Anonimen -> Bučke,cukete,cukine malce drugače (6.6.2007 10:34:34)
|
Mlade bučke imajo tenko kožo zato jih ne lupimo,naribamo jih ali narežemo na kolute ali kocke.Kuhamo oziroma cvremo jih le kratek čas,da ohranimo hranljive snovi. Bučkini-cuketini zrezki Na osebo 1 majnšo bučko, žlico nemastnega naribanega sira, žlico pirine moke, strok sesekljanega česna, ščepec muškata, sol,malo popra, 2 kapri, malo oljčnega olja Cukete naribamo,dodamo jajce(eno jajce zadostuje za dve do tri bučke) sesekljan česen,sesekljane kapre,sol poper in zmešamo. Dodamo sir,in moko in oblikujemo ploščate zrezke.Na hitro ocvremo v ponvi,prevlečeni z teflonom,ki smo ji dodali nekaj kapljic oljčnega olja.Postrežemo kot samsotojno jed,poleg paradajz solato. Zrezki z bučkami in mletim mesom Setavine in postopke prav taki kot v prejšnem receptu,le da sir nadomestimo z žlico na čebuli popraženega mletega mesa,ki smo mu prej dodali,ščepec majarona in nasekljan petršilj.Da se zmes lažje sprime,uporabimo malo več pirine moke. Namesto mletega mesa lahko uporabimo tudi oprajeno blitvo,narezano na rezance ali na palček nariban krompir. Bučke v solati: Bučke operemo,naribamo na kolute, okuhamo v slani vodi in ohladimo. Začinimo z sesekljanim česnom,oljčnim oljem in domačim jabolčnim kisom. Po želji osolimo popopramo in dodamo nasekljan petršilj. Dober tek!!!!!
|
|
|
|