Tiamo -> RE: 2-3 letniki in prebava (5.6.2007 10:14:06)
|
Blacky moja kaka vsak dan po 1krat. Ampak od januarja imave probleme s prebavo oz. odvajanjem kakca. Se je začelo z odvajanjem plenic v vrtcu. Prvo sem mislila, da je zaprta, ker ko je kakala je jokala k dež in tulila na ves glas. Drekec je bil pa normalen, nič trd. Sva šle k zdravnici in mi je rekla, da je lahko zaprtost psihološkega izvora. V tem času, moja je bila stara 18 mesecev, se začnejo zavedat, da lulajo in kakajo. Posledica tega je, da začnejo zadrževat predvsem blato in ko jih prime, avtomatično zadržijo. K temu zadrževanju je pripomoglo še navajanje v vrtcu na kahle in ker je še zanjo prekmalu, je zadrževala. Jaz sem potem problem rešila z eno svečko, ko res ni šla 3 dni na veliko potrebo. Potem, sem v vrtcu rekla, da naj jo nehajo navajati na kahlo. Ko doma kaka, ji zdaj rečem, naj počepne in naj gre v sobo ali WC. Ponavadi se kar sama umakne v kakšen kot in naredi kakca, potem pa reče, da je rita kakala. Mogoče je pri Nejcu tudi tole kakanje psihičnega izvora [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] A je že brez plenic?
|
|
|
|