V tem lepem vremenu kapa? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Anonimen -> V tem lepem vremenu kapa? (26.10.2004 15:53:57)

Danes je tko lep sonček, pa takooo toplo, da sva se z našim lumpijem dve uri potepala. Sem ga imela brez kape in brez traku, pa me je soseda takoj podučila, da se da kapo gor. Da je že jesen:zmeden2:

Sem ji sicer nazaj vljudno odgovorila, da je toplo in nič ne piha... in odmaširala naprej. Kaj ve dajete v recimo tko lepem vremenu, kot je danes kapo otročku? Dobro, potem ko bo malce hladneje (čez kakšno urco), ko bomo šli spet ven, mu bom dala tanjšo kapico ali pa trak. Ampak danes ob poldne, ko sem jaz v kratkih rokavih naokol zletala? :zmeden2:




Anonimen -> V tem lepem vremenu kapa? (26.10.2004 16:13:25)

:)-Kristina naša pediatrinja je rekla da otročku daš kapo takrat ko je manj kot šestnajst stopinj vzunaj.Če so otročki v vozičku pod sterhico,potem je tam spodaj dosti bolj toplo,kot zunaj,če se otroku da kapica predčasno,ko je še toplo,potem samo reskiraš da bodo ušeska razvajena bolj podvržena prepihu in bo vnetje tu.To je tisto bolj ko v vato zavijaš otroka slabše mu delaš.Pozdrav iz :morje::morje::morje:




mehurčica -> V tem lepem vremenu kapa? (26.10.2004 16:24:09)

Ne, ne dam mu kape, če je tako lepo vreme. Tudi oblečem ga temperaturi primerno in ne jesenskemu času primerno.:)- To mi je najbolj smešno. Včeraj je imela enoletna pupa gor polover(spodaj ne vem kaj) preko pa še toplo jakno. Spodaj je imela žametne hlače, štrample, zokne in čevlje!!!:zmeden: David pa je imel dolg body, tanko mikico, spodaj pa trenerko, zokne in čevlje. Danes pa je še bolj toplo se mi zdi. Vsaj v MB.

Ne oziraj se na druge. Meni je tud zadnjič ena rekla, zakaj tam hodim(preko mosta in še naprej...sem šla do prijateljice po dolgem času), ko je pa takoo slab zrak, če lahko otrok sploh diha(so avti mimo vozli). Sem si mislila: brigaj se za sebe. Rekla pa sem: ja, gospa, vem, saj nisva na sprehodu, ampak greva samo proti domu, ker včasih pač ni druge varjante. Pa je potem sama rekla, da se oprošča, ker se je oglasila in da ni nič hudega mislila.:)-




puncica -> V tem lepem vremenu kapa? (26.10.2004 19:48:57)

Po moje je pa to čist odvisno od tega kolk je otrok star, naša skoraj 5 mesečnica ima kapo gor, ker vedno piha, pa še ni ne vem kako toplo, ko pa jo imamo v kengurujčku, pa obvezno še kapuca od jopce gor, v vozičku pa ta tanka kapica, tako da pri nas za enkrat kapa rula:)-




malika -> V tem lepem vremenu kapa? (26.10.2004 21:00:08)

Delaj po svojem občutku in nikar ne poslušaj kapo gor ker piha, ker to in ono..... bla bla bla.

Drugače pa imaš prav, tudi meni se zdi greh dat kapo zdaj, ko je še teh par lepih dni pred mrazom.




kimi -> V tem lepem vremenu kapa? (26.10.2004 22:19:17)

jaz sem šla vn okol 17.30 pa sem mu dala kapo, če bi šla prej pa nebi




anaj -> V tem lepem vremenu kapa? (27.10.2004 7:30:50)

Moja je stara 5 mesecev pa nima kape. Če piha ji dam bombažni trak.

:kuza:




jaz99 -> V tem lepem vremenu kapa? (27.10.2004 13:00:07)

Jaz moji piši še vedno ne dajem kape,pa naj bo to ob12h ali pa ob 18h. Kaj ji bom pa pol pozimi dala na glavo. Kot je napisala že ena pred mano ,otroka naredimo samo bol občutlivega in bolehnega.
Sicer je pravilno da delaš tako kot je tebi prav in ne sosedom ali meni, saj svojega otroka najbol poznaš sama.

Za pametno sosedo imam pa eno vprašanje. Ali je mnenja,da bi otrok morav imeti tudi šal,saj je tukaj že 1 november in tako rekoč že skoraj zima:)-:)-:zmeden2:




Stran: [1]