lorelei -> Katere igrače priporočate (28.10.2004 23:25:10)
|
Naš dvoletnik je nor na lego kocke Duplo, strašno rad pa tudi kuha. Kupili smo mu majhen štedilnik, nekaj kozičk in plastično hrano. Zdaj že ve, kako se naredi zelenjavna juha, kaj je treba dat v golaž... Vedno, ko jaz kuham, kuha tudi on. In potem "papamo". :)- Drugače pa so ga začele zanimati pravljice - najbolj mu je všeč debela knjiga s klasičnimi pravljicami - ure in ure opazuje ilustracije. Aja! Pa pobarvanke, v katere lahko lepi nalepke! Seveda se lepše barva z voščenkami (nam so najbolj všeč Giotto)kot barvicami. Najbolj pa je srečen, kadar sem na volji, da mu dam vodene barvice in čopič in lahko packa.:grrr: V Italiji (mogoče tudi pri nas) se dobijo tudi različna plastična vozila in orodje, s katerim jih lahko razdreš in nazaj sestaviš. Polna so vijakov in matic - toplo priporočam, saj se ful razvija finomotorika in koncentracija. Za plazilčka pa je ena najboljših igrač velika kartonasta hiša, v katero naredimo vrata in dve okni. Lahko jo polepimo s samolepljivimi folijami, ji nalepimo zavese, itd. To je bila pri nas dolgo najboljša igrača, saj se lahko otrok v njej igra, se vanjo skrije, k njemu na obisk prihajajo igrače - tako se uči gostoljubnosti in bontona... seveda pa rabi zraven mamico ali pa očka, ki se bo strašno matral, ko se bo tlačil vanjo... Upam, da sem kaj pomagala. :sloncek::sloncek::sloncek:Vso srečo pri izbiri igrač!
|
|
|
|