ANIME -> RE: Kaj lahko in česa ne (31.7.2008 10:07:31)
|
Kot so punce že povedale - izogibati se je potrebno suhomesnatim zadevam, saj če še nisi prebolela toxo, je nevarnost splava (al nekaj takega). Čeprav je jaz še nisem prebolela, sem ta nasvet upoštevala le delno in sicer: jedla sem, kar je kupljeno v trgovini, izogibala pa stvarem neznanega porekla (npr. od prijateljevega znanca domač pršut ali suha salama). Tatarski biftek in ostalo surovo meso spada pod zgornjo kategorijo. Jajca je dobro fajn skuhat/zapečt (menda predvsem rumenjak) da ne dobiš salmonele. Sladoled ni problem, saj jajc ne dajejo not že celo večnost (jaz ga full pojem). Sem imela obdobje, da sem full paštete pojedla - ta sploh ni prepovedana, ima pa veliko konzervansov oz. škodljivih stvari in je tudi v ne-nosečnosti ne priporočajo - pač odločitev vsakega posameznika. Enako velja za hrenovke ... Vse sveže/surovo sadje in zelenjavo je potrebno res dobro preprat. Školjke odsvetujejo, saj so kao leglo nečistosti in se hitro lahko zastrupiš. Jaz sicer neki komplikator sploh nisem. Ampak se mi pa tudi od punc, ki menijo, da lahko kar VSE ješ zdi malo neodgovorno. Naj vsaj počakajo na prvi pregled in če so pozitivne na toxo, potem imajo pol problemov rešenih, ravno zastrupit se pa vseeno ni priporočjivo. Itak je pa to samo nekaj mesecev in se mi ne zdi tak problem zdržat (jaz sem nora na tatarski biftek in to mi je največja muka). Če pa mislite dojit - menda se takrat začne pravo odpovedovanje. Ampak do tja jaz še nisem prišla :)
|
|
|
|