Diabetes ali motena toleranca do glukoze ali kaj? (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

kepa* -> Diabetes ali motena toleranca do glukoze ali kaj? (27.10.2004 15:14:39)

Pozdravcek!
Moram se izkasljat.
V cetrtek sem imela obremenilni test s 100g glukoze, da bo se ugotovilo,ali imam diabetes ali ne. Zal sem po pitju te ogabno sladke tekocine bruhala, zato smo test ponovili v petek. Vceraj naj bi poklicala za rezultate, a sem tako razocarana, da sploh ne vem, kam naj se obrnem. Stanje je pa tako: na tesce sem imeal sladkor okoli 5.9. Po prvi uri in drugi uri po pitju tekocine sem imeal vrednost sladkorja zelo povecano, potem po 3h pa mi je zelo padla, okoli 3. Vceraj mi je G, ki sploh ni moj, rekel, da ne ve, ali gre za diabetes ali za moteno toleranco in naj pac pazim.
Zelo sem razocarana. Ali mi ne morajo povedati kaj bolj natancno? Ali naj grem sama k diabetologu? Sploh ne vem, ce obstaja v SG-ju.
Kaj pa ve, ki ste ali imate diabetes ali moteno toleranco do glukoze? Kaksne so bile vase vrednosti?
Kako vse skupaj nadzorovat?
Zelo sem zmedena.:zmeden2:
Vsa sem zmedena.

ZARA -> Diabetes ali motena toleranca do glukoze ali kaj? (27.10.2004 15:35:50)

dej no kepa*... nehej no pa ti si cist prec od vsega tega... sm ti ze rekla da ce se sekiras-to res dela cukr!!!
...jst sem imela podobne vrednosti v nosecnosti kot ti...samo pazi pri sladkorju,nic sladkega... jst sm se odpovedela vsemu tud sladkani kavi (groza :zmeden:),popila veliko Donata mg (cca 3 dcl na dan)...pa tko ...jej veliko sadja in zelenjave,drgac ima pa tud sadje dost sladkorja v sebi,ampak ni panike...pa ce ti je pri zadnjem merjenju vrednost padla na 3 sploh ni panike,to pomoje pomeni,da ti telo dobr sladkor izloca...jst ne vem kaj jim je tem dohtarjem,matr...

papa:rozica:

kepa* -> Diabetes ali motena toleranca do glukoze ali kaj? (27.10.2004 15:49:50)

Hvala, Zara. Mogoce res mal prevec norim, a kaj ko ti vsak pove drugace.
Mal je pa treba tud upostevat, da mi norijo nosecniski hormoni 100/h.:)-
Bom ze pocakala do naslednjega pregleda, potem bomo pa videli.
Lep dan.:rozica:

ZARA -> Diabetes ali motena toleranca do glukoze ali kaj? (27.10.2004 18:21:06)

ja kepa* men so isto delal...mal si se preber na netu al pa ksno literaturo...a imate kaksen predavanje z dietetikom,ker jst sm ga imela??!!!
:rozica:

kepa* -> Diabetes ali motena toleranca do glukoze ali kaj? (27.10.2004 20:01:46)

No, to ti se moram povedat, ker sem ti ze zdavnaj mislila.
Ta tvoja puncka je na tej fotki tako cute, da bi jo kar pojedla :)-

ZARA -> Diabetes ali motena toleranca do glukoze ali kaj? (27.10.2004 20:40:29)

hvala kepa* za kompliment,pa ne za pojest jo pa ne dam...
sej bo tvoj/a tud,bos vidla...

papa:rozica:

Stran: [1]