Shranjujemo izvorne celice (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju



Sporočilo


KBM -> Shranjujemo izvorne celice (11.6.2007 12:47:48)

Ali je že katera dala shranit?

Človekovo telo ima ob rojstvu velike rezerve izvornih celic, ki jih pridobimo iz krvi v popkovini. Znanstvene raziskave kažejo na izjemno sposobnost izvornih celic, da z njihovo pomočjo ozdravimo tudi najtežje, do danes tudi smrtne bolezni. Rojstvo otroka predstavlja edinstveno priložnost, da izvorne celice izločimo iz krvi v popkovini in jih shranimo, da bodo ohranile svojo vitalnost in moč. Da jih bo lahko vaš otrok uporabil tedaj, ko utegne biti njegovo zdravje ali celo življenje ogroženo.

Že v nosečnosti lahko sprejmete pomembno odločitev in dolgoročno zavarujete zdravje svojega otroka. V podjetju Neocelica, partnerju največjega evropskega laboratorija za shranjevanje izvornih celic CryoSave, poskrbimo za strokovno in varno shranjevanje. 

Z izvornimi celicami nad slepoto

Počasno odmiranje pigmentnih celic na vrhnjem sloju mrežnice vsako leto povzroči slepoto okoli 14 milijonov Evropejcev, večinoma starejših od 60 let. Znanstveniki so že opravili nekaj enostavnejših preskusov, s katerimi so dokazali, da bi se vrhnjo plast mrežnice dalo enostavno in hitro nadomestiti s tkivom iz izvornih celic.

Poseg za vsaditev 6 milimetrov dolge in 4 milimetre široke mrežnice naj bi trajal okoli 45 minut, množično pa bi ga lahko začeli izvajati petih letih.


S pomočjo izvornih celic uspešno do inzulina


Obširnejše poročilo o novem znanstvenem odkritju je bilo objavljeno v najnovejši številki znanstvenega zbornika Cell Proliferation, povzema pa uspešno štiriletno raziskovanje in sodelovanje med skupinami znotraj instituta pod vodstvom profesorja Colina McGuckina iz Centra za popkovnično kri v Newcastlu (Univerza v Newcastlu) in profesorja Larryja Dennerja iz Centra Stark Diabetes (Univerza Medicine v Teksasu).

»Uspeh našega dela kaže na pomembnost nadaljnjega razvoja tehnologij izvornih celic na globalni ravni. To je pomemben korak k še večji pomoči vsem obolelim za diabetesom, a je še vedno le del mozaika v procesu celotnega zdravljenja,« pravi profesor McGuckin. »Z združevanjem naših tehnologij sem prepričam, da bo zdravljenje diabetesa eden od pomembnih prispevkov, ki jih na tem področju nudijo terapije z izvornimi celicami.«

Soavtor študije dr. Nico Forraz še dodaja »Na dan se rodi več kot 120 milijonov otrok, zato lahko pričakujemo, da bodo izvorne celice iz popkovnične krvi kmalu vodilno gonilo pri razvoju terapij z izvornimi celicami za bolnike iz vsega sveta. Z uporabo izvornih celic lahko že danes ozdravimo več kot 85 bolezenskih stanj. V tem trenutku smo le še korak od tega, da k temu seznamu dodamo tudi diabetes tipa 1.«

Raziskava z naslovom »Usmerjeno raziskovanje izvornih celic iz popkovnične krvi za razvoj
C-peptida in inzulina« nazorno prikaže možnosti za razvoj pankreatičnih tkiv, ki niso primerni zgolj za bolnike z diabetesom, temveč za vse bolnike s pankreatičnimi obolenji.

O NESCI

Institut za izvorne celice v severovzhodni Angliji (NESCI) združuje Univerze v Durhamu in Newcastlu, bolnišnico Newcastle-upon-Tyne NHS Foundations Trust in druge partnerje. Rezultat je interdisciplinarno sodelovanje na področju pretvorbe raziskav izvornih celic in tehnologij v stroškovno učinkovito, etično podprto zdravstveno rešitev 21. stoletja z namenom omiljenja degenerativnih bolezni, posledic staranja in resnih poškodb. Institut je deležen trajnega financiranja in podpore s strani Regionalne razvojne agencije One NorthEast, in je deloma lociran v Centru Life v Newcastlu.









2ursae -> RE: Shranjujemo izvorne celice (12.6.2007 11:04:50)

mene mika, samo ... kaj pa vem, trenutno mi je mal predrago [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]. Verjamem, da bo ta terapija v bodočnosti prevzela eno od pomembnejših vlog pri zdravljenju določenih, težjih, bolezn, samo glede na to, da takih v družini nimamo in da smo na splošno precej zdravi (tok, tok, trkam na les), zaenkrat o shranjevanju ne razmišljam resno.




dolenjka -> RE: Shranjujemo izvorne celice (12.6.2007 11:33:37)

Midva se bova sigurno odločila za to. Nikoli ne veš, kdaj lahko prav pride. Raje stran vržem ta denar, kot pa da si kdaj očitam, da bi lahko uporabili izvorne celice pa nisem izkoristila priložnosti!




Stran: [1]