Driska (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Brbs -> Driska (4.6.2007 21:05:41)

pa še eno vprašanje:
naš 2-mesečnik ima ves čas drisko. Včasih je bila bolj rumena, zdaj je kar lepo svetlo rjava, ampak je pa driska. Ritka ga ne peče, je in redi se normalno, polno dojim, vglavnem, vse OK, driska pa že od rojstva. Jemlje pa (samo ponoči) sab simplex proti krčem, ki jih še vedno ima (sicer ne več v najhujši obliki). Jaz pazim pri hrani, zelo malo mlečnih izdelkov, skoraj nič svežega sadja in zelenjave, razen dovoljeno.
Je to normalno oz. ali je zaskrbljujoče?




Naja30 -> RE: Driska (4.6.2007 22:39:20)

Si prepričana, da je driska? Dojeni dojenčki imajo ponavadi tako blato, kot ga opisuješ, vsaj moja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] ga je imela, dokler je bila polno dojena. Driska je res čisto tekoča, tako tekoča, da se vpije v plenico.
Če gre res za drisko, bi jaz na tvojem mestu poklicala pediatra, ker je nevarnost  dehidracije pri tako malem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] še večja.




Brbs -> RE: Driska (5.6.2007 9:54:35)

ja no, tbolj ekoči kakec je. se vpije v pleničko, ampak zgleda kot driska...na začetku je bil še bolj rumeno-zelen, sedaj pa je rjav. Patronažna sestra ni delala nobene panike, tako da je tudi jaz nisem. ampak vseeno raje vprašam, kako je pri drugih. nisem pa pomislila, da je v času polnega dojenja kakec res bolj tekoč... prve dni je bil enkrat kakec kar lepo gost, potem pa je zaradi krčev ratal bolj tekoč in zeleno-rumen, sedaj pa je samo barva druga (zadnji mesec).




Stran: [1]