frutka_ -> Prilagojeno mleko Aptamil??? (28.10.2004 14:04:32)
|
Predlagam da ostaneš na Aptamilu, ker je to mleko, ki vsebuje posebne mlečne maščobe LCP (dolgoverižne večkrat nenasičene maščobne kisline, ki vzpodbujajo razvoj). Sicer pa sem jaz dobila v posvetovalnici eno super knjižico, v kateri so opisane zadeve z dojenjem, dohranjevanjem,... Poskusi se pozanimati pri pediatru, toda Apatamil AR ima edini formulo, ko je prilagojena za otroke , da po obroku ne bljuvajo. To je zgoščeno mleko, pripravljeno iz rožičeve moke. Svetujejo, da otroku za 30 stopinj dvigneš vzglavje (tako v času spanja kot v času nege). Po obroku naj bo mačlek vsaj pol ure v pokončnem položaju, obvezno naj podre kupček, glavico naj ima naslonjeno na ramo. Ko ga mati položi v posteljo, naj bo sprva v desnem bočnem položaju z dvignjenim vzglavjem, šele čez nekaj časa na varnem hrbtnem položaju. Upam, da sem pomagala. če še te kaj zanima vprašaj in bom pogledala v knjižico kaj priporoačjo. Glede čaja pa menim, da mu ga ponudiš lahko, morda ga bo sprejel, toda sploh ni potrebno da ga pije, ker z mlekom dobi vse. Moj mali, pri 4-ih mesecih, ne spije niti 10ml čaja, ampak mu ga kuham vsak dan, mu ponudim, če želi in običjano zavržem, ker ga ne sprejme. LP:sloncek:
|
|
|
|