kdaj cel obrok GH (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

pikecpokec -> kdaj cel obrok GH (12.6.2007 9:39:51)

Naš mali je star dobre 4 mesece in že kak teden mu dajem GH (korenček, jabolko). Mali bi pojedel glih kolikor bi mu dala, ampak ne vem če mu že lahko tko hitro na začetku dam kar cel obrok. Čez koliko časa pa lahko?

Aja, še to: v zmiksano kašico mu včasih vmešam kako žličko riževih kosmičev. a je to kaj narobe? ker ne dodam mleka, ampak samo kosmiče.

LP

rainbow -> RE: kdaj cel obrok GH (12.6.2007 21:01:25)

Tvoj bo pa kar jedec, hvala bogu; ti kar lepo uvajaj nova živila;

jaz sem uvajala novo živilo na vsake 4 dni, dopoldan, že uvedena pa premikala na čas malice in kosila in kombinirala. mislim, da je najbolje, da mu novega živila, ko ga uvajaš, ne daš prav veliko, prvič zaradi prebave ali alergije. tisto, ki je že preverjeno in če ima rad, pa lahko daš kar za en obrok. pač takrat pol ne daš mleka.
Glede dodajanja riževe kašice, jaz sem jo dajala za zgostitev zelenjavnega obroka ali mlečnega, pri sadne ne. Tudi odvisno, koliko je otrok težak. Če je pri krepkih, po moje ni treba.

frufru -> RE: kdaj cel obrok GH (14.6.2007 7:10:05)

Mi smo s 5 mesecem začel zvečer dajat rižolino zmešan z mlekom, da je začel bolje spat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Ko je bil star 5,5 sem mu ob 2h začela dajat kašice, kolikor je pač hotel pojest, pol pa še mleko, samo je mleko jedel samo prve tri dni, tako da smo takoj en obrok zamenjal za kašice. Po 2 tednih je pojedel že 100-150g. Mu pa 4 dni dajem isto. Ponavadi novo živilo zmešam s pirino ali riževo kašico, katere okus že pozna, in poje vse. Edino karfjolca mu ni šla, je pljuval in se davil in pačil, da je bilo vse svin[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley35.gif[/image]

sreca212 -> RE: kdaj cel obrok GH (14.6.2007 10:55:38)

Kako pa kuhaš pirino ali riževo kašico? Vsak dan posebej ali 1x in imaš v hladilniku za 2 dni?

frufru -> RE: kdaj cel obrok GH (14.6.2007 22:44:26)

IZVIRNO SPOROČILO: sreca212

Kako pa kuhaš pirino ali riževo kašico? Vsak dan posebej ali 1x in imaš v hladilniku za 2 dni?
Kupim jo v DM od Alnature ali pa milupe, je tko kot rižolino in jo vmešam, da zgostim, ker vode, v kateri skuham ne mečem preč. Skuham pa v majhnih količinah (Npr. ena breskev, 3 za pinkponk žogico veliki cvetki brokolija,...) ali pa dam v aventove via posodice za drug dan(čežana, bučke,...)

Stran: [1]