|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   izvorne celice - popkovna kri
5.6.2007 9:24:41   
pika79
Pozdravljene,

Zanima me, koliko se vas je odločilo za shranjevanje popkovne krvi?
Ali mislite, da je to pametno in smiselno?
Hvala za vaša mnenja,...user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: izvorne celice - popkovna kri
5.6.2007 9:32:08   
Anonimen
jaz mislim da je to ful pametno...user posted image Tako da, ko bom enkrat imela user posted image bom to skor 100% dala zrihtat...

(odgovor članu pika79)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
5.6.2007 9:58:43   
Dejča
Midva zelo razmišljava, da bi se odločila za ta postopek. Pri prvi user posted image  se o tem še ni nič pisalo (in posledično tudi vedela nisva zanj - mislim, da v SLO tudi še ni bilo možen), zdaj pa je kar naenkrat v vseh medijih in se bova najbrž kar odločila poklicati.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.6.2007 10:10:29   
Lunca1
Na koga se pa moraš obrnit in koliko to stane?

(odgovor članu Dejča)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.6.2007 10:36:16   
masna
Jaz se za to ne bom odločila, vendar nekaj podatkov:

Nam najblizji CELLAVIE je iz Gradca in ima predstavnika v Sloveniji. To je Branko inter (041 808 568, e: branko.pinter@email.si).   Njihova uradna stran pa je www.cellavie.cc.
Vse skupaj je zlo siroka tema, v osnovi pa je tako, da moras sam na porod prinesti kovcek, kjer je vse potrebno za odvzem celic (iz popkovine, takoj po porodu), potem v roku 48 ur spravis do Gradza (ali pridejo oni iskat) in placas prvih 5 let cca 2000 Eur, za naslednjih 5 pa po 200 eur za shranjevanje.... Cena se bo verjetno se spreminjala.   Celice so seveda lahko tudi neuporabne, vendar kdo ve.

Nekaj linkov:
www.milancord.org  www.viacord.com www.cardblood.com  www.cryo-cell.com

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.6.2007 11:11:52   
Mokka1
Nam najbližji so kar iz MB - Neocelica www.neocelica.si (cena cca. 1500 eur + DDV za 20 let).
Midva pričakujeva user posted image v začetku septembra, pa sva še nekako negotova ali shraniti ali ne. Nekateri pišejo, da je to pametno nekateri pa da je to trenutna modna muha. Dr. Pušenjak pravi nekaj v tem smislu, da če imaš toliko denarja viška se naj da to naredit, če ga pa nimaš, pa ne. Njegovi razlogi tičijo bolj v tem, da če ni neke zdravstvene preteklosti s pogostostjo pojava bolezni v družini, potem se to ne splača, ker so možnosti 1:5000, da jo dobi otrok. Potem pa še to, da sedaj še ni zagotovljeno, da je količina celic, ki jo dobijo iz popokovne krvi, zadostna količina, za odraslega človeka (npr. 15 let starega otroka), je pa količina dovolj velika za otročička.
Ne vem. Poizkusi prebrskati še na MOV.
Pa napiši kako sta se odločila (razlogi).

(odgovor članu masna)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.6.2007 12:21:56   
puncica
Men se zdi vse to tu mač drago, seveda bi shranila popkovno kri ampak zakaj hudiča to tolk stane, pa zavarovalnica nič ne plačauser posted image

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Mokka1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
5.6.2007 14:13:44   
nana 27
na MON-u je bila pred kratkim debata: http://med.over.net/forum5/read.php?117,4097936,4103793#msg-4103793  

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
5.6.2007 15:15:08   
petrazg
Mi smo 26.5. dobili našega princa Anžeta in smo tudi bili dogovorjeni za odvzem izvornih celic. Odločila sva se za podjetje Neocelica in moram reči, da so nama bili vseskozi na voljo za vsa vprašanja. Mi smo rodili v soboto in to ni predstavljalo nobenega problema in so tudi prišli ob dogovorjenem času iskati pripravljen paket. Za prevoz nam ni bilo treba skrbeti, saj je to vkjučeno v ceno. Mislim pa, da preko g. Pintarja je res tako, da moraš poskrbeti za prevoz ob nedelavnikih sam oz. moraš dodatno plačati.

Na zaćetku plačaš 250 eur in dobiš domov paket, ki ga potem neseš s seboj v porodnišnico. Tam potem babica oz. ginekolog, ki sodeluje le te odvzeme in jih shranijo na primerni temparaturo do odvzema. Če bi se slučajno zgodilo, da so celice neuporabne izgubite samo teh 250 eur, ostalega vam pa ni treba plačati.

Kar se pa tiče denarja in dvomov o uporabnosti celic - Jst upam, da celic ne bomo nikoli potrebovali in da je bila to nepotrebna "investicija". Če pa se slučajno zgodi, da bi jih, bom vedela, da sem naredila vse kar je bilo v moji moči in si ne bom nikoli očitala. Kar se pa tiče cene se pa strinjam, da je zasoljena.

lp

26.5.2007 naju je s svojim rojstvom osrečil ANŽE... najina sreča in največji ponos...
7.5.2009 smo dobili še enega sončka... LUKA je njegovo ime...

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?