eno zdr.vprašanje (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Udb -> eno zdr.vprašanje (7.6.2007 9:51:24)

Dan!
Zdajle sem imela zdravniški pregled (službeni). No, vse super, razen vode - notri imam levkocite, beljakovine. Dr. ni bila preveč zgovorna, je rekla samo, da dobim izvide domov in naj grem potem k osebnemu zdr. kontrolirat zadevo. Mene pa zanima od česa to pride in kaj pomaga - razen "več piti".

Hvala.

NRMM -> RE: eno zdr.vprašanje (7.6.2007 10:00:47)

To imam jaz sedaj,sicer sem nosečka ampak vseen diagnoza je enaka.

To bi naj bilo vnetje mehurja/ledvic,vsaj tako je meni ginekolog razložil.In ker očitno ni tako hudo,mi je rekel,da naj spijem min 2-3l tekočine dnevno in se bo pozdravilo. Verjetno je enako pri tebi.

cmokec -> RE: eno zdr.vprašanje (7.6.2007 10:08:50)

Za pit se priporoča Ursi čaj.

Udb -> RE: eno zdr.vprašanje (7.6.2007 10:10:23)

Ampak kri je pa ok. A se ne bi vnetje poznalo tudi na krvi? Pa tudi boli in peče nič.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Anonimen -> RE: eno zdr.vprašanje (7.6.2007 10:18:24)

Udb, če se vredu počutiš in če te nič ne peče ko lulaš, je vse OK. Jaz imam vedno levkocite, pa beljakovine v urinu. Pa sem še vedno živa in zdrava. ž

Par let nazaj je dr. tak halo zagnala, da to ni Ok in bla, bla, bla, sem dala vse preiskave skoz in niso nič našli. Še v postelji sem morala lulati, preden se vstanem. Sem potem zamenjala dr., ki mi je rekla, da je to pogotejše in normalno pri večjih ali suhih ljudeh, sploh, če daš vodo zgodaj zjutraj.

V glavnem ogromno ljudi ima to v vodi, vendar, če se zdravo počutiš, če te nič ne peče ali boli je OK.

popi -> RE: eno zdr.vprašanje (7.6.2007 10:21:46)

Sem mojster za te zadeve[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].Če nič ne peče in to, bo pitje dovolj.Drugače pa hitro k zdravniku po Primotren-antibiotik.
lp

Tia27 -> RE: eno zdr.vprašanje (7.6.2007 11:26:41)

tile službeni pregledi so obup, za vsak levkocit v urinu te pošlje k svojemu zdravniku, ženska ljuba nič ti ni, če bi imela vnetje, bi zagotovo imela povišan crp v krvi, pa še levkocitozo(povišane levkocite).Ker nimaš težav menim da ti ni nič kaj hudega, tako da mirno kri.
Oni so dolžni vsako najmanjše odstopanje javit tvojemu osebnemu zdravniku, zato pa pol pri folku tolk panike.
Če te od spodaj nič ne boli in peče, če ne uriniraš krvi, nimaš temperature in je kri ok, potem ni nič kaj hudega,lp

madela -> RE: eno zdr.vprašanje (7.6.2007 11:39:59)

Jaz sem imala v času nosečnosti zelo porazne izvide,enako v urinu beljakovine,pa levkocite. Takoj sem bila poslana na preglede v nefrološko ambulanto,tam kjer delajo dialize. Kasneje so mi povedali,da je verjetno to zaradi same nosečnosti,ker je bilo razen beljakovin vse o.k.
Sem pa seveda zvedela zakaj tak halo. Pri odpovedi ledvic,ni nobene bolečine in nič ne peče,kot ti pišejo zgoraj. In ravno zaradi tega to bolezen dostikrat pozno odkrijejo. Namreč bolezen odkrijejo z urinskim testom,kjer so povišane beljakovine,ki v normalnem stanju nimajo kaj tam iskati.
Če imaš beljakovine full povišane,te bo osebni zdravnik napotil v nefrološko ambulanto,če pa ni tako hudo,pa bo zdravnik verjetno pripisal kakemu rahlemu vnetju,ki ga sama ne čutiš.
Jaz sem imela v času nosečnosti toliko beljakovin,da je zdravnik rekel,da taki že skoraj na dializi pristanejo(seveda še z drugimi težavami,kri v urinu) pa je sedaj vse v redu.
Pozdravi se!

Tia27 -> RE: eno zdr.vprašanje (7.6.2007 13:32:42)

v nosečnosti je to valjda normalno da imaš povišane albumine, saj so ledvica obremenjena, celo do nos. sladkorne privede lahko vse skupaj.Tud jaz sem jih imela, zaradi tega sem v prvi nos. preeklamsijo dobila.
Če te beljakovine v urinu niso"FUUUUUUUL" povišane, pol ni panike.Pri odpovedi ledvic pa verjemi zagotvo ampak prav zagotovo bi kri pokazala, sploh pa bi pacient bil otečen, noge bi imela ko hlod, takih bedarij pa še v svoji kar nekajletni poklicni poti v zdravstvu nisem slišala.
Ne delat panike, in ne jo strašit lepo prosim.Udb odnesi izvide k splošni zdravnici in skoraj prepričana sem da je vse ok.Lp

madela -> RE: eno zdr.vprašanje (7.6.2007 17:08:41)

IZVIRNO SPOROČILO: Tia27

takih bedarij pa še v svoji kar nekajletni poklicni poti v zdravstvu nisem slišala.
Ne delat panike, in ne jo strašit lepo prosim.Udb odnesi izvide k splošni zdravnici in skoraj prepričana sem da je vse ok.Lp

Tia,če tole leti name naj ti povem,da jaz nisem zdravnik,napisala sem samo kako in kaj je bilo pri meni,pa sem tudi napisala,da je verjetno vse o.k.,torej nikogar ne strašim. Glede beljakovin v urinu,pa tole kar pišeš,kolikor jaz vem lahko ima človek več let beljakovine v urinu,brez drugih težav,ko se pa te pokažejo,pa je že zelo nujna zadeva.
Torej nikogar ne strašim,sama pa če delaš v zdravstvu,ne moreš reči,da je to normalno,ker ni. Če bi bilo to res,zakaj PA ZDRAVNIKI DELAJO TAK HALOOOO??
Res pa je,da ni nujno,da je kaj hudega oziroma v veliki veini primerom res ni hudega!

Udb -> RE: eno zdr.vprašanje (7.6.2007 19:05:02)

Torej, kar brez hude krvi punce! Pač vsak pove svoje izkušnje. Itak bom šla k zdravniku na kontrolo, samo zanimalo me je kaj bi lahko bilo.

Tia27 -> RE: eno zdr.vprašanje (7.6.2007 20:18:45)

Oni so dolžni vsako najmanjše odstopanje javit tvojemu osebnemu zdravniku, zato pa pol pri folku tolk panike.

madela -> RE: eno zdr.vprašanje (16.6.2007 15:50:41)

Zanima me kako si rešila. Je bilo krivo vnetje?
Jaz sem pa ta teden spet bila poslana v nefrološko ambulanto,ker je teh beljakovin ojejoj.... Pa so naredili še teste,če bi bilo krivo vnetje,pa ni nobenega vnetja.
Ja,upam da si ti stvar rešila in ni hudega!

Stran: [1]