat delal UZ.. Mi ga je do zdaj naredil samo enkrat, ostalo sem mela dvakrat, ko sem bila v bolnici..

Glede nogic, ti pa ne morem svetovat, ampak če predhodnice pravijo, da bo vse ok, potem bo vse ok user posted image

(odgovor članu Magi*)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
12.6.2007 14:16:59   
DEBELUŠKA30
Sanci,

tudi moji sodelavki so na UZ v porodnišnici rekli, da ima otrok prekratke noge, vsa  objokana je stopila še do svoje ginekologinje (ker ginekolog v porodnišnici ni hotel kaj preveč komentirati) in ji je neredila še en ultrazvok in ugotovila, da je vse O.K., da pa je otrok očitno imel noge v takem položaju in ginekolog pač ni opazil.
Rodila je čisto normalno punčko!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
12.6.2007 14:37:16   
alj
Pri moji prvi pupi so tudi meritve FL ves čas (od NS do konca) zaostajale, kao da bo imela kratke nogice. Pa ima dolge nogice, prekaša vrstnice, na vsakem pregledu pri pediatru od samega začetka, ji pravi dolginka!! Tko da...
Vseeno, a si bila na NS in kakšni so bili rezultati takrat?

(odgovor članu DEBELUŠKA30)
Neposredna povezava do sporočila: 13
12.6.2007 14:46:40   
nina166
Sanci tudi meni so okoli 25t rekli, da ima kratke nogice. Sem bila na predledu pri prim. dr. Cerarju in je bilo drugo vse vredu, potem pa mi reče, da ima zelo kratke nogice. Me je skoraj kap. Sicer je rekel, da bo pač verjetno bolj mali, samo mene pa je to glodalo do konca nosečnosti. Mi je potem moj osebna g rekla, da njej pa se ne zdijo kratke, samo glede na to, da smo imeli z njo prej slabe izkušnje, Cerar pa je le strokovnjak, me ona ni mogla pomirit. Na koncu je bilo vse vredu, sinek se je rodil zdrav in s čisto prav dolgimi nogicami. Pa še tako mali ni bil.

Vem da te skrbi, samo skušaj se pomiriti, saj g težko izmeri z ultrazvokom in se čisto lahko za kak mm zmoti. Boš idela da bo na koncu čisto vredu. Čimlepšo nosečnost ti želim.

Domen - 16.6.2006
Daša - 21.1.2009

(odgovor članu alj)
Neposredna povezava do sporočila: 14
12.6.2007 14:48:25   
ašun
Verjetno bo pupa malo manjša. Nič zato, saj se v majhnih flaškah strup skrivauser posted image

Kar se pa tiče Uz-ja mi ga pa vsakič dela. Si skoraj ne predstavljam, da bi samo 3x v nosečnosti videla svojo pikico.

(odgovor članu alj)
Neposredna povezava do sporočila: 15
12.6.2007 20:21:55   
tecka_nosecka
meni je tudi mrak na oci padel, ko sem bila na zadnjem pregledu. (Po velikosti glavice in buseka  je otrok drugace tezek, kot po velikosti nogice. Pa tudi PDP je vsakic razlicen). In ker sem prvic noseca, se še lovim....
In kar nekaj casa sem rabila, da sem prisla k sebi. Tolazim se s tem, da je glavno, da srcek bije in da je vse ok... Ampak mislim, da to ni nic takega, ker se bo bebika zacela prav razvijati po porodu (srcno upam, da se ne motim).

Tako da se ne sekiraj. Glavno, da je vse ostalo ok. Nogice bodo že še zrastle :D

Lep dan.

Tecka

(odgovor članu ašun)
Neposredna povezava do sporočila: 16
12.6.2007 20:37:35   
Putka
Nam so rekli, da ima premajhno glavo! No, pa je bilo pri naslednjem UZ vse normalno. Pa ima sedaj res malo glavico, ampak luštnouser posted image

(odgovor članu tecka_nosecka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
13.6.2007 8:53:33   
Tracy
Sej jest imam tud bolj kratke noge pa kaj. Taka sem.user posted image
lp

Če ste sklenili da nekaj zmorete, potem imate zagotovo prav.

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?