malo pomoči za power point (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Tehnika

Sporočilo

Anonimen -> malo pomoči za power point (5.6.2007 18:27:10)

zdej sem se spravila delat neko reč s PP. in ga danes sploh prvič uporabljam.
naredila sem 3 strani (diapozitive) in dodala glasbo. ampak mi ne gre samodejno naprej. ko se odpre prva stran,se vklopi glasba (samodejno) in potem nič,ne gre naprej. moram sama premaknit na 2. stran,se pa potem glasba ustavi.na 3. pa gre samo spet naprej.
uh,sem zakomplicirala.
bi bila zelo vesela,če mi kdo razloži,ampak res ful na izi,ker pojma nimam o tem PP. sem pač samouk...

Tiamo -> RE: malo pomoči za power point (5.6.2007 19:09:01)

Greš pod ukaz Diaproekcija v opravilni vrstici in izbereš možnost prehod med diapozitivi. Samo na prvem diapozitivu daš
  • v Uporabi na izbranih diapozitivih izbereš brez prehoda
  • sprememba prehoda Počasno in dodaj zvok
  • daš kljukico do nasljednjega zvoka

na vseh drugih diapozitivih pa izbereš BREZ ZVOKA. upam, da ti bo šlo.. 

Anonimen -> RE: malo pomoči za power point (5.6.2007 19:52:53)

ok,zdej sem dosegla,da mi grejo lepo slike ena za drugo...
ampak brez glasbe. čim dodam glasbo-konec,se ustavi na prvi strani.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
sem šla gledat pomoč na microsoftovo stran in piše tole:
Dodajanje glasbe, pesmi ali zvočnih učinkov

1. Prikažite diapozitiv, ki mu želite dodati glasbo ali zvočne učinke.
  2. V meniju Vstavljanje pokažite na Filmi in zvoki in naredite nekaj od tega:

Vstavljanje zvočne datoteke
    • Kliknite Zvok iz datoteke, poiščite mapo, ki vsebuje datoteko, in dvakrat kliknite želeno datoteko.

Vstavljanje zvočnega izrezka iz organizatorja izrezkov
    • Kliknite Zvok iz organizatorja izrezkov, ustrezno premaknite drsnik, da bi našli želeni izrezek, in ga kliknite, če ga želite dodati.

Opomba   Če želite poiskati izrezke v organizatorju izrezkov, izpolnite polje Išči in kliknite Pojdi. Če želite več informacij o tem, kako poiščete želeni izrezek, vključno s podrobnostmi o iskanju datotek z nadomestnimi znaki in dodajanjem svojih izrezkov v organizator izrezkov, na spodnji strani podokna opravil kliknite Namigi za iskanje izrezkov.
  3. Dvokliknite zvočno datoteko, ki jo želite vstaviti.
  4. Ko se prikaže sporočilo, naredite nekaj od tega:
    • Če želite, da se glasba ali zvok predvaja samodejno ob prikazu diapozitiva, kliknite Samodejno.
    • Če želite, da se glasba ali zvok predvaja, samo ko kliknete ikono zvoka , kliknite Ob kliku.

5. Če želite prilagoditi nastavitve za ustavitev predvajanja zvočne datoteke, kliknite ikono zvoka , kliknite z desno tipko miške in kliknite Animacija po meri.
  6. V podoknu opravil Animacija po meri kliknite puščico na izbranem elementu na seznamu Animacija po meri in nato Možnosti učinka.
  7. Na kartici Učinek v okvirčku Konec predvajanja naredite nekaj od tega:
    • Če želite ustaviti predvajanje zvočne datoteke s klikom miške na diapozitivu, izberite Ob kliku (privzeto).
    • Če želite ustaviti predvajanje zvočne datoteke po tem diapozitivu, izberite Po trenutnem diapozitivu.
    • Če želite zvočno datoteko predvajati v več diapozitivih, kliknite Po in nastavite skupno število diapozitivov, v katerih naj se predvaja datoteka.

vse ok,štekam,ampak pri meni se konča pri animaciji po meri. potem nimam nikjer napisano možnost učinka,učinek,oz. koliko časa naj se to predvaja...imam dodaj učinek,dejanje zvoka,ampak nikjer ne pridem do tega,kjer bi označila po kolikih diapozitivih naj se glasba ustavi...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Tiamo -> RE: malo pomoči za power point (5.6.2007 19:59:22)

a si naredila to kar sem ti napisala? Samo na prvem diu dodaš glasbo in kljukico ponavljaj do nasljednjega zvoka...na ostalih diosih pa brez muzike.

Anonimen -> RE: malo pomoči za power point (5.6.2007 20:00:00)

uh,sem prilimala gor celo reč...
zdej sem pa pogruntala,da ima miška tudi desni gumb in tam sem našla vse in zdej je reč taka,kot sem želela!!!!
[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Tiamo -> RE: malo pomoči za power point (5.6.2007 20:07:04)

tale pomoč je napisana v primeru, da na enemu diapozitivo klikneš na sliko, dodaš učinek, potem se ti spodaj pojavi učinek. Na ta učinek potem klikneš z desnim miškinim gumbom in izbereš Učinek.  Ti verjetno hočeš, da ko odpreš ppt ti takoj začne igrati muzika in ta igra do konca. Lahko ti po mailu pošljem eno mojo, da boš videla kako je narejena?

Anonimen -> RE: malo pomoči za power point (5.6.2007 20:26:15)

ma ta pomoč je čist dobro napisana,samo jst sem na hitro brala in spregledala,da piše desni miškin gumb.
zdej sem uredila reč kot sem želela.
je fotka,besedilo,vse se rola,muzika je ves čas,do konca... to je to.
ful sem zadovoljna.
hvala za pomoč!!
hvala da obstaja ta RR! ste me že tolikokrat rešile iz kake zagate! tenx!!!!![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Stran: [1]