Freycha
|
IZVIRNO SPOROČILO: srček No, bomo pa nehale kuhat, pa pucat, pa prat, pa peglat......in bomo samo še uživale v življenju in hodle na sprehode, izlete, na pecikl.....in boste zadovoljni kak mesec (po moje še manj).....ker se vam bodo do takrat noge leple na tla ki niso pomita, iz kuhinje bo smrdelo po enomesečni neumiti posodi, odtoki bodo polni naših dolgih las, gat vam bo že dva tedna nazaj zmanjkalo, iz posode za cunje boste ven vlekli stare smrdljive majce, da boste sploh lahko šli skozi vrata in na kolo......In spet ne bo prav. Takrat pa boste očitali da smo slabe gospodinje in zanemarjene itd. Zahi, ne serji ga. Ravno tako kot mora biti doma do neke mere spucano in oprano, da človek lahko vsaj normalno biva, prav tako si mora človek vzeti čas tudi za kolesarjenje ipd. Zdrava mera za vse. Ampak če dec pride iz službe, se vrže na kavč in čaka da žena (ki je ravno tako prišla iz službe) popedena otroke, skuha okusno kosilo, po njemu pospravi posodo, naredi nalogo z otroci, da ene cujne prat in druge obesi, momogrede še posesa....medtem ko dec še vedno na kavču gleda TV (no, za kosilo je vstal) in potem ko odbije ura točno 18, se odloči da bi šel na kolo in pisano gleda ženo, zakaj se pa njej ne ljubi, saj nima kaj drugega počet.....in ji še pribije, da je postala strašansko dolgočasna in da se je ful spremenila odkar sta skupaj. Da nekoč pa je bila ful spontana.....JA, KO STA BILA SAMO ŠE VIDVA IN MINI GARSONJERA IN SLUŽBA PREKO ŠTUDENTA, DA JE ZADOSTOVALO ZA PIZZO IN BENZ..... Dajte raje ženam in dekletom malo pomagat v gospodinjstvu, pa bo ona imela čas za kolesarjenje in še spedenano bo vsaj za silo. Pa še nasmešek na obrazu bo imela in se vam bo zvečer zahvalila na vam ljub način in ne bo samo padla v posteljo. Volk sit, koza cela. Grrrrrrrr................ Oprosti, ampak da imaš doma takega embicila, ki pride iz službe, se vrže na kavč in čaka, da ga žena popedena, skuha kosilo itd....... si si čisto sama kriva!! Zakaj? joj... ker ko še ni bilo otrok pa toliko obveznosti si tako rada zanj kaj naredila, pa mu v vsem ustregla pa ga spedenala spredaj in zadaj, pa ko si mlad in zaljubljen imaš full energije in ti tudi po celodnevnem ribanju stanovanja ni problem it na kolo al pa kamorkoli drugam. Pa kaj bom njega obremenjevala, bom že sama to naredila itd.... sedaj pa, ko so še otroc, pa več posode, pa več perila, pa več svinarije povsod, je pa problem ne? Pa mu ne bi vse k riti nosila od začetka. Z mojim imava poštimano kaj kdo dela in kdaj. Med vikendi se ne dela nič! Namenjen je uživanju in lenarjenju in posvečanju en drugemu. Če je slabo vreme, pa bi moj rad gledal kako športno tekmo, se jaz takrat spravim likat. Temu se reče volk sit in koza cela. Med tem, ko on sesa, jaz pomijem kopalnico. Temu se reče in razdeljevanje dela in tudi volk sit in koza cela. Jaz skuham, on pospravi. Če nekdo skuha kavo dopoldne, jo durgi popoldne... temu se spet reče volk sit in koza cela. Od kar sem noseča pa itak on celo več naredi, kot jaz. Zakaj? Ker se obema to zdi normalno. Pa če mu zmanjka majica in jaz zjutraj še spim, ko gre v službo, si jo zlika sam...... to ni noben big deal! Ampak midva sva od začetka postavila zadeve na čisto in se dogovorila kaj ja in kaj ne. In takoj sem mu povedala, da tudi pod razno ne mislim vsega sama početi in on mi je povedal, da niti pod razno ne bom likala, ko bo lepo vreme, pa greva lahko na motor, kolo, na izlet, rolarje, smučat itd.......
|