k1 -> orhideja (2.6.2007 11:37:25)
|
dam še tu vprašanje: kako je to mogoče? iz rumeno-rjave se je spremenila v vijolično. smo ustvarili hibrid? [image]http://www.rastline.com/images/smiles/icon_biggrin.gif[/image] zadeva je takšna: imamo orhidejo z vijolično barvo in (smo imeli) orhidejo rumeno-rjavo. o sortah me ne sprašujte, ker toliko se ne spoznam na njih. tista (vijolična) že eno leto ni cvetela, zato tudi ni mogoče, da bi ju zamenjala. tale ex rumena, pa je januarja ravno odcvetela, tisto steblo, kjer so cvetovi, se ni posušilo čisto do konca, ko je spet na novo pognala. sedaj so cvetovi na tistem starem delu (ki se ni posušilo do konca) in na novem poganjku vijolični. saj nimam nič proti, ker mi je barva res všeč in je krasna, saj ima 25 cvetov, samo zanima me, kako je lahko prišlo do tega? mogoče, ker sem jih namakala v gnojilu eno za drugim? so se tako obarvale? ali kako drugače oprašile? to je skoraj nemogoče, ker nikoli nista skupaj cveteli (tole "novo" imam od jeseni in stara vijolična vmes ni cvetela). pomagajte mi razvozlati to uganko
|
|
|
|