Bučke,cukete,cukine malce drugače (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Anonimen -> Bučke,cukete,cukine malce drugače (6.6.2007 10:34:34)

Mlade bučke imajo tenko kožo zato jih ne lupimo,naribamo jih ali narežemo na kolute ali kocke.Kuhamo oziroma cvremo jih le kratek čas,da ohranimo hranljive snovi.

Bučkini-cuketini zrezki

Na osebo 1 majnšo bučko,
žlico nemastnega naribanega sira,
žlico pirine moke,
strok sesekljanega česna,
ščepec muškata,
sol,malo popra,
2 kapri,
malo oljčnega olja


Cukete naribamo,dodamo jajce(eno jajce zadostuje za dve do tri bučke)
sesekljan česen,sesekljane kapre,sol poper in zmešamo.
Dodamo sir,in moko in oblikujemo ploščate zrezke.Na hitro ocvremo v ponvi,prevlečeni z teflonom,ki smo ji dodali nekaj kapljic oljčnega olja.Postrežemo kot samsotojno jed,poleg paradajz solato.

Zrezki z bučkami in mletim mesom
 
Setavine in postopke prav taki kot v prejšnem receptu,le da sir nadomestimo
z žlico na čebuli popraženega mletega mesa,ki smo mu prej dodali,ščepec majarona in nasekljan petršilj.Da se zmes lažje sprime,uporabimo malo več pirine moke.
Namesto mletega mesa lahko uporabimo tudi oprajeno blitvo,narezano na rezance ali na palček nariban krompir.

Bučke v solati:
 
Bučke operemo,naribamo na kolute,
okuhamo v slani vodi in ohladimo.
Začinimo z sesekljanim česnom,oljčnim oljem in domačim jabolčnim kisom.
Po želji osolimo popopramo in dodamo nasekljan petršilj.

Dober tek!!!!!




tanikaa -> RE: Bučke,cukete,cukine malce drugače (6.6.2007 10:35:23)

Kaj so cukete [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Anonimen -> RE: Bučke,cukete,cukine malce drugače (6.6.2007 10:35:56)

Hvala mati, zelo ste se potrudili, samo meni bučke pač ne teknejo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Kaj drugega.




tanikaa -> RE: Bučke,cukete,cukine malce drugače (6.6.2007 10:37:00)

Jaz pa sem si že sprintala, samo nimam pojma, kaj so to cukete. Ajoj, blondinka. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Anonimen -> RE: Bučke,cukete,cukine malce drugače (6.6.2007 10:37:41)

IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa

Kaj so cukete [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]



Bučke bučmanka[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]po primorsko cukete,sej ti je razloženo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Al bina takoj,ko kaj najdem,zate,a veš kako se kuha lisičkova kisla juha s krompirjem?
Če ne, imam recept.




Strawberrie Cherrie -> RE: Bučke,cukete,cukine malce drugače (6.6.2007 10:39:02)

Hvala mati [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Jaz jih obožujem!




tanikaa -> RE: Bučke,cukete,cukine malce drugače (6.6.2007 10:39:15)

Nevica hvala. Ja, sem pa res butnjena. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Maš mogoče recept za dobro kislo juho s tacami? Ne vem kaj mi je, ampak zadnje čase se mi ful lušta.




tanikaa -> RE: Bučke,cukete,cukine malce drugače (6.6.2007 10:39:52)

IZVIRNO SPOROČILO: london_paris


Jaz jih obožujem!




Jaz tudi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Anonimen -> RE: Bučke,cukete,cukine malce drugače (6.6.2007 10:42:30)

Maš mogoče recept za dobro kislo juho s tacami



[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]Čigavimi,kerimi?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Pasje tace,mačje tace,moževe tace?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Danes za kosilo bučke!!!!!!!!!!![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Anonimen -> RE: Bučke,cukete,cukine malce drugače (6.6.2007 10:42:49)

Al bina takoj,ko kaj najdem,zate,a veš kako se kuha lisičkova kisla juha s krompirjem?


Ja, bi jo spackala nekako po svoje, če imaš pa recept, pa kar daj, z veseljem.




