umivanje zob (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

NinaŠ -> umivanje zob (26.10.2004 21:04:49)

Živjo, mi smo zadnje dni dobili prva dva zobka, pa me zanima ali ste tudi ve že od prvega dne umivali zobke? Jaz ne vem a je to nujno za zdrave zobe, a lahko počakam še kak teden ali dva da mal zrasteta? Sicer ima Anže igro mija, mija zobke (s krtačko) rad, ko pa mu jih poskusim obrisati z gazo - kakor naj bi se na začetku počelo (?!?), pa seveda ne odpre ust oziroma se kaj hitro skregava. Vaše izkušnje...?
Hvala, LP

malika -> umivanje zob (26.10.2004 21:15:29)

Če jih umivata s krtačko potem gazica ni potrebna. Jaz mu jim umivam s krtačko in se mali tako smeje zraven-ga žgečka-prav luštno je. Ne smeš pa uporabljat nobene zobne paste. Kar navadno vodo ali kamilčke.

Lp

saba01 -> umivanje zob (26.10.2004 21:22:38)

POZDRAV

Jaz sem naši Špeli na začetku umivala,kar z gumijasto krtačko in ni bilo nikakršnih problemov.:kuza::kuza::kuza:

VALENTY -> umivanje zob (26.10.2004 21:25:40)

Tudi mi mu zobke umivamo s krtačko in jo samo zagleda se že smeji.

NinaŠ -> umivanje zob (26.10.2004 21:26:53)

Hvala, zdaj me ne bo več skrbelo. Sem namreč mislila, da se jih s krtačko (gumijasto ja) ne umije dobro, ko sem poslušala čvek, čvek,... enga kupa pametnih mam. LP

malika -> umivanje zob (26.10.2004 21:34:49)

Zdaj ko so zobki še mali in jih je malo ,je gumijasta ščetka še kar ok, ampak jo poskusi kar čimprej nadomestit s tapravo.

jaz imam tako mini, ko ima čisto malo ščetin in je tako fino mehka

neja23 -> umivanje zob (26.10.2004 22:01:09)

Mi imamo že kar osem zobkov in jih že od samega začetka čistimo z tapravo zobno ščetko.Naš sonček tolk uživa da jo včasih kar sama prime in si čisti zobke.

beti 1 -> umivanje zob (27.10.2004 9:14:58)

Naš :duda: ma sicer samo dva zobka, ampak jih že od vsega začetka umivava z gumijasto krtačko. Ponavadi mu od začetka jaz malo podrgnem, potem jih pa sam umiva, pa seveda cele dlesni in jezička zraven, ker mene posnema, ker si skupaj umivava zobe.
lp
beti 1

Stran: [1]