Anonimen -> RE: Eno vprašanje za dede (4.6.2007 10:55:05)
|
Najprej je potrebno vedeti za vse setavine, in jih ogreti na sobno temperaturo. Potem je potrebno veliko ljubezni, z nežnimi gibi mesiti, mesiti, da postane testo voljno, nato počasi, res počasi vzhajati, nato pa pa boom pa v pčico, kjer se zapeče in dvigne do vrhunca. Ko se kruhek ohladi, sledi najslajše. Vzameš še topel in vlažen kruhek v roko, namažeš s paštetko, dodaš še kakšno začimbo in ga z užitkom najprej oblizneš, nato pa celega popapaš. Nato pa narediš enako še z drugim in tretjim kosom, dokler nisi tako sit, da padeš še samo na kavč in moliš vse štiri od sebe in ne moreš niti dihati. In naslednji dan pečeš poiskusiš pečt na enak način še črn, ajdov, sadni...kruh. Receptov ni ne kraja ne konca. Samo rad ga moraš imeti.
|
|
|
|