živa
|
Hoj, Daschi, ne vem, če ti bom kaj pomagala, povem pa ti svojo izkušnjo. Moj mali v porodnišnici ni imel zlatenice, jo je pa dobil skoraj mesec dni po rojstvu, tako da sva hodila na Pediatrično kliniko na preglede. Takrat so ugotovili, da gre najbrž za zlatenico zaradi mojega mleka, a da naj kljub temu vztrajam pri dojenju. Predlagali so mi, naj ga celo zbujam, ker mi je pri 6 tednih začel spati po 6 ur v kosu (ponoči, seveda) in je bil na meji ustreznega napredovanja po teži, pa tega nisem počela. Dojila sem, ko je hotel (na 2-3 ure, ponoči torej na daljše razmake) in kmalu se je vse uredilo. Sicer sem skoraj doktorirala iz dojenja, ker se mi je zdelo, da je lačen, da ne dobi dovolj ipd., potem pa sem se vzela v roke in se malo sprostila, pa je šlo vedno bolje. Res pa je, da ni bilo tako kritično, da je mali lepo jedel in ni bil pretirano zaspan. Morda bo tvoj otrok drugačen od prejšnjih, pa bo šlo. Brez veze, da se že vnaprej pripravljaš na najslabše. Sicer pa sem si jaz v začetku mleko tudi črpala, da sem ga imela več, in mu ga nekajkrat dodala po flaški. Pa pila sem čaj za dojenje, brezalkoholno pivo, jedla "pravo" hrano po taščinih nasvetih - ni da ni . Lp, živa
< Sporočilo je popravil živa -- 4.6.2007 9:48:04 >
|