Maxica -> RE: Bučke,cukete,cukine malce drugače (6.6.2007 10:42:51)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]Hvala, Neva, jaz jih imam tudi rada. Polnjene sem enkrat delala, so bile tudi dobre, njamsi.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




tanikaa -> RE: Bučke,cukete,cukine malce drugače (6.6.2007 10:44:07)

Ja hudiča Neva, valda s svinjskimi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Pa baje se dajo zraven ledvičke pa podobno.

Moževe tace[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Joj, kosmate so pa ene dva metra dolge, pa št. 46. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] V ker lonec pa bi jih spravla[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

In tudi pri nas bodo bučke. Po prvem receptu. Zato hvala še enkrat. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Anonimen -> RE: Bučke,cukete,cukine malce drugače (6.6.2007 10:47:06)

hudiča Neva, valda s svinjskimi Pa baje se dajo zraven ledvičke pa podobno.



Na žalost pa ne poznam recepta,pri nas pa ne maramo.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




tanikaa -> RE: Bučke,cukete,cukine malce drugače (6.6.2007 10:48:02)

Škoda. Pa zraven tak pašejo ajdove zlejvanke. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anonimen -> RE: Bučke,cukete,cukine malce drugače (6.6.2007 10:55:52)

ajdove zlejvanke


Zelo dobro se sliši[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]Meni so pa dobri ajdovi žganci.




tanikaa -> RE: Bučke,cukete,cukine malce drugače (6.6.2007 10:58:59)

Jaz fajn naredim maso za zlejvanke potem dam gor še strt česen in malenkost ocvirkov. In potem to fajn zapečem. Njami. Jutri bomo to papcali. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Putka -> RE: Bučke,cukete,cukine malce drugače (6.6.2007 11:03:23)

Kaj so to zlejvanke? Meni je vse iz ajde dobro. Najbrž niso žganci, teh nimate v Prekmurju.




Anonimen -> RE: Bučke,cukete,cukine malce drugače (6.6.2007 11:05:44)

Jaz fajn naredim maso za zlejvanke potem dam gor še strt česen in malenkost ocvirkov. In potem to fajn zapečem. Njami. Jutri bomo to papcali.



Lepo prosim za recept,tole se pa sliši zeloo dobro!

Hvala!!




tanikaa -> RE: Bučke,cukete,cukine malce drugače (6.6.2007 11:06:15)

Ja seveda mamo tudi žgance. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Zlejvanke pa niso žganci. Sem že šla vprašat sodelavca kak naj povem, da me boste razumele, pa tudi on nima pojma. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Zlivanke[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

V glavnem maš ajdovo moko, pa mleko, sol. To zmešaš v glatko maso (tak kak pri palačinkah) in vliješ v namaščen pekač. Pečeš pri visoki temperaturi, dokler se ne "dvignejo" (nastanejo taki hribčki) in se fajn zapečejo na zlato rjavo.




tanikaa -> RE: Bučke,cukete,cukine malce drugače (6.6.2007 11:09:31)

Mi je pa ful dobro tudi to.

Zmešaš koruzni zdrob z vodo (razmerje piše na embalaži + še malenkost vode zraven), noter naribaš jabolka, soliš, daš v namaščen pekač in spečeš pri visoki temperaturi do zlato rjave barve. Tudi fantastična jed, ki jo jemo zraven mlečnih juh ali kisle juhe.




Putka -> RE: Bučke,cukete,cukine malce drugače (6.6.2007 11:13:26)

Ok, tanikaa! Oboje si bom zapisala in poskusila.

Kaj pa so mlečne juhe? A so to kremne, kjer dodaš mleko ali smetano, ali kaj sladkega?




tanikaa -> RE: Bučke,cukete,cukine malce drugače (6.6.2007 11:16:46)

Ja, to so juhe, kjer dodajamo mleko in smetano.


Daleč najboljša je itak gobova juha, občasno naredim tudi belo (mlečno) juho v katero narežem na kolobarje hrenovko, na koščke narezan krompir, rada pa naribam notri tudi korenček ali pa dam notri vejico zelene.  Česen pa je v moji kuhinji itak obvezen. Nekateri dodajo še parmezan. Na koncu pa daš gor še sesekljan petršilj.




Stran: [1]